Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, 

Имам следното питане и ще съм благодарен на препоръки. 

От известно време имам акустична китара. Напреднах малко и съответно - с яденето идва апетитът - искам да си взема електрическа. Това което мога да отделя са не повече от 600 или 700 лева ако си струва. Предпочитам да не е втора употреба. Това което основно ще свиря ще е блус, рок, реге, РнБ. 

Ако може някой да ми обясни и какъв усилвател би бил подходящ, ще е супер. 

Мерси предварително. 

Отговорено

Колегата добре те е насочил. Мисля, че най-важното е ти как чуваш нещата и кой гриф на теб би ти бил най-удобен. Мога да ти кажа да избегнеш марки като BC Rich, Ibanez, това са китари предимно за метъл и е малко вероятно да ти паснат. Моят съвет е да отидеш в Мюзик Дивижън и Динакорд с паричките, да ѝм кажеш какво ти трябва и какъв бюджет имаш и те ще те насочат. :)

Отговорено

Какъв е общия ти бюджет, за китара + усилвател?

Иначе за тези пари бих разгледал или bazar.muzikant.org, или MMG. Няма нужда от нова за такава сума.

Но усилвателят реално е по-важното в случая, според мен.

Отговорено

А пък според мен китарата трябва да отговаря на нивото на усилвателя. Или купуваш китара и после събираш още толкова за усилвател или разделяш бюджета на две и купуваш и двете.

Отговорено

Аз съм силно впечатлен от изработката и качеството на евтините, правени в Китай Gretsch.
А субективното ми мнение е по-скоро да си купиш само китара за целия бюджет, който си отделил и за двете, а за усилвател да събираш натам. Не за друго, ами китара под хилядарка нова, която да има потенциал да ти остане любима за по-дълго време, е малко вероятно да намериш, поне от моя опит.
В този бюджет втора ръка е по-вероятно да намериш нещо наистина стойностно, че и от "класически" дървесини, които стават все по-редки (визирам rosewood-a на фретборда главно).