Alexi Отговорено Април 5, 2007 Отговорено Април 5, 2007 ми аз лично си ползвам 9ки Ърни бол на ре настроика Цитирай
vovcho Отговорено Април 6, 2007 Отговорено Април 6, 2007 Я пак? Аз пък си слагам 13ки в EADGBE, направо за бас си купувам понякога. Цитирай
noflip Отговорено Януари 6, 2009 Отговорено Януари 6, 2009 (Редактирано) Малко се повъртях преди да реша в кой подфорум точно да пусна тая тема но реших че ще е честно спрямо останалите музиканти (с други музикални инструменти) тя да е тук. ако модераторите решат че не и е мястото тук нека я преместят където трябва. Та... идеята ми е нека всеки (който има желание) да напише какви струни използва като марка и като дебелина и да напише защо ги предпочита пред останалите. Според мен това може да помогне на начинаещи китаристи да се ориентират към някоя марка или gauge. Забелязал съм че ако определен модел и марка струни се харесат на някой китарист той рядко им изневерява освен ако не са свършили в магазина и него го мързи да погледне в друг (кой ли визирам тука ). Аз предпочитам струните на Dunlop (10-46 или 10-52). Преди използвах D`addario Pro Steels но един ден отидох до xxxx и бяха посвършили с тях и един от продавачите там ми предложи да пробвам въпросните Dunlop. Прибрах се в нас настроих китарата изсвирих няколко акорда след което съм прекарал към 5 минути с втренчен невярващ поглед към иначе невзрачния ми Squier Bullet. Тези струни са направо удоволствие за свирене. Звука който вадят е страхотен и са много еластични и меки дори и при по-дебел размер. Не ги сменям за нищо на света. Ще се радвам да чуя и вашето мнение. EDIT: темата важи и за акустична китара, само напишете за каква китара става на въпрос след струните Редактирано Януари 6, 2009 от noflip Цитирай
synchu Отговорено Януари 6, 2009 Отговорено Януари 6, 2009 Eто четири страници тема по въпроса: http://forum.muzikant.org/index.php?showto...%83%D0%BD%D0%B8 Цитирай
Rammkopf Отговорено Януари 6, 2009 Отговорено Януари 6, 2009 Старата тема е леко мъртва, още от 2007-ма. Та, може да е време за refresh на нова сметка. Аз съм окачил на електрическата GHS Boomers .010-.046, на акустичната Fender Phosphor Bronze 60 XL .010-.048, на класическата Fender Nylon Classical 100 Clear .028-.043 От GHS-ките съм доволен много, защото са сравнително гъвкави, но не прекалено. Имат плътен тон и ми харесват на усет. Също така, издържат доста време без смяна (към 2 месеца), преди да започнат да дразнят с тъпо звучене. Проблемът е, че с тях китарата ми се разстройва доста, тъй като явно доста шават в тремолото. Това, впрочем, ми е проблем със всички ball-end струни. Затова ще минавам пак на добрите стари Fender Stainless Bullets 3350R .010-.046 - с тях китарката (Squier Strat Affinity) спеше едно време. Свирил съм с D'Orazio (9-42), D'Addario (XL), Ernie Ball (яко Super Slinkies), Fender (Super 250 9-ки; Stainless 350 9-ки и 10-ки; Super Bullets - китарата ми дойде с такива фабрично 9-42; Stainless Bullets 9-ки, 10-ки и 11-ки) GHS Boomers 10-ки и 10 1/2-48. Засега съм най-доволен като цяло от Fender, най-вече заради стабилната настройка и не клякат чак толкова бързо. Явно струната си я смятана за техните китари. То така си пишеше и в каталога - tension suited especially for Fender guitars. По същата причина съм с Фендерски каиши на western акустиката ми. Самата тя е Fender. Класиката ми е Орфейче, но нея просто открай време си я жуля с Fender Black Nylon 120 и съм им свикнал. Просто сега не намерих такива, затова по изключение сега е с Clear Nylon 100. Ако имах string-thru-body китара, 100% щях да я изпъвам само с GHS - много яки струни! Цитирай
noflip Отговорено Януари 6, 2009 Отговорено Януари 6, 2009 за GHS и аз съм чувал че са адски добри струни. трябва да ги пробвам следващия път. относно dunlop-a забравих да спомена че за 2 месеца не съм настройвал китарата особено. въобще не мърдат. а относно старата тема - не съм я видял. пуснах един сърч ама след 10тата страница с резултати се отказах. Цитирай
Rammkopf Отговорено Януари 6, 2009 Отговорено Януари 6, 2009 Dunlop-ки не са ми попадали, но ако уцеля нейде по магазините, мога да ги тествам. Обаче, откакто застъргах по GHS, е*ал съм ти и Ърни Бол-овете, и всичкото! За жалост, при всяко тремолиране чувам "плинк-плинк-пльонк" откъм навивките по ключовете на соловите струни, след което настройката им бяга с 20-ина цента нагоре, докато не ги бендна с по 2-3 полутона, за да са изопнат обратно до верния си тон. Фендераторите не бяха тъй, дано не съм си усукал китарата нещо. Цитирай
BWC Отговорено Януари 6, 2009 Отговорено Януари 6, 2009 (Редактирано) Elixir 10-46 Rulezzz Electric Guitar Редактирано Януари 6, 2009 от BWC Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 6, 2009 Отговорено Януари 6, 2009 (Редактирано) Пичове, що не пишете в старата тема? Като е стара, ще се поднови с новите мнения в нея. Няма смисъл от 10 000 еднакви теми. Редактирано Януари 6, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
sevenstring Отговорено Януари 6, 2009 Отговорено Януари 6, 2009 (Редактирано) А какво ще кажете за тази тема: http://forum.muzikant.org/index.php?showto...27644&st=75 ? Да вземе някой да ги обедини ли, к'во ли ... Понеже вече не знам къде да пиша, ще споделя тук: от лятото джиткам на Vintage-a си с Gibson Brite Wires (като за Лес Пол - 10-ки, разбира се) и мога убедено да заявя, че това са най-яките струни, които съм ползвал до момента. Ръжда не ги хваща, а при мен това си е феномен. Даже почти не потъмняват. Тонът им не е вечен - като всички нормални струни помътняват с времето, но не особено бързо, а и запазват относително приличен звук. За сметка на това пък, докато са свежи, къртят мивки - много ярък и звънлив и същевременно балансиран и чист тон. Мно'о съм доволен. В България обаче май не съм ги виждал по щандовете ... Редактирано Януари 6, 2009 от sevenstring Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 6, 2009 Отговорено Януари 6, 2009 Абе по-добре да ползваме старите, щом ги има.. Иначе, тва са малко теми тип "дрън, дрън - ярина", като темата "какъв цвят ви е косата" във форума на Планета Фолк. Цитирай
Orion Отговорено Януари 6, 2009 Отговорено Януари 6, 2009 ^ Ти сега ако кажеш, че и във форума на Планета Фолк влизаш?!!?!?! А, btw, какъв цвят ти е косата? Цитирай
Rammkopf Отговорено Януари 6, 2009 Отговорено Януари 6, 2009 (Редактирано) Съгласен съм, че тези теми са двудневки, но като сме отегчени на работа и се чудим к'во да правим ... Обединяване на темите е добра идея. Тази вече е отворена, така или иначе. П.П.: Евтиме, моля те да уважаваш дълбоко форума на Планета Фолк в традиционния му младежки дух! Пише се "kakav cv9t vi e kosata", а не така, грамотно като тебе! Не се научихте, че се пише на латиница, с маймунски символи и цифри! Докога ше ви учат младите, а? Редактирано Януари 6, 2009 от Rammkopf Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 6, 2009 Отговорено Януари 6, 2009 ^ Ти сега ако кажеш, че и във форума на Планета Фолк влизаш?!!?!?! Ам че как уаа... аз ако само във мятъл форуми пишех, още девствен да бях, при тая остра липса на девойки . Цитирай
zwero Отговорено Януари 6, 2009 Отговорено Януари 6, 2009 ^ Ти сега ако кажеш, че и във форума на Планета Фолк влизаш?!!?!?! Ам че как уаа... аз ако само във мятъл форуми пишех, още девствен да бях, при тая остра липса на девойки . :hysterical: От Стаг минах на Д'Адарио (сериозно) Цитирай
Recommended Posts