Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Първо аз съм женска. Второ, мисля че обясних съвсем ясно - аз нямам грам интуиция и затова тръгнах на уроци. Само че винаги съм ходила по 2-3 или най-много 4 пъти в месеца (при това без корепетитор) и мислех, че затова нищо не се получава. И трето прочети хубаво пердишния ми пост. Никъде не съм написала, че няма нужда от уроци по пеене, казвам само че е по-добре без тях, отколкото да се нацедиш там където не трябва.

ПП: Не виждам как ще ме обедиш за 10 минути, че има кой знае каква полза от уроците при положение, че гласа ми е просто неконтролируем ;) . За някой друг може би, ама за мене оправия няма... :) Ако ме чуеш как пея ще... :)

Отговорено

Това е мое мнение и затова не бих спорил, нито да го налагам. Аз мисля, че да се ходи на уроци е полезно, важно е и даскала, дали ти взима кинтите или те учи. Учиш ноти, солфеж, хармония, начин на пеене или свирене. И колкото повече се ограмотяваш теоритически, толкова повече фантазията започва да ти работи, има база на която да се развива. Компонентите са страшно много защо е необходимо да има даскал поне в началото. И унас има самоуки таланти ама започват да бледнеят пред тези които са получили първоначалната подготовка.

Пак казвам това е мое мнение и неискам никой да обвързвам с него!!!

Отговорено

Пропуснах да добавя, ако искаш уроци по пеене ти препоръчвам Етиен Леви, направо е магьосник. А пък после каквото искаш пей.

Отговорено
Първо аз съм женска. Второ, мисля че обясних съвсем ясно - аз нямам грам интуиция и затова тръгнах на уроци. Само че винаги съм ходила по 2-3 или най-много 4 пъти в месеца (при това без корепетитор) и мислех, че затова нищо не се получава. И трето прочети хубаво пердишния ми пост. Никъде не съм написала, че няма нужда от уроци по пеене, казвам само че е по-добре без тях, отколкото да се нацедиш там където не трябва.

ПП: Не виждам как ще ме обедиш за 10 минути, че има кой знае каква полза от уроците при положение, че гласа ми е просто неконтролируем ;) . За някой друг може би, ама за мене оправия няма... :) Ако ме чуеш как пея ще... :)

Значи първо трябва да разбереш какво искаш да пееш. Тоест каква музика ти харесва и/или ти пасва на гласа. После търсиш педагог , който преподава съответното пеене (поп/народно/оперно/рок и т.н.) . Все пак няма как да научиш френски ако ходиш на уроци по немски нали ;)

Зависи си и от човека колко е кадърен естествено, но ако след 1-2-3-4 урока видиш че нищо ново не научаваш няма смисъл да продължаваш, явно педагога не е добър, или ти не си в час.

А пък сама да се учиш... не става. Като свикнеш със нещо грешно и не се усещаш сам , после трудно се отвиква.

Отговорено
Значи първо трябва да разбереш какво искаш да пееш. Тоест каква музика ти харесва и/или ти пасва на гласа. После търсиш педагог , който преподава съответното пеене (поп/народно/оперно/рок и т.н.) . Все пак няма как да научиш френски ако ходиш на уроци по немски нали :)

Зависи си и от човека колко е кадърен естествено, но ако след 1-2-3-4 урока видиш че нищо ново не научаваш няма смисъл да продължаваш, явно педагога не е добър, или ти не си в час.

А пък сама да се учиш... не става. Като свикнеш със нещо грешно и не се усещаш сам , после трудно се отвиква.

Знаеш ли, отначало си помислих че има логика което си писал, но си мисля че все пак не е така.

Защото 1вид глас и 2това което му казват характер /или настроение, обичайно умонастроение или нравствен кодекс/ - много често се разминават.

Гласът ти е даден като "вид" - отгоре :) , можеш само да го усъвършенстваш /или похабиш/.

Това пък, което влиза в характера ти е продукт на житейска настройка.

Възможно е тотално разминаване между двете неща. Между това, което ти харесва да пееш и това, за което гласът ти става.

Отговорено

Има само един човек преди музикалния педагог, от който изпадам в по-голям ужас и това е зъболекаря. И двамата могат или да ти помогнат или да те съсипят.

P.S. Внимателно си подбирайте зъболекаря. :D

Отговорено

@NIKOCHIM, трансферът на думите ми от една плоскост в друга - битовата не бих го нарекла интересен, защото битовата интерпретацията е толкова изтъркана от употреба че отдавна е банална :thumbs_up:

В днешно време има толкова информация по въпросите за пеенето, колкото книги - толкова и преподаватели по тях, както и обратното.

Така че нищо друго на редовия човек с намерения в пеенето не му и остава, освен да се учи да плува. В този огромен информационен океан да се учи да плува. Защото дори ходенето на уроци може да се окаже поредното самоограничение /върху собственото съзнание/.... така че на практика излиза че тук никой от никое "гуру" не може да бъде научен. :)

Усмихнати поздрави! :nono:

Отговорено (Редактирано)

Тъжната истина е , че всичко написано до тук е субективно.А отговора на цялата тема е факт в цялта история на пеенето и той е:

"На някой им трябва, на други - НЕ"

Казах, че истината е 'тъжна', защото вяиждам, че в някои Бог е сял, сял, сял та се е забравил... ма не смея да го виня , че ме е страх :thumbs_up:

Поздрав с Labyritnh - When I Will Fly Far , слушайте го тоз манияк....

Редактирано от Virgin_Steel
Отговорено
Пропуснах да добавя, ако искаш уроци по пеене ти препоръчвам Етиен Леви, направо е магьосник. А пък после каквото искаш пей.
Не бе, недей така! Нека не намесваме имена на педагози (и т.н.)! Нашата певица ходи дълго време при него и преди няколко месеца го смени и си отдъхна - в смисъл, освободи се и се отвори, и започна да се осъзнава, и открива, и разбира (себе си де)...

Ама не е темата за това, просто нямаше нужда!

По темата - както вече се спомена, "някои имат нужда, други - не", но според мен просто тези, които би трябвало да нямат нужда, трябва да си намерят по-добър педагог!

Но някои наистина нямат нужда! Давам пример - Били Холидей - ако някой ви анализира и обясни нейното пеене (въпреки че на нея никой не й го е обяснявал) и вие го разберете, и повторите, значи признавам, че има нужда от уроци!

Отговорено

Ведъж за винаги да се изясни на всички-"Никои не може да пее вместо нас" ако ще и При Стиви Уондър да ходите нищо няма да се постигне ако ходите един или два пъти сидмично и искате да разцепите мрака с височини.

Такъв филм няма.

Ролята на човека който ви помага в пеенето е да ви напътства и да казва това е доблре това не е и трябва да го оправиш да бъде така, като за целта направиш това и това.

От там нататък всичко зависи само и единствено от вас независимо при кой ходите и колко пари давате за целта.

А, че човек има нужда от това някой да го напътства няма нужда тепърва да откриваме топлата вода!!!

Отговорено

^ Извинявай, Никчетиринула, можем, но не искаме!

П.П.:

Поне така си мисля!

П.П.П.:

Има една, дето й викат Търсачката - па земи я питай, ще ти отговори (но не това, което искаш, а това, което си я питал!! (разбира се, двете може и да съвпадат))

Отговорено (Редактирано)
Ведъж за винаги да се изясни на всички-"Никои не може да пее вместо нас" ако ще и При Стиви Уондър да ходите нищо няма да се постигне ако ходите един или два пъти сидмично и искате да разцепите мрака с височини.

Такъв филм няма.

Ролята на човека който ви помага в пеенето е да ви напътства и да казва това е доблре това не е и трябва да го оправиш да бъде така, като за целта направиш това и това.

От там нататък всичко зависи само и единствено от вас независимо при кой ходите и колко пари давате за целта.

А, че човек има нужда от това някой да го напътства няма нужда тепърва да откриваме топлата вода!!!

Карузо, без да се заяждам с теб веднага те оборвам относно ходенето на уроци. Има изпълнители които са постиганали доста и без да ходят на уроци и веднага ти давам пример с Наско от БТР не е ходил на уроци и подобни мероприятия.Така като го слушам си мисля че е постигнал доста.И като музикална кариера и като глас.Мога да ти дам още примери .... Не искам да останеш с впечатление че подкрепям тезата - не трябва да се ходи да уроци по пеене . Но съм убеден че това не е решаващ фактор за да успееш.

Редактирано от Mark Avrelii
Отговорено

Да, наистина, това е просто помагащ факртор. За едни - малко, за други - много.

И при това, говорим за популярно пеене. За класика например, без даскал..... много съмнителна работа...

Отговорено

Такъв филм няма.

Карузо, без да се заяждам с теб веднага те оборвам относно ходенето на уроци. Има изпълнители които са постиганали доста и без да ходят на уроци и веднага ти давам пример с Наско от БТР не е ходил на уроци и подобни мероприятия.Така като го слушам си мисля че е постигнал доста.И като музикална кариера и като глас.Мога да ти дам още примери .... Не искам да останеш с впечатление че подкрепям тезата - не трябва да се ходи да уроци по пеене . Но съм убеден че това не е решаващ фактор за да успееш.

Ти Наско познаваш ли го :rocker: