sads Публикувано Май 6, 2007 Публикувано Май 6, 2007 Здравейте искам да ви попитам какво бихте ми казали за синтизаторите Fiast. Цитирай
rusnaka Отговорено Май 7, 2007 Отговорено Май 7, 2007 Според мен това е най-добрият вариант за "йоника-играчка" - ама до 6-годишна възраст (може и за по-големи деца, ако няма да стават пианисти). Наистина, освен за играчка, за нищо друго не става. Дори Касио са по-добри... Ако ще е за евтин клавир-аранжор по-добре някой РОЛАНД или ЯМАХА на старо. Дано не съм обидел някого, ама истината си е истина... А между другото, искам да вмъкна, че има определени стилове в музиката, където такъв звук е много модерен в момента и аз с удоволствие бих използвал такова нещо, защото музиката, която правя не е от най-стандартните. Цитирай
miro2bg Отговорено Май 8, 2007 Отговорено Май 8, 2007 Що не виждам такива синтезатори Fiast в нета, дайте линк да ги видиме какви са... Цитирай
rusnaka Отговорено Май 8, 2007 Отговорено Май 8, 2007 Всъщност май са Fiast, макар че A-то прилича много на R Има много оскъдна информация - това са детски "йонички". Дори не съм сигурен, дали имат и с нормални клавиши или са само с малки... Цитирай
Roevers Отговорено Май 8, 2007 Отговорено Май 8, 2007 (Редактирано) Всъщност май са Fiast, макар че A-то прилича много на R Има много оскъдна информация - това са детски "йонички". Дори не съм сигурен, дали имат и с нормални клавиши или са само с малки... Трудно ще откриеш в нета марка която се казва First, не и преди 120-тата страница ти как успя? btw - вкъщи е пълно с ac/dc адаптери First, правят и шарени диско касетофончета Редактирано Май 8, 2007 от Roevers Цитирай
rusnaka Отговорено Май 9, 2007 Отговорено Май 9, 2007 Аз ги търсих на Fiast, не на First. Намира се, макар и да не бие на очи. Цитирай
yamaha Отговорено Май 9, 2007 Отговорено Май 9, 2007 FIRST снимкаМисля, че е с "R" First e... Преди няколко години гледах разни евтини телевизори и касетофони с тази марка....даже МЕТРО ги продаваха по онова време. Най-вероятно са рожба на братския китайски народ, въпреки че нещо ми се върти из главата, че до надписа First седеше и "Austria"...ама или се бъркам, или са някакво менте... Цитирай
rusnaka Отговорено Май 9, 2007 Отговорено Май 9, 2007 ДА!!! Австрийски са!!! Сетих се, да. А относто дали са с Р или А - просто напишете Fiast keyboard в Гугъл и ще видите какво ще излезе - Е не официален сайт... Цитирай
Roevers Отговорено Май 10, 2007 Отговорено Май 10, 2007 (Редактирано) Австрийски. Моите предположения : PCM синтез, примерно 256k , полифония поне 8, универсален набор от инструменти - пиано, орган, духови, space и т.н; вградена дръм машина, готови ритми, покриващи от своя страна всички популярни жанрове: валс, босанова, техно, поп, рок и т.н. с възможност за динамична промяна на темпото. Малки или средни клавиши без динамика, падове за отделните барабани (по-специално чинелите), също без динамика, доста твърди. Евентуално автоакомпанимент във специфичен, разпознаваем стил. Вградени говорители, както и изход за слушалки. Възможност за работа на батерии до 12 часа без прекъсване. MIDI или USB : няма. SCSI: няма, дори като допълнителна опция. Интерфейсът на синтезатора е достъпен и почти спартански: липсата на каквито и да било регулируеми параметри прави ненужно наличието на дисплей,потенциометри и други. Предимства: лек, работи на батерии, универсален; подходящ за circuit bending, ако човек е стигнал дотам. Изключително евтин. Недостатъци: няма pitch wheel, инструментите не могат да се редактират. За сравнение - Roland V-Synth, Yamaha MOTIF и др. модели осигуряват тази възможност, което значително разширява диапазона на работа, но те пък са доста по-тежки и не поддържат режим на батерии. Редактирано Май 10, 2007 от Roevers Цитирай
dorchester Отговорено Май 10, 2007 Отговорено Май 10, 2007 автоакомпанимент във специфичен, разпознаваем стил. Интерфейсът на синтезатора е достъпен и почти спартански:...... Това са евфемизми. Повечето хора на такова му викат Вафла Цитирай
Roevers Отговорено Май 10, 2007 Отговорено Май 10, 2007 Това са евфемизми. Повечето хора на такова му викат Вафла Мда, от VAFLA : Virtual Analog Formant Linear Algorithmic Synthesis ако не се лъжа Цитирай
miro2bg Отговорено Май 10, 2007 Отговорено Май 10, 2007 ...Недостатъци: няма pitch wheel, инструментите не могат да се редактират. За сравнение - Roland V-Synth, Yamaha MOTIF и др. модели осигуряват тази възможност, което значително разширява диапазона на работа, но те пък са доста по-тежки и не поддържат режим на батерии. Това много ми хареса! Я всички с Роланд и Мотиф да ги хвърлят и да се обзаведат с Фърст! Цитирай
ludio klavirist Отговорено Май 13, 2007 Отговорено Май 13, 2007 Аз имам такава вафлчка. Клавишите за десет години преминаха от бяло към жълто иначе не е мръднало. Има 100 готови бленди ,които ако не прочетеш горе какво би трябвало да са няма да разбереш никога Има аранжор и няколко демо песни, 40 стила , дръм сет , лесен за употреба и удобен интерфейс, клавишите са малки- с 1 пръст моат да бъдат натиснати 2- "Клавирчето" е перфектно за 5 годишно дете... Цитирай
Recommended Posts