Baby Thomas Публикувано Март 28, 2005 Публикувано Март 28, 2005 (Редактирано) Здравейте. Видях съседната тема на колегата, но имам съвсем просто и конкретно питане. Тази клавиатурка дали е голяма сопа или ще ми върши работа при положение, че: 1. Не мога да свиря дори "Мила моя мамо" на пиано/кийборд. 2. Няма да ходя на концерти в Роял Албърт Хол поне 1,5 години, защото съм ангажиран. 3. За първи път ще се сблъскам с МИДИ джаджа на компютъра си и нямам точно такъв опит. Инак с РС-тата съм ОК, но не знам дали 5 октави са ми малко, колко точно е чувствителна (на сайта пише, че е, но май има някакъв параметър...нещо като нива на чувстителност [все едно grayscale]), и други такива newbie нещица... Общо взето ми трябва да се уча, за играчка и свирня евентуално с приятели в нас... П.П. Утре един притятел може да пътува до търновското Вали и ако се наложи трябва да имам отговор (и пари)! Редактирано Март 28, 2005 от Baby Thomas Цитирай
peshoy2k Отговорено Март 28, 2005 Отговорено Март 28, 2005 http://get.bg/catalog/index.php?cPath=237_...5db4171ec6e31e5 ако си от софия чувтсвай се поканен да я видиш пиши ми лс ако искаш аз съм мн доволен. наистина съм доволен, но имай предвид че латенцията на системата ти ще е от голямо значение за свурене в реално време със семплери Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 28, 2005 Автор Отговорено Март 28, 2005 Да, видях офертата в Гет.бг, но мисля да напазарувам от Вали. Не съм от София и мисля да пазарувам за пореден път "на хартия", защото ме е страх да не ми свърши мерака (и парите). Щом ти казваш, че е супер - значи е супер. Благодаря!!! П.П. Машината е читава, в повечето случаи свиря с ВСТ при 2мс. латенси. Мисля няма да имам голям проблем с РС-то... Цитирай
peshoy2k Отговорено Март 28, 2005 Отговорено Март 28, 2005 човек за тия пари си е много добре бе според мен и според мн други, Сънчу има такава дето се вика първо с него се консултирах то ти можеш да се разходиш назад по темите и ще видиш няма смисъл ся да се повтарят писани вече неща, но на кратко де аз съм мн доволен и тва си е страничен въпрос да ет запиатм само с каква зв карта си че си на 2 мс и на коя програма работиш така информативно питам Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 28, 2005 Автор Отговорено Март 28, 2005 Audigy 1 с драйверите на 2 ZS, 2GHz CPU. Cubase SX 2.2, Nuendo 2.2, ASIO FX Processor, Guitar Rig, Amplitube. Не ме питай колко VSTi/МИДИ канала/Аудио трака съм пускал и в същото време съм свирил, щото не съм пробвал точно. По-точно бих казал: "Надявам се да е ОК с тази машина!" P.S. Ок, ще търся още по-назад темите, за да попрочета... Цитирай
idinev Отговорено Март 28, 2005 Отговорено Март 28, 2005 Има два модела. Не мога да ти кажа кой какъв е. Само мога да кажа, че съм ги пробвал и двата. Единия ми пасна добре като клавиатура. Другия е много зле. Внимавай! :exclaim: Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 28, 2005 Автор Отговорено Март 28, 2005 Емииии. Те се внасят само 3 модела МИДИ клавиатури. Едната е с 2 откави и честно казано не знам каква работа може да върши. Може би е "Тръгнал Кос Едишън" :green: Другата е 4 октави. Третата, която съм описал като модел по-горе, е с 5 октави и е най-голямата и скъпа от всички. За нея се точа... Цитирай
peshoy2k Отговорено Март 28, 2005 Отговорено Март 28, 2005 Audigy 1 с драйверите на 2 ZS, 2GHz CPU.Cubase SX 2.2, Nuendo 2.2, ASIO FX Processor, Guitar Rig, Amplitube. Не ме питай колко VSTi/МИДИ канала/Аудио трака съм пускал и в същото време съм свирил, щото не съм пробвал точно. По-точно бих казал: "Надявам се да е ОК с тази машина!" P.S. Ок, ще търся още по-назад темите, за да попрочета... братко и кво с аудиджито имаш две мсекунди закъснение през асио еееееееееебах ще си променя мнението аз за тия аудиджита дееба. евалата им праим, атва поддържали 24 бита или все още е на 16 Цитирай
idinev Отговорено Март 28, 2005 Отговорено Март 28, 2005 По-рано имаше една TGK 61 или нещо подобно от Target keyboard. Тя има екстра клавиатура. Моделите Evolution MK-461C MIDI клавиатура с 61 клавиша - с контролери и има и модел по-евтин без контролери пак с 61 клавиша, но с modulation и pitch bender са с много лека клавиатура. Тази с контролерите не съм пробвал. Пробвал съм 41 клавишов Evolution - много лека и кофти клавиатура! Като се има в предвид обаче цената, мога смело да ти кажа - Давай! Цитирай
peshoy2k Отговорено Март 28, 2005 Отговорено Март 28, 2005 абе чакай че нещо се замислих ми то мойта е бая по-скъпа па 2мс й е минимума, а на Налбантов е наистина бая скъпа и по едно време се ухажвахме една нощ с него за размяна с доплащане и май ако не се лъжа Луната му като минимум поддържаше 3 мс :think: аз едно време имах лйф 5.1 и стигах до 10 мс ама тогава не на асио ми на кво беше там онуй измисленото, а после имах м-аудио и :think: там през асио отиваше май на 3 или 5 не съм сигурен. Не казвам че не казваш истината, напротив изключително ми е интересно това, което казваш Цитирай
niki123bg Отговорено Март 28, 2005 Отговорено Март 28, 2005 Пешо и ти ме накара да се замисля Като свиря с някакъв VST плъгин - примерно Амплитюб, аудиджи-то си се държи прекрасно на 2.66 мс. Замислих се дали ще е същото и с vsti и ръгнах синта към миди-то и пуснах един B4 на native instruments. Еми същата работа - няма никакви припуквания или квото и да е. Anyway - това е малко оффтопик. Чудех се следното, тази клавиатурка дали е по-приятна от моята детска играчка (yamaha psr79)? Много ми допаднаха 3-4 нещица в този еволюшън като touch response, 5-те октави (моето животно е с 4), pitchband-a и възможността за състейн педал, та се чудех дали и аз да не си взема една такава (само да не чуе жената) Цитирай
peshoy2k Отговорено Март 28, 2005 Отговорено Март 28, 2005 аз имах psr и бях доволен от него здрав и добри звуци за тази цена разбира се. излишно е да споменавам че не се сравнява с vst ама грам. имаше динамика и състейн педал дето ми го направиха от ключ за лампа и върши чудесна работа. продадох клавира и ся съм с евото по-добре е и естествено пак с тоя педал е прекрасно за пиано. имам две пиана вкъщи и мога да кажа че не ще и дума за сравнение ама едното е клавиатура, а другото си е пиано. не съм пробвал хамър или semi и други такива по-скъпи неща така че ....., но като гледам едно нещо, което е много показателно а именно цената на евото на запад, сравнена с др клавиатури високичка си е и тя си е като у БГ, което е мн чудно ама направо ми се струва невъзможно, ако разбира се след това не се замислих че тези клавиатури се внасят от комп фирма, а не от мошениците дето препродават скъпо и прескъпо уж професионалната муз техника Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 29, 2005 Автор Отговорено Март 29, 2005 Не съм се объркал за 2-те милисекунди латенси. Казах каква е машината, Крейтив АСИО драйвера го нагласям на 2 мс, пускам гитар Риг и стъргам без грижи. Когато в рак-а сложа МР3 да свири едновременно почва да пука и иска по-висока стойност. Но ако пусна същото МР3 с Уинамп - всичко е ОК. Сега вече не знам с още 3-4 трака (Баттери/В4/ГруувЕйджънт/Трилоджи) как ще стоят нещата, просто не съм пробвал. Но скоро може да опитам и ще се чуе. П.П. Аудиджи съвсем не е голяма летва, макар да е на светлинни години далеко от Про картите. Моята не поддържа 24-бит, защото е Аудиджи 1. Цитирай
synchu Отговорено Март 29, 2005 Отговорено Март 29, 2005 (Редактирано) ако разбира се след това не се замислих че тези клавиатури се внасят от комп фирма, а не от мошениците дето препродават скъпо и прескъпо уж професионалната муз техника Абсолютно си прав, да го е' Адаш, пазарувай... нема кво да се чудиш...за кинтите си е супер Мен жена ми се чуди как успявам да ги сбутам техниките в 3 на 3 на 3 ама при добро желание става Така че ако преодолееш изконния женски стремеж към подреденост като в кукленска къщичка - всичко е наред. 2 мс не постигат и повечето хардуерни китарни процесори или въобще дигитална техника - от сорта на процесори, Eventide, TC, Lexicon са с по 2-3-4 мс латенция, или дигитални синтове.... така че си е супер добре направо. Редактирано Март 29, 2005 от synchu Цитирай
Fortissimo Отговорено Март 29, 2005 Отговорено Март 29, 2005 ами аз сам с такава клавиатура мк461 и е първата която е внесена в БГ от ВАЛИ . С шефа сме приятели и цената за мене е коренно разли4на.А за функционалност сам много доволен,последно записвах едни неща с NOVATION V-Station VST инструмента - многоооо добре. Цитирай
Recommended Posts