emosms Отговорено Април 26, 2020 Автор Отговорено Април 26, 2020 (Редактирано) Монтиран заключващ нът, и въобще място за монтаж на такъв. При китарите без флойт по-скоро не може да се сложи такъв, без да е цигания. Рутиран отвор за флойт, който вероятно ще пасне и мога да доработя ако трябва. Стоковите адаптери хич не са зле. Имат недостатъци разбира се - Брум в сингъл режим.... Всичко е ново, не износени прагчета най-малкото. Като дизайн е каквото ми харесва за такъв тип китарка (компактна резачка с Флойд). Само липсва класически Charvel/ Jackson или Peavey рейзър глава. И цвета е осемдесетарско свежарски, дизайна опростен. Предните страници търсих и не получих предложения за донор китара. Все още ще ми е интересно да видя вариант за ок. 250 . Може да се поровиш из бунището на продавалниците, гледайки всякакви талпи, и да ти се отще ;). Единствено бях харесал Jackson js 11 и Скуеър с обърната страт глава, с доста удари, но и двете са без достатъчно място за монтаж на нът. Може да се наклепа нещо отгоре, което да стърчи където не трябва, и ще искат прецизно фрезоване на отвори. Редактирано Април 26, 2020 от emosms Цитирай
Ламби Отговорено Април 26, 2020 Отговорено Април 26, 2020 Надявам се си осъзнал,че си отървал предишния собственик от неволите му.Всички тия кахъри вече са твои.Съветът ми е да разгледаш внимателно Солар китарите с флойд,нещо такова трябва да постигнеш с ъпгрейдите.Няма да ти се получи най малкото защото Солара на Енглунд е сет нек,айде със здраве. Цитирай
emosms Отговорено Април 26, 2020 Автор Отговорено Април 26, 2020 Отървах магазина от неволите им, на съответната намалена цена, чисто нова (да подесетя, че китарата е чисто нова). Новите неща са боклуци, но стари боклуци за същата цена НЕ купувам. Иначе бях поръчал това: Но нямаше наличност, и цената едва ли е актуална. Пак НОВО. Тяло от мек явор. Не топола, окуме, агатис, елша в най-добрия случай. И флойта може да става за нещо.. Не е точно осемдесетарско-деведесетарска резачка, но пак изчистено: https://musicprobg.com/product/810/cort-viva-gold-ii-ns.html Цитирай
emosms Отговорено Май 1, 2020 Автор Отговорено Май 1, 2020 Дойде варианта с лазерно гравиран надпис "Gotoh Japan": Тежи 1 Цитирай
ivan10f Отговорено Август 12, 2020 Отговорено Август 12, 2020 Да дам малко инфо относно упражнението с флойд от Алиекспрес. 1. Заключващия нът е безполезен. Не държи струните поради редица причини - мека сплав на ВСИЧКИ части, неточни отливки, хлабави резби на болтовете и т.н. 2. Самото тремоло също изработено от мека сплав. Ножовете, когато са запресовани в тялото, са от обикновена мека стомана, частите заключващи струните също са от "мек" материал и не държат струните. 3. Ръчката хлопа в гнездото си. 4. Блокчето отдолу е зле захванато и прекалено леко. 5. Опорните шпилки които държат тремолото хлопат в гнездата си. Също са от некачествена стомана. Закачалката на пружините е от много тънка ламарина. Самите пружини са съмнителни. 6. Външен вид: качеството на хрома е като за парите си. Болтчетата ръждясват след време. Самите детайли имат конструктивни противоречия. .. и друго не се сещам май. Дано това е в полза на някой. Цитирай
Recommended Posts