Dylan_101 Отговорено Април 11, 2007 Отговорено Април 11, 2007 Според мен идеята е прекрасна. Комбинацията адаптер - 10 см кабел - преамп - дигитален конвертер е при всички положения по-добра от същите но с по 6 метрови кабели помежду им. Е, ясно е че за тая цена нито адаптерите, нито конвертерите са кой знае какво, но все пак говорим за идеята. Съгласен съм че лампов амп за свирене наживо е ненадминат, но да не забравяме че за подобно чудовище трябва цяла репетиционна, а за да го запишеш поне няколко микрофона и солиден опит. Освен това софт като ревалвер мк2 например е мнооого трудно да бъде надминат от лампов амп на запис... Цитирай
Morphine Отговорено Април 11, 2007 Автор Отговорено Април 11, 2007 Хубавото е, че можеш както към USB входа на компютъра, да включиш и китарата си към Амп. Вярно, за 200 лв. няма да е убиец китара, нито адаптерите, нито дървото, но все пак мисля ще е на по-високо ниво от един Squier. ПП: Някой ако има G3 със Vai, Petrucci и Satriani (мисля беше), където Vai вади една китара с три грифа(бяла) и мисля, че тя е точно включена към USB порт, в същото време и към Amp. Не съм много сигурен, просто вчера като гледах китара се сетих за това G3 и ми беше направило впечатление. Цитирай
Jordan_J Отговорено Април 12, 2007 Отговорено Април 12, 2007 ПП: Някой ако има G3 със Vai, Petrucci и Satriani (мисля беше), където Vai вади една китара с три грифа(бяла) и мисля, че тя е точно включена към USB порт, в същото време и към Amp. Не, тук не си прав. Китара му си е включена нормално - само дето има няколко кабела - за отделни чейнове А накрая маймунджилъците дето ги прави с 12-те струнния гриф, мога да ти кажа точно коя бленда използва Цитирай
Transform Отговорено Април 27, 2007 Отговорено Април 27, 2007 А добре, USB китарата по - лесно се "бутва" към компютъра, но може ли иначе обикновена ел. китара да се върже към РСто. Сигуно, ще е по - голяма играчка, но просто ми е любопитно . ПП: ще ме прощавата за сигурно тъпият въпрос, но тепърва навлизам Цитирай
Telerig Отговорено Април 27, 2007 Отговорено Април 27, 2007 (Редактирано) ^Може разбира се - просто пъхаш жака в лайн ина на саундкартата...колкото по темата - според мен усб порта на китарата само спестява по-скъпата саундкарта нищо друго. Ако свириш със сносна саундкарта и съответните подходящи драйвери мисля, че кой знае каква файда от цялата шумотевица няма защото ти така или иначе ползваш какъвто си искаш софтуер - кеф ти гитар ригове амплитюби, нейтив комбота, ревалвери и всякви такива само че със кабел жак - жак. А относно ената на УСБ китарата...не виждам и на по скъпа китара да се сложи УСБ порт ...какъв е проблема. Редактирано Април 27, 2007 от Telerig Цитирай
Korn Отговорено Април 27, 2007 Отговорено Април 27, 2007 http://www.behringer.com/UCG102/index.cfm?lang=ENG Цитирай
7thString Отговорено Април 27, 2007 Отговорено Април 27, 2007 Има един огромен момент, който малко хора в темата забелязаха- на практика липсва какъвто и да е аналогов пренос на сигнала => няма шум => хубава китара с хубав преамп/конвертор към компа ще е адски успешно решение! Цитирай
RockoBG Отговорено Април 27, 2007 Отговорено Април 27, 2007 на практика липсва какъвто и да е аналогов пренос на сигнала ъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъ... не разбрах... Цитирай
7thString Отговорено Април 28, 2007 Отговорено Април 28, 2007 Ами освен връзката м/у адаптерите и интерфейса нямаш никакви други кабели- после сигнала минава през ЦАП и се цифровизира. Ако този ЦАП е качествен, туй значи, че няма никакъв шум от дълги кабели, разлики в потенциал и подобни- от китарата излиза цифров сигнал по USB, който е практически невъзможно да вкара шумове. Цитирай
Stelian Tomov Отговорено Януари 16, 2008 Отговорено Януари 16, 2008 има си USB-сплитър за тази работа, пак на Берингер. Цитирай
metalhammer Отговорено Януари 21, 2008 Отговорено Януари 21, 2008 Освен това софт като ревалвер мк2 например е мнооого трудно да бъде надминат от лампов амп на запис... ревалвер мк2 - симулация Някак си хората преди десетилетия са записали яки неща звучащи като стандарт и днес. Нещо в мене се разбунтува четейки горния цитат........... 1 Цитирай
kolio_k Отговорено Януари 21, 2008 Отговорено Януари 21, 2008 Присъединявам се,по мое мнение е много трудно съответния софт да не бъде надминат от ламповите ампове.Просто се убеждавам,че явно с много колеги тук,говорим различни езици,що се отнася до въпроса какво е качествен саунд.Но мисля,че цялата ситуация се дължи предимно,на това,че се свири предимно с хайгейн при това относително тихо и никой не слуша чистия звук или крънча.А това са двете неща,които никога не съм чувал задоволителни от софтуер.А и съм забелязал,че почти винаги става въпрос за това как трудно се записват амповете.Не знам за другите,аз лично съм много ляв,когато дойде до записи,но за мен хубавия саунд е ,за да се свири с него на живо,когато дойде до записването му си има професионалисти ,които го правят качествено и им се плаща за това,аз гледам да не се бъркам,защото си знам ,че не ме бива Единственият вариант,който съм пробвал със софт и ми е харесвал до някаъде беше със приамп Меса В Туин на входа ,но това много много не го броя,защото саунда на практика го правеше Месата Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Януари 21, 2008 Отговорено Януари 21, 2008 според мен е компромис - ефтина китара , липса на кубе ...... Цитирай
bir4o Отговорено Януари 21, 2008 Отговорено Януари 21, 2008 http://www.behringer.com/UCG102/index.cfm?lang=ENG Това за съжаление го търсиш преди месеци и не го внасят в България - ясно е че лампите са по добрия саунд но за тренировки в къщи пред компа и това е добро решение Цитирай
7thString Отговорено Януари 21, 2008 Отговорено Януари 21, 2008 Не знам ама мисля, че се пада малко крайно това твърдене че еди кое си е "по-добре" от друго. Въпрос на разбиране- аз се кефя на разни омазани ефекти, с които китарата звучи почти като синтезатор, така, че в една евентуална реализация на някоя моя идея, изобщо не би си личало дали свиря на лампи, на транзистори, или на комп. Все едно да се твърди, че електрическата китара е по-добра от класическата. А като цяло не може изобщо да се твърди, че някой софтуерен симулатор изобщо се доближава до държанието на лампичките- китарата реагира по съвсееем различен начин- звука е различен, динамиката е различна, фийдбек- всичко... Инак, един хубав лаптоп, с хубав интерфейс, с който да можеш да свириш НАДЕЖДНО лайв с някакъв софтуер(особено пък ако си купиш guitar rig-a с контролера), излиза колкото един хубав лампов преамп, тъй, че не съм съгласен с "икономическите плюсове" на компютърната музика- сложи 1500 кинта компютъра, 500 кинта интерфейса, още 500 за разни контролери и екстрички и далеч не излиза евтино Все пак не вярвам някой да би се навил да държи щайга с монитор на сцената и да сменя пресети с клавиатурата. Цитирай
Recommended Posts