Nikolov_76 Публикувано Януари 4, 2021 Публикувано Януари 4, 2021 Здравейте. Купих си overdrive tc electronic и установих, че ефекта се включва при отпускането на бутона, а не при натискане. И обратното- изключва се при натискане, а не при отпускане. Не съм виждал до сега такова чудо. Това нормално ли е или е някакъв дефект. Защото със сигурност е страшно неудобно, поне за мен. Разглобих го и виждам, че ключа е на платката и е с 12 крачета- две групи по 6. Цитирай
Krasi63 Отговорено Януари 4, 2021 Отговорено Януари 4, 2021 Може бутона да е дал фира. Направи снимка на платката да я видим какъв е тоя ключ с 12 крачета. Цитирай
Nikolov_76 Отговорено Януари 4, 2021 Автор Отговорено Януари 4, 2021 Не е счупен. Работи перфектно, само че по различен начин от това, което съм виждал. Въпросът ми всъщност е, това някакъв друг стандарт ли е и среща ли се при други ефекти, или има друго обяснение.... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 5, 2021 Отговорено Януари 5, 2021 Доколкото знам тези новите ТС ефекти не са със стандартни "аналогови" суичове и байпаси... Цитирай
Krasi63 Отговорено Януари 5, 2021 Отговорено Януари 5, 2021 (Редактирано) Като гледам на този клип, твоят бутон не е типичен бутон каквито се използват на ефектите на Маршалите или при суичовете на усилвателите, а той е с микроключ, като между него и бутона който е отгоре на ефекта има една пружина, това се вижда на 2,03 минута в клипа. Пина на микроключа при включено положение е по-ниско отколкото при изключено положение и ако пина излиза доста нагоре при изключено положение, за това да ти изключва след като си махнеш крака. Редактирано Януари 5, 2021 от Krasi63 Цитирай
Krasi63 Отговорено Януари 5, 2021 Отговорено Януари 5, 2021 Аз имам един китайски лупър със същия микроключ, пружина и след което е горния бутон, но той си включва и изключва винаги при долно положение. Цитирай
Krasi63 Отговорено Януари 5, 2021 Отговорено Януари 5, 2021 (Редактирано) Аз имам един китайски лупър със същия микроключ, пружина и след което е горния бутон, но той си включва и изключва винаги при долно положение. По-горе се обърках. Явно са го направили при горно положение да се включва, а при долно да се изключва. Не мога да редактирам по-горе постовете. Редактирано Януари 5, 2021 от Krasi63 Цитирай
Nikolov_76 Отговорено Януари 5, 2021 Автор Отговорено Януари 5, 2021 Ясно....китайски "стандарт". Предполагах, че има някакво логично обяснение , но явно не...... Иначе, свиква се и може да се използва....и да се улучва времето...? Цитирай
Krasi63 Отговорено Януари 5, 2021 Отговорено Януари 5, 2021 (Редактирано) Може да го провериш дали е ключ или бутон, ключа в едното положение включва верига а при другото положение и изключва верига, а бутона прави верига само при натиснато положение, като има бутони които правят и обратно и това се проверява с Мултимер. На Дижитек ефектите са с микробутон, който като се натисне дава сигнал до switching regulator LM2574M и бутона след включване и изключване на ефекта остава на една и съща височина. На босс ефектите са на същия принцип. Видях и моят лупър който пак е с микробутон, като пружинката достига до горната част на микробутона и при натискане самата пружина натиска бутона. Ако е микробутон и прави това което казваш, значи има някакъв проблем, който може да е механичен или някоя част по платката, но ако е ключе това което ефекта прави е нормално. Вариант ако е ключе, след разпояване го обръщаш на 180 градуса и при долно положение ще включва, а при горно ще изключва, но това си е на твой риск и твоя отговорност, ако разбираш какво правиш. Редактирано Януари 5, 2021 от Krasi63 Цитирай
Nikolov_76 Отговорено Януари 5, 2021 Автор Отговорено Януари 5, 2021 ? Няма начин..... ако бяха жичка- две, може би, но по платката с поялник..... ще си го ползвам така. Вече свиквам...? Благодаря за отделеното време и съветите.... Цитирай
Recommended Posts