Jump to content
Българският форум за музиканти

индийското 2


Recommended Posts

темата за индийското е мн стара и в нея има офтопици та да не Ви карам да я четете цялата пускам тази. на този адрес http://info.datacom.bg/shirpotreba/music/i...a-master-02.mp3

се намира последния ми работен вариант на едно мое парче, което искам да превърна, доколкото позволява един семплер, в симфонично

пп пускам темата не за др, а понеже имаше недоразумение относно тва парче

 

пп2 може да го считате и за ново, ако искате, така или иначе то се различава до голяма степен от старото :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

всъщност приемам и коментари, чисто отрицателни за това какво не Ви харесва и тн. Не очаквам от заклетите металисти позитивни отзиви. Да продължа ли идеята или не си струва според вас :think:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.onesoul-games.com/medieval/

 

Те ви един линк да онлайн правене на Средновековна или по скоро ориенталска музика . Ей тъй за идей;)

 

Има там и за пънк и др. подобни.

Редактирано от alexthegreat
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пп2 може да го считате и за ново, ако искате, така или иначе то се различава до голяма степен от старото  ;)

браво, браво! ;) я къв етно гений имало тука?!

 

първата версия така и не успях да я чуя, така че го имам за ново. имаш много добри попадения - определено тая свирчица влиза много хубаво към 1:10, а "драматизмът" към 2:26 е супер!

 

басът при мене все още бичи много яко в моментите, където си наслагвал повече (само като коментар да знаеш, иначе то е ясно че с тия средства - толкова).

 

една само голяма критика - пич, не му викай на това "индийско", щото ама хич не е ;)

 

да, продължи идеята. намери някое девойче, което е с подходящо ориент-иран стил и ше стане тя, каквато стане! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста добра идея (падам си по такава музика). И реализацията е на ниво.

Имам малко забележки и препоръки обаче:

има един момент дето има нещо като широки триоли към 2:14 на дарабуката (ако не се лъжа такава е перкусията) малко искуствени и прекалено много офф-бийт са, също така има още едно-две места, на които перкусията и баса излизат оф-бийт ама май в противоположни посоки та общия ефект е прекалено голям и малко се накъсва ритъма. И може една идея само малко да намалиш басовите удари на перкусията. Малко и динамиката тук-таме още ако се пипне, че някак си леко се усеща, че е вст-реализация (ако не се лъжа и не съм предубеден от това което пише в инфо-то ти..).

Много си близо да стане перфектно, още малко само трябва... Ааа, и к'во ше кажеш на едно-две места да направиш някакви спирания че малко монотонно става към края, некакво леко разнообразие да се внесе?

 

Като цяло ми харесва все пак! И едно въпросче: тоя бас доста реалистично звучи. С Еволюшъна ли го избачка или е жив?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

всичко е свирено на евото абсолютише и си мн прав и аз си ги знам тези неща ама като понамеря време ще го избацам ше стане яко. има доста разминаване между баса и тарамбуките, а и доста грешки в хармониите така че има да се работи по въпроса, ама пусти идеи ша знаеш и все недовършени неща ей ся си свирех така за кеф и избацах такава хармония че направооооо лелееее ако стане пък тва дето съм замислил, ама то си е чиста класика вече. като стане ще постна да видим дали ще се хареса. Хм за ритъм секцията и тва съм се замислял куйо къде да прави спирки ама не съм го измислил :think: то като добавя инструменти ще се замаже и няма да личи ама ми е писнало да замазвам да го :rolleyes:. Нищо де ще видим поне събирам материал за албум и като успея да скалупя нещо по-едностилово ше взема да се постарая нещата да звучат както си трябва. поне от идеи не се оплаквам. верно е че има и от време на време творчески застой ама после се оправям :rolleyes:. тва е хубавото на компа че ако нещо стане докато си свирукаш нищо не ти пречи да натиснеш червеното копченце и хоп за черни дни имаш нещо, върху което да работиш :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То и при мене е същата работа като при тебе - за да зазвучи едно миди-парче трябва доста работа в детайла ама пуст мързел.. Айде до нови среши, успех!

 

Едит: ама как си успял такива дълги слайдове на баса да избачкаш - май са през повече от един тон - сменил си диапазона на пич-бенда ли?

Редактирано от ecmjazz
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хаха с лявата ръка свириш осн тонове а с дясната демек по-нагоре по клавиатурата свириш само слайдове. хитро нали. семоп, танмка е красота

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаш пред вид че самите ти семпли са със слайд и си си разделил клавиатурата в семплера на две зони - едната със слайд и едната без слайд?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пп2 може да го считате и за ново, ако искате, така или иначе то се различава до голяма степен от старото  :)

браво, браво! :) я къв етно гений имало тука?!

 

първата версия така и не успях да я чуя, така че го имам за ново. имаш много добри попадения - определено тая свирчица влиза много хубаво към 1:10, а "драматизмът" към 2:26 е супер!

 

басът при мене все още бичи много яко в моментите, където си наслагвал повече (само като коментар да знаеш, иначе то е ясно че с тия средства - толкова).

 

една само голяма критика - пич, не му викай на това "индийско", щото ама хич не е :D

 

да, продължи идеята. намери някое девойче, което е с подходящо ориент-иран стил и ше стане тя, каквато стане! :)

абе де да знам щото така тръгна от първата версия, за тва му викам индийско, пък и щото има цитра в него макар и само като фон в началото ама ще я продължа де щотот придава автентичност. много ми е мерак да направя и нещо индианско ама засега не съм се запознал мн мн с тая музика и не я разбирам особено, а на първата версия на парчето съм записвал и майстора ми плочкаджия как пее и той го прави с чувство и извивките са му в кръвта, ама проблема е че не може да хване един верен тон, то и за това не съм постнал тая версия седи в компа ама :). факта обаче че на него му хареса ме блазни щото нали си е закърмен с ориенталска - турска музика. хареса му даже и китарката дето съм вкарал, но не му хареса рок ритъма /тва за първата версия става дума/, ааааа и пианото не му хареса де.

 

пп 1-вата версия е пак в същата директория, ако някой иска нека влезе, а за по-класическо звучене ако има фенове препоръчвам парчето dusha, като ударението е на втората сричка :D. тва също не е довършено, то си е само темичка засега

 

пп2 всъщност отправям апел към тези, които са слушали мои неща да кажат дали не им се струват мудни и монотонни, защото имам чувството че трябва да се вдигне темпото и да се работи много по динамиката

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.