gpav Отговорено Юни 12, 2007 Share Отговорено Юни 12, 2007 МИсля ,че беше от дървените. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Юни 14, 2007 Share Отговорено Юни 14, 2007 инлей се правят от няква тънка пластмаса която ти се намира- кръглите ги избиваш със замба а за разни форми май трябва дремел... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gpav Отговорено Юни 14, 2007 Share Отговорено Юни 14, 2007 Въпроса не е как се правят ,а да се захващам ли въобще! Иначе мерси за съветите! :) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Юни 14, 2007 Автор Share Отговорено Юни 14, 2007 Пробва ли вече да дялкаш на някаква учебна дъска? Ако не си - пробвай и, ако резултатът е гаден, тогава пак питай дали да се захващаш. Ще ти отговорим. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gpav Отговорено Юни 14, 2007 Share Отговорено Юни 14, 2007 gorere почвам като ми мине изпита утре по немски . Така днес имам тука малко останала пластмаса със сив цвят и смятам да изрежа формички за инллеите пробно, докато ми донесат бяла пластмаса.Иначе имам стар паркет ,на който ще дялкам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Юни 14, 2007 Автор Share Отговорено Юни 14, 2007 gorere почвам като ми мине изпита утре по немски . Така днес имам тука малко останала пластмаса със сив цвят и смятам да изрежа формички за инллеите пробно, докато ми донесат бяла пластмаса.Иначе имам стар паркет ,на който ще дялкам. Чакаме с неттрпение резултатите. Дано да стане рап'тата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gpav Отговорено Юни 15, 2007 Share Отговорено Юни 15, 2007 Докато не съм почнал да работя по китарата...А както повечето китари и тази има окрашение около звуковия отвор ако я байцна китарата черна, шарката хич няма да си отива с цвета на китарата ,дали мога да намеря някъде такива окрашения и след като байцна и преди да лакирам да ги сложа? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 16, 2007 Share Отговорено Юни 16, 2007 Как ше я байцваш отпред бе, човек.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gpav Отговорено Юни 16, 2007 Share Отговорено Юни 16, 2007 Ами искам цялата да е черна Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 16, 2007 Share Отговорено Юни 16, 2007 Aко искаш да е напълно черна, дай я на някой да ти я боядиса и лакира и толкова. За съжаление боята малко или много скапва звука. Ако китарата ти е от дървените, и отпред има ясно видима смърчова плоскост(или поне смърчов фурнир), значи хич не е желателно да я боядисваш. Ако пък говориш за българските китари, които от завода са си плътно боядисани в цвят - боядисвай смело, на тях звука няма на къде по-зле да им става. Но байца НЕ Е лак, и с него китарата НЯМА да изглежда, като боядисана с черен лак. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Юни 16, 2007 Автор Share Отговорено Юни 16, 2007 Нали това казахме в предните постове - байцвай и после намажи с тънък слой прозрачен лак. Това според мен е далеч по-добра алтернатива на какъвто и да е вид черна боя. Поне откъм запазван ена звука на китарата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gpav Отговорено Юни 16, 2007 Share Отговорено Юни 16, 2007 (Редактирано) Евтиме ние с Горера се разбрахме байц + лак. А шарката не ми е важна аз просто исках да попитам дали може да се направи нещо.Явно не си ни разбрал Ето и плана на дийствие: 1.Шкурене(грифа,китарата отпред и отзад) 2.Байцване и лакиране на задната част на китарата. 3.Байцване и лакиране на предната част на китарата. 4.Байц +лак ще получи и грифа. 5.Смяна на ключовете. 6.Слагам струни. 7.Настройвам. 8.Пия една бира. 9.Пускам една вода. 10.Качвам снимки тука. Разбира се ремонта ще трае около 4-5 дена, защото имам и друга работа. Редактирано Юни 16, 2007 от TheWhiteGhost Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Юни 16, 2007 Автор Share Отговорено Юни 16, 2007 (Редактирано) Има нещо важно, което трябва да знаеш преди байцване и лакиране. Изшкурената дървена повърхност се минава с навлажнен парцал и се оставя да изсъхне. След това се пришкурва отгоре с фина шкурка. Тази процедура се повтаря три пъти и едва след това се байцва и/или лакира. PS: Китарата трябва да е перфектно обезмаслена и обезпрашена преди боядисването/лакирането. Редактирано Юни 16, 2007 от the_gorer Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gpav Отговорено Юни 17, 2007 Share Отговорено Юни 17, 2007 Днес махнах старите ръждясали ключове на китарата и също струните ,които също не отстъпваха по ръжда.Утре ще постна снимки на китарата преди да съм почнал ремонта Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gpav Отговорено Юни 17, 2007 Share Отговорено Юни 17, 2007 А и Горере какви шкурки използва ти ,защото в тоя диапазон ми е много трудно да избера 24-1000 е*аа.Не съм и предполагал ,че за китара ще ми трябват, доста имам вкъщи ,а и лошо ли ще е ако използвам шлайф машина? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts