Jump to content
Българският форум за музиканти

Transform

новаци
  • Мнения

    18
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Transform

  1. Хехе, браво за песничката. Радва ме много, и общо взето добре си я направил. Само единствено забелязах проблем като пееш нещо по - високо, примерно там на по - бавната част(след Hey, I'm gonna fuck you като и на you). В смисъл не знам дали това е 100% шанс да стане по - добро но просто се опитай да го изпееш без извивките, защото нз някак си ти куца. Като цяло много ме нарадва кавърчето, адски добро е, това са дребни неща. Но не мисля, че ще ти направя услуга ако не спомена какво ми е направило впечатление, а само ти кажа, че е супер песента .
  2. Човече, като луд фен на Stone Sour не знаеш как се накефих на кавъра. Евалата, страхотно е станало .
  3. Въобще не целя да започна някаква рекламна кампания . Пък банери знам че може много да се направят и знам повечето сайтове за юзърбанери(въпреки че не ми харесват). Примерно има нещо подобно в сайтове като СофтВизия или калдата.ком. И аз преди съм се занимавал с едно малко форумче, тегава работа е сам да се бъхтиш, тука има хора, които могат да ударят една рамо. Поне аз не пиша само в един форум и ако сложа в няколко подписа банер може да помогне малко или много. Админа вече ако иска рекламни компании и т.н. да прави, лошо няма, ама малко помощ не пречи(в повечето случаи ). Ако исках да не се знае от админа/собственика нямаше да пускам тема. Предлагам идея и вече ако има навити да се осъществи. Пък не ми се стори редно да подхвърля нещо без да се включа, затова сложих и банер .
  4. Е, да, но все пак... На мнение съм, че колкото повече толкова по - добре . Пък и по - удобно е да има и различни банери, например някой мини банер ако има навити да помогнат .
  5. Понеже не намерих такава тема, да пусна аз нещо. Иначе предварително се извинявам ако има. Идеята ми е да се пуснат някакви банери на форума и ако тук някои желаещи и пишещи във форума да помогнат малко за разпрастранението. Поне аз попаднах тук защото един приятел ми го спомена, съмнявам се повечето да са го намерили от гугъл . А ето го и първото ми предложение, сорри че така сакато стана ама още много време ми трябва да се оправя с Photoshop-a: [url="http://muzikant.org"][img=http://img241.imageshack.us/img241/5373/muzikantmk6.jpg][/url] ПП: ако някой може да ми даде по - нормална снимка на китара ще съм му по - благодарен, просто не попаднах на нещо по - добро от това .
  6. Transform

    Seek & Destroy

    Нямаш проблеми, голям фен съм на Металика, и просто това кавърче ми напълни душата . Солата на металика са си гадни за свирене(то почти всичко е много трудно де), но добре си импровизирал, не си чак за толкова остра критика поне според мен .
  7. Transform

    Seek & Destroy

    Начи първо не мога да се стърпя да ти кажа евалата за татуса . Иначе песента - ако не ми беше казал, че е твоя да съм я зел за демо, много добре си я изсвирил, кеф ми е, че си и докарал звучене, близко да това на Металика. И песента много радва и теб си те бива . Начи само няколко мънички забележки, в началото на места ми е леко тихо(в смисъл май там е една китара ама е намалена повечко, съвсем малко и трябва ). Солото е много добре, страхотно си се справил, но в наалото(някъде в 4тата минута), ако го направиш малко по - режещ ще звучи по - добре, поне според мен. С тапване ли се прави или е просто ефект не знам, още не съм толкова напреднал че да мога да изсвиря нещо на Металика без грешка, но съм диво фенче и от към звучене мога да се изкажа. Но като цяло е перфектне кавъра - заслужил си си бирата .
  8. Ман, не претендирам да знам много, но това, което мислиш да правиш не ти го препоръчвам. Както ти споменаха няма смисъл 10(добре де, 12 че темата е от 1ви) дни да си свирил и вече да купуваш електическа. Дрънкай на тези известно време, по - лесни и бавни неща, след време като задобрееш тогава ще е по - добре да си купиш друга, най - малкото ще можеш да изкараш от нея повече от някво дрънкане(6 свободна както бях аз в началото ) и ще си сигурен, е с това ти се занимава. Дори и за 20 лева китарата да си намериш в хубаво състояние и се откажеш след ден пак ще са фърлени на вятъра. Вземи си нови струни, десет лева е комплект, защото не знаеш другите колко са стари - моите на старата китара бяха някфи ръждасали такива. Но ако са в добро състояние и знаеш какви са(десетки примерно), тогава поискай само 6та - би трябало да е от 1,50 до 2,50 максимум според мен, Аз си взимах преди време първа струна, беше 1,50 но не мога да ти кажа със сигурност в твоя случай . Аз лично почнах със една стара Кремона(акустичка), която е в леко ужасно състояние, на учител понаучих няколко неща, купих си сега друга акустична и сега събирам пари за електрическа, в репетициите мога да изсвиря нещо, понякога заучавам позициите вкъщи и после на електрическа вече се кефя на звука. Поне аз така действам, надявам се да ти е полезен съвета ми, макар и тепърва да навлизам в нещата .
  9. Стига да е обяснено добре, може да се преглътнат плоските шеги . Въпреки, че е по - добре от колкото сухо четиво понякога. А аз от доста време се каня да питам и мисля, че темата е подходяща. Кое е по - добре, Рок Китара for Dummies или Китара For Dummies. А иначе, ако на някой ще му е от полза, ето още два линка, от където могат да се купят китарите: Китара For Dummies Рок китара For Dummies Доставката е 65 стотинки, но така или иначе няма да ви излезне по - скъпо от магазина, защото правят отстъпки .
  10. Ам, нямаше ли оферти за кухарка(не съм погенал и не съм сигурен, сорри). Ако няма пусни си ти тема, така е най - вероятно да си намериш на старо . Иначе нови има също евтини, а в магазин не съм видял втора ръка да се продават.
  11. Най - важен според мен няма, всички трябва да забивят яко . А иначе като напрежение може би пада под вокала, поне докато се разпее. Защото винаги съществува да ти се скапе гласа или да се прехапеш или там нещо, което да е спънка(дори и малка). В смисъл, човека не е машина и не винаги се случва да е в кондиция и до последно го има притеснението дали си се разпял, и вече като пееш ако не се чуваш от какафонията на сцената и не знаеш какво стига да публиката. Но вече като поне да се прави шоу всеки е напрегнат, грешките се забелязват, дори и примерно да има някакъв пич с маракаси да сбърка ще се забележи(наистина забелязва се ). Така, че не мисля да е толкова голямо бремето на един вокал, все пак смята се, че е добър и знае какво прави . Но най - важен за групата няма, поне аз до колкото съм забелязал групите се сформират от няколко човека, ако имаше толкова важен щеше да е само един, нали? ПП: човека с бирата не знам до колко е важен, но най го уважавам, поне аз
  12. Наскоро почнах да ходя на учител(мноо добър при това, тоя човек ме радва ), макар, че сега ще изпусна малко заради оформянето в училищеи като цяло не се събират много уроци. Идеята ми беше просто да науча нещо повече, в смисъл ако мога допълнително да си помогна защо пък да не се опитам . Последният урок даже ми показа нотите, вече мисля, че ги знам(горе - долу, вече е въпрос да се науча да ги намирам по - бързо), и си мисля за нещо като упражнения да си направя. Освен това, което ми е дал от време на време поглеждам и някои песнички, но повечето се оказват трудни поне за сегашното ми ниво. А и не знам и аз точно какви песни да търся, които сега ще са ми от полза. Основните неща ги знам, а това, което сега мога да изсвиря, почва да ми става по - лесно, и просто сметнах, че с повече свирене, може по - лесно да се оправям като цяло . И така, накакви линкове към ноти, например C Jam Blues, който беше в урока((което ми напомня и него да го видя пак). Заради училището забавих темпото и сега искам да си го наваксам поне малко
  13. Оу, извинявай. Мислех, че съм си записал инструмента в профила. Нещо днес май блея. На китара свиря, поне се опитвам. Мерси, че спомена за инструмента, аз щях да се чудя защо няма отговори . ПП: ще редактирам и профила, да не се излагам така вече
  14. Наскоро почнах да свиря по - сериозно и ми хрумна да понауча и няколко класически парчета малко да свикна да свиря по - добре, не само с един пръст или нещо такова , пък и да не циклля само на ЧРД или Тръгнал Кос примерно . Ще съм ви много благодарен, няма значение ноти или табове(ако са табове аз мога да си потърся да го чуя изпълнинето като знам името ). Май въпросът ми е малко тъп, ама тепърва почвам да свиря .
  15. Здравей и от мен, весело прекарване във форума. А за слуха, не се притеснявай, идва си с времето...поне така са ми казвали
  16. Здрасти . Успех и разбира се късмет в пеенето, това искрено ти го желая, винаги е яко да чуеш нещо хубаво(китара, пеене, барабани, все тая пак е хубаво ). За слуха не се притеснявай толкова - ако име желание има и начин, ако няма...ем, винаги можеш да си намериш оправдание . Щом искаш да се занимаваш ще се справиш . ПП: много ми се иска да кажа "добре дошла при нас",ама съм нова реколта и аз .
  17. Не мога да го кажа по - точно. Е, наистина не разбирам много, но дори и аз мога да забележа понякога . Иначе не вярвам пича да се опитва да свири бързо за да постави някакъв световен рекорд. Според мен ако можеш да свириш и(забележете, казвам "и", а не "само") бързо то това е също един плюс. Сигурно няма да ми се слуша някой като онзи грък повече от ония 1.17, но в някои песни като се вмъкне по - бърз момент стават много по - добри . Е, не е и хубаво много бързо, там само някакво стържене да се чува вместо истинска музика де .
  18. А добре, USB китарата по - лесно се "бутва" към компютъра, но може ли иначе обикновена ел. китара да се върже към РСто. Сигуно, ще е по - голяма играчка, но просто ми е любопитно . ПП: ще ме прощавата за сигурно тъпият въпрос, но тепърва навлизам
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.