martin_petkow Отговорено Март 12, 2007 Отговорено Март 12, 2007 Е да ама Гитар Про не е безплатна. Има си лек за висчко ако някой иска да си регистрира Guitar pro 5 да ми пише лично Цитирай
7thString Отговорено Март 12, 2007 Отговорено Март 12, 2007 Може ли да отправя една забележка- забелязвам, че бягате от замисъла на темата- нито тази програма, нито ГП, нито ПТ имат нещо общо с ВАДЕНЕТО на таб от мп3-ка... "работи със специални файлове" не хваща дикиш- става въпрос за софтуер, на който му пускаш мп3ката и той ти показва как е свирена. Според мен такова нещо е теоретично невъзможно. Цитирай
Fanatik_Priest Отговорено Март 12, 2007 Отговорено Март 12, 2007 Бах го у програмата, то с това за какво изобщо да свириш, то ти показва даже и къде да удариш нагоре и къде - надолу, още малко ще ти хване ръцете и ще почне да ти ги движи. Аз лично бих се изнервил супер много, ако трябва да науча някое парче от такава програма. Много ограничава личния стил и удобство на свирене. ASCII табовете май са си най-добри. Точно така - бах го у програмата, ама на мене много sci-fi ми се вижда. Ама пък иначе всичко го рпави перфектно - забелязахте ли вибратото колко е прецизно? Може ли да отправя една забележка- забелязвам, че бягате от замисъла на темата- нито тази програма, нито ГП, нито ПТ имат нещо общо с ВАДЕНЕТО на таб от мп3-ка... "работи със специални файлове" не хваща дикиш- става въпрос за софтуер, на който му пускаш мп3ката и той ти показва как е свирена. Според мен такова нещо е теоретично невъзможно. И според мен е невъзможно (поне в днешно време) - за целта трябва песента да е на разделена на канали, като всеки канал отговаря на 1 инструмент от песента - само дотук вече стана невъзможно. После - след като имаме "канализирана" песен, трябва тя да анализира звука на инструмента, който ще разглеждаме. Ако беше мелодията тон по тон, може би евентуално да има резултат, ама ако влезем с терци, квинти, двозвучия, тризвучия, цели акорди и подобни - усещате мазалото нали? И сега идва най-интересната част - програмата трябва ад накара нашата домашна щайга за картофи да се замисли - подчертавам "замисли" - всеки тон къде може да се изсвири, после в комбинация от други тонове да се "замисли" как да се получи нагледно за изсвирване, да се "замисли" как да ни е удобно да го изсвирим, да се "замисли" всяка шашма при свиренето как да стане (разните му хармоники, бендове, вибрата). Ами много мислене стана за една щайга, а това е само началото... Та това 100% са някакви интерактивни (ама пък хубави или най-малкото интересни) уроци, които нямат нищо общо с гореспоменатия вид програма (верно ли ве!) Не знам защо, ама като гледах клипа и си направих асоциация с Guitar Hero играта за PS. Който не знае за кво иде реч - пишете в youtube "Guitar hero" и ще ви стане ясно. Цитирай
7thString Отговорено Март 13, 2007 Отговорено Март 13, 2007 Затуй- миди адаптерче и така... Между другото, някой знае ли дали миди интерфейса определя точната позиция на изсвирения тон- т.е. на коя струна е изсвирен, или просто прихваща тона? Цитирай
synchu Отговорено Март 13, 2007 Отговорено Март 13, 2007 Засега само тона Фърлянето на боб & AI -> later или както се казва в следващите версии Цитирай
7thString Отговорено Март 13, 2007 Отговорено Март 13, 2007 Жалко, аз си мислеx, че би станал номера "стържеш и то ти излиза директно в GuitarPro" Цитирай
SomeoneElse Отговорено Март 13, 2007 Отговорено Март 13, 2007 Fanatik_Priest обясни точно защо няма такава програма, а и не може и да има Може и да просъществува в далечното бъдеще, когато mp3-ките ще са от сорта на 1 GB на песен, където е записана информацията за всеки отделен тон, за всеки отделен инструмент, че и как е изсвирен (downstroke или upstroke примерно ), а на компютрите си ще имаме по няколко десетки терабайта хардове... Айде моля ви се! Не става Цитирай
AXE Отговорено Март 13, 2007 Отговорено Март 13, 2007 Абе те китаристите преди 20 години Guitar Pro не са си и представяли, ама... Цитирай
stanbog Отговорено Март 13, 2007 Отговорено Март 13, 2007 общо взето колкото и невероятен софтуер да измислят, винаги ще предпочитам чифт добри уши Цитирай
Tomov Отговорено Март 13, 2007 Отговорено Март 13, 2007 Хм, ами в близко бъдеще може и да е възможно. Както спомена Fanatik_Priest, чрез разделянето на файловия формат на канали. То и сега го има, но не е това за което говорим (dts, ac3). Малко оффтопик...: 7thString, доколкото съм запознат през 1941г. има интернационално споразумение относно честотата на тона Ла от първа октава. Стиснали са си ръцете и до днес е 440 Hz. A и дотогава е имало разлика между Ре# и Миb примерно. Не мисля, че да речем удариш 1ва струна свободна (стандартен E строй) и после удариш 2ра на 5то прагче, че програмата ще забележи разликата.(IMO) Цитирай
7thString Отговорено Март 13, 2007 Отговорено Март 13, 2007 Би било възможно, ако МИДИ адаптера е разделен на 6 намотки, по една за всяка струна. Цитирай
fluti Отговорено Март 13, 2007 Отговорено Март 13, 2007 Ами то по принцип при МИДИ адаптерите всяка струна се улавя отделно. Цитирай
Fanatik_Priest Отговорено Март 13, 2007 Отговорено Март 13, 2007 Абе те китаристите преди 20 години Guitar Pro не са си и представяли, ама... Да, ама тогава са имали и повече време да свирят - аз нямам - ходих няколко години на уроци по класическа китара, но и тях спрях пак заради времето - сега мога да кажа че съм самоук - уча се с помощта на това чудо и мисля, че сравнително бързо напредвам за малкото време, с което разполагам. Все пак трябва да се съгласиш, че животът в мнооого по-различен от преди 20 години, а повече китаристи, които познаваме са били вманиачени в свиренето и са го правили по цял ден нон-стоп. Цитирай
Mladen Отговорено Март 13, 2007 Отговорено Март 13, 2007 общо взето колкото и невероятен софтуер да измислят, винаги ще предпочитам чифт добри уши Цитирай
Recommended Posts