AXE Отговорено Юни 3, 2005 Отговорено Юни 3, 2005 Добре, имам въпрос - как статията за микрофонни предусилватели, използвани за студийни записи на поп музика, би трябвало да ме убеди че не транзистора, а именно лампата "е истината"? Упътване: тук е раздел китара и се предполага че ни интересуват лампите и транзисторите в контекста на китарните усилвателии и кубета, а не на микрофонни предусилватели Вярно и аз се изказвам остро, ама обобщенията по темата ми бъркат в нервната система (сигурно се засягам ). Цитирай
EmchoDT Отговорено Юни 3, 2005 Отговорено Юни 3, 2005 не са толкова много хората дето ползват кубета Е тва пък как го измисли????? Как така не всички използват кубета??????? Аз лично не се сещам за голям китарист, който да не ползва кубета??????? Ти ме хвърли в размисъл???????? Баси?????? :wow: Цитирай
synchu Отговорено Юни 3, 2005 Отговорено Юни 3, 2005 какви модели на ривера има в РФ? интересно ще ми е да пробвам някой хай гейн модел (SLO100 май беше такъв?). Само малко уточнение - SLO100 e модел на Солдано Риверата в Райзинга е Knucklehead и е/беше на китариста на Сигнал. п.с. относно спора - по тези спорове се изписаха 100 листя само в този форум и поне стотина милиона в други и съществува от поне 20 години. Крайния извод е винаги, че всичко е въпрос на вкус и всеки си има собствен чифт уши Да си слуша какво му харесва и му създава приятност Цитирай
wolfgang Отговорено Юни 3, 2005 Отговорено Юни 3, 2005 Само малко уточнение - SLO100 e модел на Солдано Риверата в Райзинга е Knucklehead и е/беше на китариста на Сигнал. п.с. относно спора - по тези спорове се изписаха 100 листя само в този форум и поне стотина милиона в други и съществува от поне 20 години. Крайния извод е винаги, че всичко е въпрос на вкус и всеки си има собствен чифт уши Да си слуша какво му харесва и му създава приятност yes, нещо се заплеснах солдано ми се пробва ривера не са ми интересни :-))) През ръцете на Сашо какво ли не е минало ... наистина всичко е въпрос на вкус, но той се формира под влияние на средата. когато на времето свирех само с лариос, Л55 и камиончета един чичка ми отвори очите ... ако аз го направя за 1 човек само - пак ще съм щастлив! обаче никой не волим пряко сили ;-) Цитирай
synchu Отговорено Юни 3, 2005 Отговорено Юни 3, 2005 .. наистина всичко е въпрос на вкус, но той се формира под влияние на средата. когато на времето свирех само с лариос, Л55 и камиончета един чичка ми отвори очите ... ако аз го направя за 1 човек само - пак ще съм щастлив! обаче никой не волим пряко сили ;-) добре казано ! Яз вече съм я свършил таз' работа за някои хора и съм искренно доволен от себе си хехеххе.... Цитирай
Henderson Отговорено Юни 3, 2005 Автор Отговорено Юни 3, 2005 не са толкова много хората дето ползват кубета това определено е виц няма китарист (от големите имена,и дори не 4ак толкова големи) който да не свири с кубе!!!!!!!! Ако си мислиш че се ползват процесори и симулатори...абе просто забрави А относно темата,доста глупости и ненужни писания има! Всеки си има мнение и то се базира на това,какъв стил те влече! Аз си падам по блус-фюжън китаристи и определено съм фен на ламповия звук! Ако бях фен на Канибал Корпс май щях да съм фен на транзисторите! (ама не съм) Ае наздраве Цитирай
fracture Отговорено Юни 3, 2005 Отговорено Юни 3, 2005 ...Ако бях фен на Канибал Корпс май щях да съм фен на транзисторите! (ама не съм) Ае наздраве не мой така , в Mesa/Boogie Triple Rectifier има туби и от мен наздраве Цитирай
metalhammer Отговорено Юни 3, 2005 Отговорено Юни 3, 2005 не мой така , в Mesa/Boogie Triple Rectifier има тубии от мен наздраве И ТО яки туби! Цитирай
wolfgang Отговорено Юни 3, 2005 Отговорено Юни 3, 2005 не са толкова много хората дето ползват кубета това определено е виц няма китарист (от големите имена,и дори не 4ак толкова големи) който да не свири с кубе!!!!!!!! Ако си мислиш че се ползват процесори и симулатори...абе просто забрави А относно темата,доста глупости и ненужни писания има! Всеки си има мнение и то се базира на това,какъв стил те влече! Аз си падам по блус-фюжън китаристи и определено съм фен на ламповия звук! Ако бях фен на Канибал Корпс май щях да съм фен на транзисторите! (ама не съм) Ае наздраве всъщност аз се заядох в конкретния случай със смисъла дето слагаш зад "кубе". звучи ми грозно за усилвател с кабинет дето по света му казват "комбо". а транзисторни комбота - бол. миналата седмица свирих на едно пиви спешъл 112. а Бандит рулз. затова "15-те вида кубета" не ги оцених по достойнство ;-) всъщност хората ползват предимно глави и кабинети. причината е по-добрия резонанс на ниските честоти в по-голям обем и също "повече говорители" също значи "по-добре". така е на живо. по студията е малко по-различно, защото трябва много пространство за да омикрофониш 1-2 4х12 кабинета ... за целта много музиканти ползват само пре ампове към пулт или през стъпало и кабинет. това дава възможност за по-лесно реплициране на някакъв тип звук. примери - бол: металика - меса трайамп мейдън- JMP1 петручи - меса в-туин и др. колко селебрити музиканти ползват солид стейт апаратура? аз се сещам само за 1 и то в минало време - Даймбег, мир на праха му ... Цитирай
Chromatic Отговорено Юни 3, 2005 Отговорено Юни 3, 2005 (Редактирано) в 5 си пост поздравявам wolfgang за манията да натяква мнение и да говори без да вижда Иначе ламповите комбота-ампове .....да нема спор взимаш един и ставаш който си искаш Иначе съм чувал да се свири добре и на веф Редактирано Юни 3, 2005 от Chromatic Цитирай
wolfgang Отговорено Юни 3, 2005 Отговорено Юни 3, 2005 в 5 си пост поздравявам wolfgangза манията да натяква мнение и да говори без да вижда Иначе ламповите комбота-ампове .....да нема спор взимаш един и ставаш който си искаш Иначе съм чувал да се свири добре и на веф всъщност за да допринесеш с мнение в този случай е по-важно да можеш да чуваш... ОФТОПИК евала колега! от 5-тия ти пост разбрахме че с 1 амп можеш да станеш всеки, а и без амп можеш да обиждаш ето това е "принос" към темата и не ми е ясно защо модераторите го толерират?!? Цитирай
Chromatic Отговорено Юни 3, 2005 Отговорено Юни 3, 2005 (Редактирано) в 5 си пост поздравявам wolfgangза манията да натяква мнение и да говори без да вижда Иначе ламповите комбота-ампове .....да нема спор взимаш един и ставаш който си искаш Иначе съм чувал да се свири добре и на веф всъщност за да допринесеш с мнение в този случай е по-важно да можеш да чуваш... ОФТОПИК евала колега! от 5-тия ти пост разбрахме че с 1 амп можеш да станеш всеки, а и без амп можеш да обиждаш ето това е "принос" към темата и не ми е ясно защо модераторите го толерират?!? не бе колега ти не си ме разбрал просто на моменти темата избива натам че ако немаш Лампи не става е немое всеки да си позвол илукса да сменя ампове явно ше сменяме ушите И по спокойно не съм те обиждал! явно от чуване на ампове си се поизнервил :green: off сори ама скоро включвах гъдулката в един JCM 900 4x12 баси кефа ей! с един пиезо..... Редактирано Юни 3, 2005 от Chromatic Цитирай
wolfgang Отговорено Юни 3, 2005 Отговорено Юни 3, 2005 аре сега и извинения ... не ставал без лампа ... много ерогенно почва да звучи от твоята клавиатура :-))) каквото съм имал съм го казал, дал съм и аргументи тук стана "на който не му изнася - на палатка" на никого не съм седнал на ушите или в ръцете - казвам го отново и ако трябва пак ще го повторя Цитирай
Chromatic Отговорено Юни 3, 2005 Отговорено Юни 3, 2005 аре сега и извинения ... не ставал без лампа ... много ерогенно почва да звучи от твоята клавиатура :-)))каквото съм имал съм го казал, дал съм и аргументи тук стана "на който не му изнася - на палатка" на никого не съм седнал на ушите или в ръцете - казвам го отново и ако трябва пак ще го повторя OK! А тогава седни запиши нещо с твойте лампи-техники безброй най после да се посерем от звук и свирня и да спрем спора А!!???? Цитирай
Recommended Posts