emosms Отговорено Януари 15, 2019 Автор Отговорено Януари 15, 2019 (Редактирано) Не съм се задълбочил за навиването, но препоръчват някакво scattered winding. Което пак е сравнително плътно, но редовете не са в ред, а произволно разположени. Точно като за на ръка :D. Както и да е, навиването е свързано с доста неща: - откъде жица - на ръка ли ще навия 3-6 хиляди навивки?? - алнико магнитчетата ще са към 20-тина лева - бобини - това може евентуално сам да направя, макар че има някакви в ибей. Какво е overwound бобина ?? Редактирано Януари 15, 2019 от emosms Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 15, 2019 Отговорено Януари 15, 2019 Е тия са добри,при мен дойде за две седмици. https://www.aliexpress.com/item/FLEOR-Chrome-Alnico-5-Alnico-V-Electric-Guitar-Humbucker-Pickup-Bridge-52mm-Brass-Base-4-Wires/32821651254.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.28a94c4dOytCIJ Синглите на същата фирма също. Цитирай
emosms Отговорено Януари 16, 2019 Автор Отговорено Януари 16, 2019 Споделял ли си резултати? Каква е промяната. Адаптерите с метален корпус изглеждат яко, но убиват високите. Не знам алникото доколко би ги вдигнало, като едновременно с това капачката ги обира. Иначе, като гледам клипове на: - корт x1 (другата китара за експерименти), която е с феритни пръчки - Powersound PSEG4-1F & PSEG4-1R Pickups (H-H) - корт x4, което пише че е с алнико (каквото и да е алнико вътре) - EMG SRO OC1 F & R Pickup (Alnico V) x1 ми звучи по-добре..... Особено на бриджа си е таман ;). Но, при пълен алнико сет, може и да има добри комбинации от нек + бридж.... Далеч са от Gibson , ама... хъбмъкерски пръчки . Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 16, 2019 Отговорено Януари 16, 2019 Според мен от клип в Ютюб не можеш да прецениш тия малки разлики, дето се опитваш да ги чуеш. Отделно че като е на две китари (ако ще да са еднакви марки/модели) разликите идват и от други неща като дървении, сглобки, хардуер и т.н. Китарата е система и всичко влияе. Цитирай
emosms Отговорено Януари 16, 2019 Автор Отговорено Януари 16, 2019 (Редактирано) Ревюто не представя възможностите на корт x4 за коил тапинг, може и да има някакви свестни комбинации. Иначе, само мога да се чудя, как с по хубава дървесина (basswood на x4, срещу някаква топола или aghatis на X1), са успяли да изкарат този изстискан, носов, отвратителен тон Особено на нек позицията маже отвратително. Редактирано Януари 16, 2019 от emosms Цитирай
emosms Отговорено Януари 16, 2019 Автор Отговорено Януари 16, 2019 Тук има по-коректно сравнение, на една и съща китара. Алнико с металните капачки определено си звучи добре, и на нек адаптера Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 16, 2019 Отговорено Януари 16, 2019 То тия адаптери имат и без капачка същите,лично мен дращещите високи ме дразнят при хъмбъкъри ,капачката се маха лесно. ето сравнение https://www.youtube.com/watch?v=D756154qUdo Цитирай
emosms Отговорено Януари 16, 2019 Автор Отговорено Януари 16, 2019 (Редактирано) Брех, чак ме зариби този тон на металните капачки !! Омекотавя, няма тази плътност в басите като феритен хъмбъкер, няма я и резкостта във високите. Става си точно 'rounded' и приятно. Само че, на агатисовата резачка X1 не е ясно колко файда ще има. То тежи едно кило Тук видях някакво друго сравнение: Разликата в тона се усеща. Освен мекотата, добавя и една носовост, която на клиповете на корт x4 (алнико отворен), беше доста гадна. Иначе, крънч тона на клипа не ме кефи толкова и с двата адаптера. Крънча е по-рязък и груб от на предния клип. Редактирано Януари 16, 2019 от emosms Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 16, 2019 Отговорено Януари 16, 2019 Абе капачката си е фактор,последната ми идиотия е теле нек(алнико) го сложих на страт бридж позиция-кърти!,ама май за мидъл е по подходящ,то там и капака е вързан с масата. Цитирай
emosms Отговорено Януари 16, 2019 Автор Отговорено Януари 16, 2019 (Редактирано) Имаш ли снимки на тоя страт? Дали ефекта на капачката би могъл да се докара само с кондензаторче в паралел на адаптера (или някаква по-сложна RC верига), както каза Евтим? Но като цяло, бих го накичил корта с едни хромирани . Ще е брутален Редактирано Януари 16, 2019 от emosms Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 16, 2019 Отговорено Януари 16, 2019 нямам,е седи малко отвор около него ама е забавно,ами виж на Стиви Рей има един с лийп-стик май Данелектро и трите,то и много хубаво звучи. Цитирай
emosms Отговорено Януари 16, 2019 Автор Отговорено Януари 16, 2019 (Редактирано) В ебея има и само капачки. Трябва да се види разстоянието на дупките - 50 и 52 мм. Може да се експериментира - кеф със сток феритните адаптери, кеф с алнико без капачка. По-между другото взех един алнико без капачка, за нек позиция. Бобините на китайските - квит такива.... Редактирано Януари 16, 2019 от emosms Цитирай
Recommended Posts