Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Предполагам че много хора биха казали "Много ясно че мъжете", но аз си мисля че и жените имат яки гласове за метал парчета!

Аз лично винаги съм се кефил на идеята заедно да пеят и мъж и жена като например "Nightwish - I wish I had an angel" ! :) Много яко се получава!

Вие какво мислите?

П.П.Чтх от една приятелка че имало някаква група, която имала за вокал машина :headbang: ! Ебати тъпото! :headbang: Като го чух това направо ми идешееее :killyou: :twisted:

• Отговори 47
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
П.П.Чтх от една приятелка че имало някаква група, която имала за вокал машина :headbang: ! Ебати тъпото! :headbang: Като го чух това направо ми идешееее :killyou: :twisted:

що бе звучи интересно...

иначе конкретно по темата, според мен зависи от мъжете и жените... има доастъчно както и мъже така и жени, които се справят чудесно със задачата... метъл дуетите между мъж и жена не ме кефят кой знае колко като такива, но това е може би защото не съм чул добре изпълнен такъв... лично аз не харасвам начина на пеене на вокалистката на Nightwish, а басиста предпочитам дори да не го обсъждам... иначе примерно вокалистката на Lacuna Coil според мен има изключително подходящ глас за тежка музика... ако става дума за още по-тежка музика може да чуете мацката от Otep например какво прави...

P.S.: между другото Lacuna Coil са една от групите, които стабилно си ползват както и мъжки така и женски вокали и въпреки, че според мен са супер яка група и при тях мъжко-жениският дует не ме кефи просто защото мъжа не може да пее...

Отговорено

Мнго спорна тема си пуснал... Добре, че няма много възможни отговори, та горе долу може да се групират мнения....

Та по темата... мисля че си е въпрос на вкус. Мен по-ме кефят жените. Не знам що така... може би щото съм се налсушал на мъже и това внася разнообразие... А за дуетите... яко е, съгласен съм. И мен много ме кефи "I wish I had an Angel" :headbang:

Отговорено

За мен въпроса стои по един начин:

Който си пее си пее няма значение дали е мъж, жена, гей, лесбийка или, хермафродит - тва е положението!!!

:headbang:

Отговорено
За мен въпроса стои по един начин:

Който си пее си пее няма значение дали е мъж, жена, гей, лесбийка или, хермафродит - тва е положението!!!

:headbang:

Бе те и малките деца по хоровете пеят, ама аре ги изтрай повече от 5-10 минути :D

А бе примерно Quennsryche, те нали имаха неква жена там се праеха на интересни лятото... Е па не беше яко.

За Nightwish, тая песен я нямам, явно е от новия албум. Както и да е, и тя като гореспоменатите младежи :) ми идва в много, но след 30-60 минути.

Най се кефа на Сандра Нейсик, май така стана. Едно време в разцвета си като бях 7ми клас и бях остър метал много ги слушах "маймуните" и така кефех се. Са са ми омръзнали малко.

Виж Roxette(те са най-здравия метал:))! Е те ме кефат като дует м/у мъжага и женка :headbang:

Гледам си са групите дето ги имам на харда. Е па то тея със женските вокали са си дефицит 2-3 групи от 40 и няколко гигабайта. Това говори достатъчно, май. Добре де има още 1-2 ама те не са метал :)

Я какво се сетих, уви :) Сегашната ми група е с момиче вокал, НО! в събота ще прослушаме едно момче и гледай какво става. Ние също сме много як метал...

И като за край. I'll be back!

Отговорено

по принцип по ми харесват мъжки вокали, но Suite Sister Mary на Queensrÿche комбинацията с тая мадама е просто велика- колкото пъти го слушам се се насирам от кеф ;) и малко сладникаво ама ozzy и лита форд също добре се справят

Отговорено

има една немска банда "Holy Moses", вокалистка е Sabina Classen, когато чух какви вокали прави в "Clash My Soul" от албума "Reborn Dogs", 1992 си казах - не е истина, стилът е траш, доколкото знам бандата все още съществува, та който е любопитен да чуе

Отговорено

Аз Съм флюбен в Amy Lee от Evanescence . Прекрасен глас!

Любимия ми дует сега е "Broken" - SEETHER feat. Amy Lee

Все пак 90 от 100те ми любими песни са изпяти от мъже.

Отговорено

Мисля, че Сабина Класен и онази страшната кака от Arch Enemy са наистина много добри доказателства за това, че и жените могат да пеят метъл, защото вокалистката на Nightwish дефакто пее опера, а само музиката е метлизъм. Иначе примери за метъл с чисти женски вокали много, ама те май спадат към готик вълната :think:

The Gathering имат една лесбийка за вокал, Anneke се вика и тя има интересен глас, ама пак не е много метъл като постановка.

Абе жените кефят и има добри грухтачи и сред тях, но мъжете сякаш са по-пригодни за истинския хеви метъл.

Отговорено
The Gathering имат една лесбийка за вокал, Anneke се вика и тя има интересен глас, ама пак не е много метъл като постановка.

Аннеке да е лесбийка ? :P

Жената си има съпруг и син, бах тая лесбийка :D

Пък и The Gathering не са метъл от доста време, но си остават една от най-любимите ми банди, а Anneke van Giersbergen - любима женска вокалистка.

"Wish I Had an Angel" е ужасно парче бе ! :happy: В новия албум има доста по-слушаеми от него...

Каката от Arch Enemy се казва Angela Gossow. Тази от Sinister също много добре се справя в тази насока, нейните вокали даже са тип ниско грухтене :)

Отговорено

По мое скромно мнение мъжете по пасват на тежките стилове - имат по ниски и плътни гласове :D Чистите женски вокали обаче също си имат място в метъла :D Да не говорим че такива пички като Angela Gossow засрамват повечето мъже :P

А относно дуетите - чуйте The Phantom Of The Opera Ghost на Iced Earth и тогава ще си говорим кво е як дует :P:happy::)

Отговорено

Rachel Heyzer - вокалистка на разпадналите се вече Sinister (death metal), баси вокалите дето правеше тази мадама, според мен отлично се справяше

аве не знам защо въобще зачекнахме тази тема - стига вокалите да са както трябва, да си пасват на звученето на бандата и на стила - за мен няма значение дали са направени от мъж или жена