peshoy2k Публикувано Март 21, 2005 Публикувано Март 21, 2005 темата за индийското е мн стара и в нея има офтопици та да не Ви карам да я четете цялата пускам тази. на този адрес http://info.datacom.bg/shirpotreba/music/i...a-master-02.mp3 се намира последния ми работен вариант на едно мое парче, което искам да превърна, доколкото позволява един семплер, в симфонично пп пускам темата не за др, а понеже имаше недоразумение относно тва парче пп2 може да го считате и за ново, ако искате, така или иначе то се различава до голяма степен от старото Цитирай
peshoy2k Отговорено Април 1, 2005 Автор Отговорено Април 1, 2005 всъщност приемам и коментари, чисто отрицателни за това какво не Ви харесва и тн. Не очаквам от заклетите металисти позитивни отзиви. Да продължа ли идеята или не си струва според вас :think: Цитирай
Snowwhite Отговорено Април 1, 2005 Отговорено Април 1, 2005 отказва ми доунлоада И мен нещо ме е*ава... Цитирай
synchu Отговорено Април 1, 2005 Отговорено Април 1, 2005 Ех Правилен линк Естествено, че ще я продължаваш Пешо...чакаме албум в тази насока Цитирай
peshoy2k Отговорено Април 1, 2005 Автор Отговорено Април 1, 2005 а, линка ли съм объркал :wall: Цитирай
alexthegreat Отговорено Април 1, 2005 Отговорено Април 1, 2005 (Редактирано) http://www.onesoul-games.com/medieval/ Те ви един линк да онлайн правене на Средновековна или по скоро ориенталска музика . Ей тъй за идей Има там и за пънк и др. подобни. Редактирано Април 1, 2005 от alexthegreat Цитирай
ronia Отговорено Април 1, 2005 Отговорено Април 1, 2005 пп2 може да го считате и за ново, ако искате, така или иначе то се различава до голяма степен от старото браво, браво! я къв етно гений имало тука?! първата версия така и не успях да я чуя, така че го имам за ново. имаш много добри попадения - определено тая свирчица влиза много хубаво към 1:10, а "драматизмът" към 2:26 е супер! басът при мене все още бичи много яко в моментите, където си наслагвал повече (само като коментар да знаеш, иначе то е ясно че с тия средства - толкова). една само голяма критика - пич, не му викай на това "индийско", щото ама хич не е да, продължи идеята. намери някое девойче, което е с подходящо ориент-иран стил и ше стане тя, каквато стане! Цитирай
ecmjazz Отговорено Април 1, 2005 Отговорено Април 1, 2005 Доста добра идея (падам си по такава музика). И реализацията е на ниво. Имам малко забележки и препоръки обаче: има един момент дето има нещо като широки триоли към 2:14 на дарабуката (ако не се лъжа такава е перкусията) малко искуствени и прекалено много офф-бийт са, също така има още едно-две места, на които перкусията и баса излизат оф-бийт ама май в противоположни посоки та общия ефект е прекалено голям и малко се накъсва ритъма. И може една идея само малко да намалиш басовите удари на перкусията. Малко и динамиката тук-таме още ако се пипне, че някак си леко се усеща, че е вст-реализация (ако не се лъжа и не съм предубеден от това което пише в инфо-то ти..). Много си близо да стане перфектно, още малко само трябва... Ааа, и к'во ше кажеш на едно-две места да направиш някакви спирания че малко монотонно става към края, некакво леко разнообразие да се внесе? Като цяло ми харесва все пак! И едно въпросче: тоя бас доста реалистично звучи. С Еволюшъна ли го избачка или е жив? Цитирай
peshoy2k Отговорено Април 1, 2005 Автор Отговорено Април 1, 2005 всичко е свирено на евото абсолютише и си мн прав и аз си ги знам тези неща ама като понамеря време ще го избацам ше стане яко. има доста разминаване между баса и тарамбуките, а и доста грешки в хармониите така че има да се работи по въпроса, ама пусти идеи ша знаеш и все недовършени неща ей ся си свирех така за кеф и избацах такава хармония че направооооо лелееее ако стане пък тва дето съм замислил, ама то си е чиста класика вече. като стане ще постна да видим дали ще се хареса. Хм за ритъм секцията и тва съм се замислял куйо къде да прави спирки ама не съм го измислил :think: то като добавя инструменти ще се замаже и няма да личи ама ми е писнало да замазвам да го . Нищо де ще видим поне събирам материал за албум и като успея да скалупя нещо по-едностилово ше взема да се постарая нещата да звучат както си трябва. поне от идеи не се оплаквам. верно е че има и от време на време творчески застой ама после се оправям . тва е хубавото на компа че ако нещо стане докато си свирукаш нищо не ти пречи да натиснеш червеното копченце и хоп за черни дни имаш нещо, върху което да работиш Цитирай
ecmjazz Отговорено Април 1, 2005 Отговорено Април 1, 2005 (Редактирано) То и при мене е същата работа като при тебе - за да зазвучи едно миди-парче трябва доста работа в детайла ама пуст мързел.. Айде до нови среши, успех! Едит: ама как си успял такива дълги слайдове на баса да избачкаш - май са през повече от един тон - сменил си диапазона на пич-бенда ли? Редактирано Април 1, 2005 от ecmjazz Цитирай
peshoy2k Отговорено Април 1, 2005 Автор Отговорено Април 1, 2005 хаха с лявата ръка свириш осн тонове а с дясната демек по-нагоре по клавиатурата свириш само слайдове. хитро нали. семоп, танмка е красота Цитирай
ecmjazz Отговорено Април 2, 2005 Отговорено Април 2, 2005 Имаш пред вид че самите ти семпли са със слайд и си си разделил клавиатурата в семплера на две зони - едната със слайд и едната без слайд? Цитирай
peshoy2k Отговорено Април 2, 2005 Автор Отговорено Април 2, 2005 дааааа така е семпълтанка много ме кефи той просто така си ти се зарежда инструмента Цитирай
peshoy2k Отговорено Април 2, 2005 Автор Отговорено Април 2, 2005 пп2 може да го считате и за ново, ако искате, така или иначе то се различава до голяма степен от старото браво, браво! я къв етно гений имало тука?! първата версия така и не успях да я чуя, така че го имам за ново. имаш много добри попадения - определено тая свирчица влиза много хубаво към 1:10, а "драматизмът" към 2:26 е супер! басът при мене все още бичи много яко в моментите, където си наслагвал повече (само като коментар да знаеш, иначе то е ясно че с тия средства - толкова). една само голяма критика - пич, не му викай на това "индийско", щото ама хич не е да, продължи идеята. намери някое девойче, което е с подходящо ориент-иран стил и ше стане тя, каквато стане! абе де да знам щото така тръгна от първата версия, за тва му викам индийско, пък и щото има цитра в него макар и само като фон в началото ама ще я продължа де щотот придава автентичност. много ми е мерак да направя и нещо индианско ама засега не съм се запознал мн мн с тая музика и не я разбирам особено, а на първата версия на парчето съм записвал и майстора ми плочкаджия как пее и той го прави с чувство и извивките са му в кръвта, ама проблема е че не може да хване един верен тон, то и за това не съм постнал тая версия седи в компа ама . факта обаче че на него му хареса ме блазни щото нали си е закърмен с ориенталска - турска музика. хареса му даже и китарката дето съм вкарал, но не му хареса рок ритъма /тва за първата версия става дума/, ааааа и пианото не му хареса де. пп 1-вата версия е пак в същата директория, ако някой иска нека влезе, а за по-класическо звучене ако има фенове препоръчвам парчето dusha, като ударението е на втората сричка . тва също не е довършено, то си е само темичка засега пп2 всъщност отправям апел към тези, които са слушали мои неща да кажат дали не им се струват мудни и монотонни, защото имам чувството че трябва да се вдигне темпото и да се работи много по динамиката Цитирай
Recommended Posts