Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,

Искам да попитам, дали при тремолото на Ibanez- Edge Zero ZPS3 има възможност да се "дропва" шеста струна с 1 тон надолу без да се разстройва цялата китара или мисията е невъзможна. Има ли някаква хитринка като "D tuna" или нещо подобно.

Благодаря,

Жоро

Отговорено

Конкретно за това тремото, или въобще за ралзично от флойд, не знам да има подобни приспособления, като D tuna. Може пък и да има, и аз просто да не съм виждал...

Но като цяло, ако искаш функциониращо тремоло, и да дропваш - Не. Дори и флойда с D Tuna трябва да го блокираш, и то какъв е смисъла от тремоло тогава, аз не знам...

Отговорено

Китара с плаващ бридж, която да си дропваш и от-дропваш когато ти скимне... не мисля. И да става е твърде голяма ограчка. Имам Tremol-No, ама стягай, дропвай, отразтягай, раздропвай, настройвай пак... заеби!

Купуваш отделна китара за ДропД и си в джаза ;)

П.П. Не е тремоло, защото не може да прави тремоло ефект. Грешно е насадено с годините в цялата китарна индустрия, супер досадно! :)

Отговорено (Редактирано)

Възможно е. При мен се получава. Дропвам и раздропвам когато ми скимне и не се зазстройва. Но пак зависи...от китара до китара има разлика, доста си поиграх докато уцеля нулевата точка на тремолото  а също и размера на струните има съществено значение. Моята е с 9 - 42 с по дебели струни сигурно ще се разстройва понеже силата на опън ще е по голяма и допълнителните пружини на тремолото няма да могат да компенсират промяната в силата на натягане... Ако има възможност най добе ще е да пробваш конкретния инструмент...

Редактирано от baitanas
Отговорено (Редактирано)

Аз доста се мъчих, моя Ibanez е със ZR ZPS2. Стоп бара до някаква степен помага, но не успявам да го настроя така, че като дропна шеста струна, останалите да не се разстроят. Отклонението не е голямо  5-10 цента, доста по-добре е от флойда, примерно, но го има... Струните сега са 10-48. Иначе ако стоп бара успяваше да удържи останалите 5 струни перфектно, каквато уж му е идеята, аз просто бих махнах едното блокче на нъта и да си дропвам с ключа...

Редактирано от Rezachka
Отговорено

Благодаря за отговорите. И аз си мислех, че мисията е доста сложна. Ще пробвам варианта да махна нъта на 5-6 струна и да "дропвам" с ключа, но и тогава мисля ще се разстройват всички струни. Иначе имам втора китара без подвижен бридж и явно ще ползвам нея предимно

.

Отговорено (Редактирано)
На 16.11.2019 г. at 10:02, baitanas написа:

Възможно е. При мен се получава. Дропвам и раздропвам когато ми скимне и не се зазстройва. Но пак зависи...от китара до китара има разлика, доста си поиграх докато уцеля нулевата точка на тремолото  а също и размера на струните има съществено значение. Моята е с 9 - 42 с по дебели струни сигурно ще се разстройва понеже силата на опън ще е по голяма и допълнителните пружини на тремолото няма да могат да компенсират промяната в силата на натягане... Ако има възможност най добе ще е да пробваш конкретния инструмент...

При мен работи с 11ки струни в "ми". Китарата е Jackson Professional от 96та год. Ползвам EVH комплекта за FloydRose

Редактирано от agrogrind