thurston Отговорено Май 10, 2005 Отговорено Май 10, 2005 лампа, батко! тествах прекрасния ми sonic fuzz през лампов маршал и мога да кажа смело, че това е звукът. за сравнение ще кажа само, че резачката ми звучеше като гъз в транзисторен маршалец няколко дни преди това. за китарни машини става дума... Цитирай
metalhammer Отговорено Май 10, 2005 Отговорено Май 10, 2005 лампа, батко! тествах прекрасния ми sonic fuzz през лампов маршал и мога да кажа смело, че това е звукът. за сравнение ще кажа само, че резачката ми звучеше като гъз в транзисторен маршалец няколко дни преди това. за китарни машини става дума... мога да ти кажа че ако имаш лампа няма да имаш нужда от камиончета - освен ако не си маниак и не копираш чужд чейн Цитирай
synchu Отговорено Май 11, 2005 Отговорено Май 11, 2005 Toва е малко пресилено казано Всеки има нужда от различен тип звук с къде чист къде с различен дисторшън. Обаче едно е сигурно - не всички лампови усилватели имат достатъчно диторшън без педал отпред. Цитирай
wolfgang Отговорено Май 11, 2005 Отговорено Май 11, 2005 Ще трябва да се пробва Лошото е, че след всяка проба ми остава комплект от 3 ненужни лампички... Нищо, след години ще ги продавам като NOS ако смяташ, че са ти ненужни - винаги ще можеш да ги продадеш. ламповите маниаци не сме чак толкова малко ... от друга страна защо държиш да имаш 3 еднакви шишета в ампа? моите ампове нямат по 2 еднакви пре- ламби, при всеки подбирам индивидуално ламбе, подходящо най-много за съответното място, като вкусовете също се менят и не е невъзможно това, което сега ти се струва с недостатъчно гейн след 2 години да ти се стори като мана небесна :-)) веднъж само да смениш и стъпалото дето си плъгваш пре ампа и ще разбереш за какво говоря ;-) Цитирай
wolfgang Отговорено Юни 2, 2005 Отговорено Юни 2, 2005 е те тази статия ще обясни и на тези, които не вярват на ушите си и смятат, че транзисторът е истината :-D ако не искате да се затормозвате с техническата част - стреляйте направо в абзаца RELATIONSHIP OF FACTORS AND FINDINGS - там с прости думи казват как ламбата и транзистора се различават при кривене и защо първото се харесва повече на човешкото ухо приятно четене ;-) Цитирай
Nikifena Отговорено Юни 2, 2005 Отговорено Юни 2, 2005 е те тази статия ще обясни и на тези, които не вярват на ушите си и смятат, че транзисторът е истината :-D ако не искате да се затормозвате с техническата част - стреляйте направо в абзаца RELATIONSHIP OF FACTORS AND FINDINGS - там с прости думи казват как ламбата и транзистора се различават при кривене и защо първото се харесва повече на човешкото ухо приятно четене ;-) А тук http://bgaudio.org/modules.php?name=News&f...order=0&thold=0 същото на български... <_>бях го пускал 1 време тук в форума, ама бая отдавна Цитирай
Glacierise Отговорено Юни 2, 2005 Отговорено Юни 2, 2005 (Редактирано) Пичове, наистина ли мислите, че има нужда САМО от лампи или САМО от транзистори? Всеки амп е проектиран за някакъв пазар, и си има съответните достойнства! Дотолкова е безсмислен спора 'лампи vs транзистори', колкото например 'китара vs бас'. Има МНОГО добри и транзисторни (например Fender FM серията, страшно ми хареса), и лампови (само вижте главите Rivera и Carvin) в xxxx. Taка че - всекиму своето. Остава само да се радваме, че имаме достъп и до лампи, и до транзистори! Редактирано Юни 2, 2005 от Glacierise Цитирай
wolfgang Отговорено Юни 2, 2005 Отговорено Юни 2, 2005 Пичове, наистина ли мислите, че има нужда САМО от лампи или САМО от транзистори? Всеки амп е проектиран за някакъв пазар, и си има съответните достойнства! Дотолкова е безсмислен спора 'лампи vs транзистори', колкото например 'китара vs бас'. Има МНОГО добри и транзисторни (например Fender FM серията, страшно ми хареса), и лампови (само вижте главите Rivera и Carvin) в xxxx. Taка че - всекиму своето. Остава само да се радваме, че имаме достъп и до лампи, и до транзистори! щом ти се вижда безсмислен спора, що се мъчиш да постваш по темата :-))) всеки има право на мнение, но твоето обезсмисля идеята за дискусия ... някои хора имаме нужда САМО от една от алтернативите и в това не виждам нищо смущаващо ;-) какви модели на ривера има в РФ? интересно ще ми е да пробвам някой хай гейн модел (SLO100 май беше такъв?). аз се радвам, че нямам достъп до солид стейт ампове :-D Цитирай
AXE Отговорено Юни 2, 2005 Отговорено Юни 2, 2005 щом ти се вижда безсмислен спора, що се мъчиш да постваш по темата :-)))всеки има право на мнение, но твоето обезсмисля идеята за дискусия ... някои хора имаме нужда САМО от една от алтернативите и в това не виждам нищо смущаващо ;-) какви модели на ривера има в РФ? интересно ще ми е да пробвам някой хай гейн модел (SLO100 май беше такъв?). аз се радвам, че нямам достъп до солид стейт ампове :-D Тогава ти защо поустваш толкова дразнещи и едностранчиви мнения :killyou: И не мога да разбера изобщо какъв ви е проблема??? Защо всички трябва да са на едно мнение - вашето??? Ми тебе примерно като те кефят САМО лампи, свири си САМО с лампи. Някой друг като го кефят САМО транзистори - ми да си свири само с транзистори. А пък някои по-непредубедени хора могат да пробват и двете и да преценяват обективно качествата на всеки вид. Защо е този словесен бой? Аз нямам проблем с това, че харесваш лампи, дотолкова, доколкото не ми го натрапваш в очите и не правиш глупави обобщения от рода "транзисторите не струват" Цитирай
Fenix Отговорено Юни 2, 2005 Отговорено Юни 2, 2005 ...някои хора имаме нужда САМО от една от алтернативите... Аве, само едно пояснение. Алтернативата винаги е само една. В смисъл, че е логически грешно да кажеш "друга алтернатива"..... , сори за оф-а Цитирай
EmchoDT Отговорено Юни 2, 2005 Отговорено Юни 2, 2005 Абре незнам за кво толкова се карате тука "лампа или транзистор", "процесор или кубе"??? Вижте хората на запад ко праят 15 кубета и 20 процесора!!!!!! Ей така се вади хубав звук, иначе може само да се радваш на посредствен звук, или да се мъчеш след запис да слагаш VSTта, или да мъчеш да го праиш с някви ефекти, и т.н!!!!!! Цитирай
metalhammer Отговорено Юни 2, 2005 Отговорено Юни 2, 2005 ПЪРВО В СПОРА СЕ РАЖДА ИСТИНАТА ! АЗ ПЪК НЕ РАЗБИРАМ АКСЕ ЗАщО ПЪК ТИ ВСЕКИ ПЪТ РЕАГИРАш ОСТРО ПО ВЪПРОСА??? КАТО НЕ ТЕ КЕФИ Н ЕПИшИ В ТОЯ ТОПИК Цитирай
AXE Отговорено Юни 2, 2005 Отговорено Юни 2, 2005 ПЪРВО В СПОРА СЕ РАЖДА ИСТИНАТА !АЗ ПЪК НЕ РАЗБИРАМ АКСЕ ЗАщО ПЪК ТИ ВСЕКИ ПЪТ РЕАГИРАш ОСТРО ПО ВЪПРОСА??? КАТО НЕ ТЕ КЕФИ Н ЕПИшИ В ТОЯ ТОПИК Да, в културния, аргументиран спор! Т.е. искате една тема, в която да плюете транзисторите по най-тъп начин, и друг да не ви я чете, камоли да пише в нея, за да не ви разваля кефа Не може да пускаш някаква статия, в която се изследват микрофонни предусилватели за студийни записи на поп музика, и от това да обобщиш, че лампите са върха, а транзисторите са лайна П.П. По остро реагиране в темите за лампи ти водиш. Нищо лично ама "лампаджиите" сте направо бойно настроени И пак казвам - всяко обобщаване е признак за ниска интелигентност (който иска да СЕ обижда) - има си вкусове има си и приложения и за двете неща. Цитирай
wolfgang Отговорено Юни 2, 2005 Отговорено Юни 2, 2005 ...някои хора имаме нужда САМО от една от алтернативите... Аве, само едно пояснение. Алтернативата винаги е само една. В смисъл, че е логически грешно да кажеш "друга алтернатива"..... , сори за оф-а алтернативата е 1, алтернативите са много :-)) има ли значение ;-) по-добре е алтернативата да е множествена, за да има и по-голям избор :-D Брао бе! Само са разпраате тука!Ай маскари. това ти е вторият пост тука и гледам, че е изпълнен с много смисъл :-))))) Абре незнам за кво толкова се карате тука "лампа или транзистор", "процесор или кубе"??? Вижте хората на запад ко праят 15 кубета и 20 процесора!!!!!! Ей така се вади хубав звук, иначе може само да се радваш на посредствен звук, или да се мъчеш след запис да слагаш VSTта, или да мъчеш да го праиш с някви ефекти, и т.н!!!!!! не са толкова много хората дето ползват кубета. всъщност Roland Cube 112 е един легендарен амп дето е потънал в дън земя и само легенди се носят за него, но в последното десетилетие никой не го е чувал да свири. Вярно, че е лампов, ма по 15 броя чак до го ползват .... а за процесорите си има отделна тема. Защо е този словесен бой? Аз нямам проблем с това, че харесваш лампи, дотолкова, доколкото не ми го натрапваш в очите и не правиш глупави обобщения от рода "транзисторите не струват" жалко е, но явно имаш проблем. приписваш ми думи, които не съм изрекъл! транзисторите не само, че струват, но и без тях нямаше да можеш да четеш това в момента! Много остро се изказваш. Твърде крайно и по-бойно и от лампаджия! Аз поствам статии, научни трудове, а ти се оплакваш, че спора не е аргументиран :-))) според мен обаче изводът е ефект на функционирането на висша нервна система. иначе само се дрънка, бае или мучи, подобна на всякакви не- и чифтокопитни твари ;-) аз всъщност с никого не споря, само се опитвам да отворя очите на някои хора за неща, които не подозират, че съществуват. който не ще да му грее ампа - да си свири с транзисторите - изборът си е негов и това не е престъпление. като гледам темата почва да се изражда ... освен мен и добавката от nikifena, никой не е написал нещо смислено в последните 10-тина поста ... Цитирай
Recommended Posts