Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте. Купих си overdrive tc electronic и установих, че ефекта се включва при отпускането на бутона, а не при натискане. И обратното- изключва се при натискане, а не при отпускане. Не съм виждал до сега такова чудо. Това нормално ли е или е някакъв дефект. Защото със сигурност е страшно неудобно, поне за мен. 

Разглобих го и виждам, че ключа е на платката и е с 12 крачета- две групи по 6. 

Отговорено

Не е счупен. Работи перфектно, само че  по различен начин от това, което съм виждал. Въпросът ми всъщност е, това някакъв друг стандарт ли е и среща ли се при други ефекти, или има друго обяснение....

Отговорено (Редактирано)

Като гледам на този клип, твоят бутон не е типичен бутон каквито се използват на ефектите на Маршалите или при суичовете на усилвателите, а той е с микроключ, като между него и бутона който е отгоре на ефекта има една пружина, това се вижда на 2,03 минута в клипа. 

Пина на микроключа при включено положение е по-ниско отколкото при изключено положение и ако пина излиза доста нагоре при изключено положение, за това да ти изключва след като си махнеш крака.

Редактирано от Krasi63
Отговорено

Аз имам един китайски лупър със същия микроключ, пружина и след което е горния бутон, но той си включва и изключва винаги при долно положение. 

Отговорено (Редактирано)

Аз имам един китайски лупър със същия микроключ, пружина и след което е горния бутон, но той си включва и изключва винаги при долно положение. По-горе се обърках. Явно са го направили при горно положение да се включва, а при долно да се изключва.

Не мога да редактирам по-горе постовете.

Редактирано от Krasi63
Отговорено

Ясно....китайски   "стандарт".

Предполагах, че има някакво логично обяснение , но явно не......

Иначе, свиква се и може да се използва....и да се улучва времето...?

Отговорено (Редактирано)

Може да го провериш дали е ключ или бутон, ключа в едното положение включва верига а при другото положение и изключва верига, а бутона прави верига само при натиснато положение, като има бутони които правят и обратно и това се проверява с Мултимер.

На Дижитек ефектите са с микробутон, който като се натисне дава сигнал  до switching regulator LM2574M и бутона след включване и изключване на ефекта остава на една и съща височина. На босс ефектите са на същия принцип. Видях и моят лупър който пак е с микробутон, като пружинката достига до горната част на микробутона и при натискане самата пружина натиска бутона. 

Ако е микробутон и прави това което казваш, значи има някакъв проблем, който може да е механичен или някоя част по платката, но ако е ключе това което ефекта прави е нормално. 

Вариант ако е ключе, след разпояване го обръщаш на 180 градуса и при долно положение ще включва, а при горно ще изключва, но това си е на твой риск и твоя отговорност, ако разбираш какво правиш. 

Редактирано от Krasi63
Отговорено

? Няма начин..... ако бяха жичка- две, може би, но по платката с поялник..... ще си го ползвам така. Вече свиквам...?

Благодаря за отделеното време и съветите....