Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Някакво мнение за yamaha thr10? Някой използвал ли е такова. Взех си го, но май мисля да го продавам. Няма footswitch и няма достатъчно тежък звук, какъвто аз обичам. Въпроса ми е дали да го пазя или да търся нещо друго за горе долу тези пари (600-700лв)

Отговорено

В този ред какво значи достатъчно тежък звук?Защото за някои хора Ричи Блякмор звучи супер,за други Ник Хипа нещата са много различни.

Отговорено

Този усилвател е предвиден за репетиции в къщи. Малък е , работи и на батерии, има различни звуци - като чиста китара, овърдрайв , няколко ефекта и т.н. Не е предвиден да вади як звук като цяло. 

Отговорено (Редактирано)

Ето един:http://bazar.muzikant.org/auction_details.php?auction_search=1&auction_id=266978&option=basic_search&basic_search=bugera&form_basic_search=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B8&keywords_search=bugera&limit=10&item_type=all

Това е достатъчно тежко.Само знай ,че е лампов усилвател и е подходящ за репетиционни зали и концерти.За вкъщи ще е малко самоубийство.Освен може би със атенюатор. 

Редактирано от jorog
Отговорено

Този пише Хард кор на него,звучи супер на всички канали и нива на усилване.Чак пък да не става за домашна употреба е пресилено.Слагаш предусилвателната секция на 3,4 и мастър секцията на 1,2 и няма грижи.

Отговорено

Вземи си тогава Peavey Bandit 112  transtube- транзисторен (отлична симулация на лампов звук, но все пак симулация), може да свири и в стая и в концертна зала и най-важното е много гъвкав и може да изкараш от много тежък звук  до приятен лек крънч. Има си футсуич и струва между 300 и 450лв в зависимост от състоянието му. Говорителя обикновено е Sheffield 12" model 1230, но има оборудвани и с Blue marvel. За предпочитане е шефилд 1230.

Препоръчително е ако си намериш черната серия произвеждана в британско, ако не има едни със синя лента произвеждани в сащ или в краен случай има с червена лента произвеждани в азия.

Може да го срещнеш и като Bandit 65 - това е първоначалната версия на транстюб технологията, която е усъвършенствана при 112 серията.

Същият усилвател може да го срещнеш и като глава под наименованието Peavey Supreme.

Отговорено

за "тежък" звук thr10х ....

аз го ползвам(моя) да седи го телевизора(и да не дразни госпожата с  размер и външен вид) ... докато си "дрънча"....

за футСуич ползвам телефона .. със 3м usbCable (typeC - typeB) ... програмка за 10-20лв за редактиране и съхраняване на preset-и

Отговорено

Достатъчно силен е, имам в предвид, че дисторишъна не ми звучи достатъчно дисторишнат. Предполагам трябва да си купя някакъв педал за дисторишън?

Отговорено

за "тежък" звук thr10х ....

аз го ползвам(моя) да седи го телевизора(и да не дразни госпожата с  размер и външен вид) ... докато си "дрънча"....

за футСуич ползвам телефона .. със 3м usbCable (typeC - typeB) ... програмка за 10-20лв за редактиране и съхраняване на preset-и

Коя е програмата? трябва ми за сцена като цяло

Отговорено (Редактирано)

Thr librarian

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.appsforamps.thr

Не си спомням какво имаше в неплатената версия...

За сцена не знам дали и колко е удачно...

П.п моя утре го понасям към морето....това му е друг + според мен....даже няма да разбера къде ще го вместя...

Редактирано от badValue