ivansky Публикувано Януари 15, 2019 Публикувано Януари 15, 2019 Здравейте, наскоро ми припадна едно стъпало MV3. Стъпалото работи, но има доста силен брум. Има ли някой, който би се наел да го профилактира или план "б" е да го продам в това състояние на някой, който би се занимавал с него. Цитирай
lyubohar Отговорено Януари 15, 2019 Отговорено Януари 15, 2019 MV-тата имат тази слабост да брумят. Има един тример м/у двете крайни лампи. От там може да опиташ да намалиш брума. Ако не стане сменяй електролитите в захранването. Цитирай
ivansky Отговорено Януари 15, 2019 Автор Отговорено Януари 15, 2019 Благодаря! Ще пробвам с тримера, а ако се окажат електролити, ще трябва да търся. Мисля, че ще мога да си ги запоя сам, но не знам дали се намират такива и къде. Цитирай
lyubohar Отговорено Януари 16, 2019 Отговорено Януари 16, 2019 (Редактирано) Такъв (големият,двоен)няма да намериш. Може да го смениш с 2 такива: Схемата,ако я нямаш: Редактирано Януари 16, 2019 от lyubohar Цитирай
synchu Отговорено Януари 16, 2019 Отговорено Януари 16, 2019 Има и 50+50uF... https://www.banzaimusic.com/JJ-50uF-x-50uF-500V.html https://www.banzaimusic.com/JJ-50-50uF-560V-radial.html https://www.banzaimusic.com/F-50uF-x-50uF-500V.html Цитирай
lyubohar Отговорено Януари 16, 2019 Отговорено Януари 16, 2019 Да,има ама изводите им са твърди и ще трябва да се пробива по платката.А и за целта цената им не е рентабилна. Ако са с дълги гъвкави изводи си влизат в наличните отвори и се докарват до местата за запояване. Платките на тези усилватели са много некачествени и се отлепват с поглед. Цитирай
synchu Отговорено Януари 16, 2019 Отговорено Януари 16, 2019 По принцип има и други начини за монтаж - със силикон (не строителен или монтажен с оцетна киселина, разбира се) легнал, dead bug и удължаване. За цената - всеки си преценява. Но разбира се стандартни радиални кондензатори, отделни, биха свършили работа. Иначе аз, като цяло, бих го преправил на нещо друго, използвайки само трафовете и (евентуално) шасито. Но това е въпрос на вкус, желание и възможности. 3 Цитирай
ivansky Отговорено Януари 16, 2019 Автор Отговорено Януари 16, 2019 Благодаря за отговорите. Все пак, ако някой би се наел да ми го оправи, срещу заплащане разбира се, нека ми пише, че аз не съм сигурен дали ще се справя. Нямам опит в "копането" по платки. Цитирай
ivansky Отговорено Юни 8, 2020 Автор Отговорено Юни 8, 2020 Малко със закъснение . Усилвателя работи перфектно, благодарение на колегата НИКОНИ! 1 Цитирай
никони Отговорено Юни 28, 2020 Отговорено Юни 28, 2020 От оригиналното MV3 останаха двата трафа и кутията... Запазих концепцията, разбира се. Ако на някой му е интересно, ще кача схемата. 1 Цитирай
lyubohar Отговорено Юни 29, 2020 Отговорено Юни 29, 2020 18 hours ago, никони said: От оригиналното MV3 останаха двата трафа и кутията... Запазих концепцията, разбира се. Ако на някой му е интересно, ще кача схемата. Имам интерес към тези части. Писах на лични съобщения. Цитирай
никони Отговорено Юни 29, 2020 Отговорено Юни 29, 2020 Лошо съм се изразил. Аз ремонтирах въпросното MV3 и използвах от него само трансформаторите и кутията. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 29, 2020 Отговорено Юни 29, 2020 Много точно си го беше написал, просто някой спи. ;) Цитирай
lyubohar Отговорено Юни 29, 2020 Отговорено Юни 29, 2020 (Редактирано) "използвах от него само трансформаторите и кутията." Така е правилно както е уточнено по късно. Колега Baby Thomas стар човек съм и ставам в 06 часа. Отдавна съм се събудил.Обаче още не ме е хванала деменцията! С колегата НИКОНИ се чухме и уточнихме. Излишни обяснения си правим. Може да позатриеш 2 поста. Редактирано Юни 29, 2020 от lyubohar Цитирай
Recommended Posts