Raxus Отговорено Юли 2, 2007 Отговорено Юли 2, 2007 Абе аз мисля че най-важния човек в групата е тоя кадет носи бирата след концерт... Цитирай
DJ SKRATCH Отговорено Юли 2, 2007 Отговорено Юли 2, 2007 Квото и да говорим вокала си е лицето на групата и в повечето случай тя се асоциира с него. В случая говоря за участие на живо където контакта с публиката е най-важното нещо. Иначе естествено е важен и човека който организира участията, както и този който пише музиката. От примери няма смисъл, защото практиката го е доказала. Цитирай
martinkfreeman Отговорено Юли 2, 2007 Отговорено Юли 2, 2007 Трудно е да се прецени кой е най-важен в група,но обикновено се оказва че е този който отсъства.Погледнато от друг ъгъл вокала е под най-голямо напрежение щото е лицето,а и скъсаш струна смениш я,прецака се клавира купиш евентуално нов ама гласчето прецака ли се...... си е...о майката Ако се прецака гласчето купуваш нов вокалист . Групата не винаги се асосиацира с вокала си. Примери - бол. Известни - Iron Maiden, Iced Earth, Mayhem... @Raxus, подкрепям с две халби . Цитирай
bai-goku Отговорено Юли 2, 2007 Отговорено Юли 2, 2007 Най-важният човек в една група, е този който казва : "Кат свършим тука, бирата е от мен!" Цитирай
Transform Отговорено Юли 2, 2007 Отговорено Юли 2, 2007 Най - важен според мен няма, всички трябва да забивят яко . А иначе като напрежение може би пада под вокала, поне докато се разпее. Защото винаги съществува да ти се скапе гласа или да се прехапеш или там нещо, което да е спънка(дори и малка). В смисъл, човека не е машина и не винаги се случва да е в кондиция и до последно го има притеснението дали си се разпял, и вече като пееш ако не се чуваш от какафонията на сцената и не знаеш какво стига да публиката. Но вече като поне да се прави шоу всеки е напрегнат, грешките се забелязват, дори и примерно да има някакъв пич с маракаси да сбърка ще се забележи(наистина забелязва се ). Така, че не мисля да е толкова голямо бремето на един вокал, все пак смята се, че е добър и знае какво прави . Но най - важен за групата няма, поне аз до колкото съм забелязал групите се сформират от няколко човека, ако имаше толкова важен щеше да е само един, нали? ПП: човека с бирата не знам до колко е важен, но най го уважавам, поне аз Цитирай
bai-goku Отговорено Юли 2, 2007 Отговорено Юли 2, 2007 Ако мога да се изкажа, защо повечето смятат вокала за важен, е че грешките му се забелязват от всички хора. Ако китарист збърка нота, камоли ще се намери човек, дето да е забелязал. Най-малкото, трябва да разбира от това което свирят и чак тогава се забелязва. Невежеството е блаженство. Ще дам пример за ефекта дисторшън, дето ноти които свиря ми звучат адски грешно със този ефект си звучат страхотно даже Цитирай
Foe Отговорено Юли 3, 2007 Отговорено Юли 3, 2007 най-важно е да има синхрон между отделните компоненти ;]] и ако ще се прави нещо - нека да се прави добре ;]]]] видя се че е загубена кауза да се определя кой е най-важен ;]]]] че всеки може и поотделно - цаката е да стане прекрасно като всички са заедно .... нали всички правят едно и също - МУЗИКА Цитирай
DJ SKRATCH Отговорено Юли 3, 2007 Отговорено Юли 3, 2007 Някак си разбирам въпроса, за това кой е по-важен в глобален план (световно извесни групи), а не как е във вашата, моята, или групата на някой ваш познат. И ако не мислиш като музикант, а като фен, който гледа клип на дадена група, познайте кво вижда ислуша той. Дали в този момент го интересува кой е написал парчето, кой е събрал групата, кой е автор на клипа и кой им урежда участията. Всеки да си отговори сам. Отношенията в групата са много важни, но за хората в самата група, а не за публиката. Цитирай
Tania Отговорено Юли 3, 2007 Отговорено Юли 3, 2007 Вокала не е най-важен,по скоро трябва да е най-внимателен,да не прави грешки на сцена. А в интерес на истината слушателите са най,най,най-важни.Иначе изобщо нямаше да существуваме. Цитирай
kolega Отговорено Юли 4, 2007 Отговорено Юли 4, 2007 Ако се налага да направя подобно разделение, тогава най-важния човек в групата е композитора. Вярно е, че всеки от групата си има своя дял в композирането, но той е малък - основния мотив, идеята на песента са с най-голяма тежест, и при нас (и не само при нас), все един и същ човек ги измисля - просто изключително много му се отдава А иначе, по дифолт Цитирай
Tania Отговорено Юли 6, 2007 Отговорено Юли 6, 2007 Нека този,който даде идеята,да разказва всеки за неговата група да започне пръв. Цитирай
TrumpetNick Отговорено Юли 7, 2007 Отговорено Юли 7, 2007 (Редактирано) Aз Редактирано Юли 7, 2007 от Schagerl Цитирай
Mark Avrelii Отговорено Юли 7, 2007 Отговорено Юли 7, 2007 Всички сме важни няма маловажни в наш'та група така че който си мисли че може сам си остава сам. Цитирай
IgniteAll Отговорено Юли 9, 2007 Отговорено Юли 9, 2007 Мнението на Тони е абсолютно съвпадащо с моето лично мнение по този въпрос. Една група е такава само като цяло... поотделно са просто музикални индивиди. Група може и без вокал, китарист, басист, барабанист и т.н.... всеки е заменим според стила. Ако има делене кой е по-важен и по-маловажен по-добре не се хващайте да свирите, защото явно още не сте дорасли за този момент. В групата трябва да има първо приятелство, а после да се гледат и другите интереси, защото само така ще има движение напред! Това е групова дейност, а не един музикант се величае, а другите само му слугуват, защото те не са важни. Тази тема се очерта да стане "вечна" в нашия форум Цитирай
Recommended Posts