Nikolov_76 Отговорено Ноември 17, 2020 Автор Отговорено Ноември 17, 2020 Грифът е добре. Има си лека дъга. Струните не са толкова ниски. Явно е въпрос на свикване. Очевидно има осезаема разлика при свирене с двата вида китари. Поне за мен. Цитирай
Annonnymоus Отговорено Декември 31, 2020 Отговорено Декември 31, 2020 Какво стана, колега, свикна ли? Така като слушам ми звучи все едно натискаш твърде много и пръста ти опира във фретборда. По принцип идеята е струната да прави контакт с прага, не с дървото. Иначе ако праговете са някакви миниатюри, сигурно е неизбежно да пипаш и дървото. Аз затова мразя малки прагове. Цитирай
Nikolov_76 Отговорено Януари 1, 2021 Автор Отговорено Януари 1, 2021 (Редактирано) За много години! Да, свикнах и се убедих, че трябва да се свири с по- малък натиск върху струните. Но със сигурност има голяма разлика в усещането между двата вида фретборд. Редактирано Януари 1, 2021 от Nikolov_76 Цитирай
wiseppman Отговорено Януари 1, 2021 Отговорено Януари 1, 2021 Като се поизносят, можеш да си сложиш "джъмбо" прагчета и да ти е по-добре. Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 2, 2021 Отговорено Януари 2, 2021 Просто вдигни струните,без да ги мериш от прагче до струна по стандарт,а както ти е удобно.При мен на Гибсън СГ са сравнително ниски (екшън),но праговете не толкова,а имам един Токай с винтидж ситни позиции,копие на 70-те фендер - като го наглася да ми е удобено при мерене излиза,че е с по вдигнати струни.Принципно ме дразни ниския "екшън",но според китарата. Цитирай
Recommended Posts