kojota Публикувано Март 23, 2018 Публикувано Март 23, 2018 Здравейте, имам акустична китара ( Aria ако има значение ) днес забелязах че на 6- та струна и на 5 но по - малко , на свободна позиция и на първо пракче има неприятното бъждене, струната опира в прагчето когато вибрира. Въпроса ми е с натягане и разхлабване на тръс-рода, ще мога ли да го реша проблема и накъде трябва да го въртя ?! До миналата седмица нямаше този проблем, тази седмица не бях я вадил от калъвфа и днес реших да посвиря . . . опа , неприятна изненада! Ако мислите, че няма да се оправи с натягане или охлабване на тръс-рода моля да ми препоръчате някой от форума примерно който би могъл да ми я погледне . Благодаря предварително на отзовалите се ! Цитирай
gos Отговорено Март 23, 2018 Отговорено Март 23, 2018 Опитай малко да го разхлабиш ,обратно на часовниковата стрелка - максимум четвърт оборот . По принцип веднага реагира ,ако не изчакай час,два и ако трябва още малко го мръдни . 1 Цитирай
kojota Отговорено Март 23, 2018 Автор Отговорено Март 23, 2018 Благодаря за насоките!Врътнах го и се получи.След това обаче започна да бръжди на 5 та струна 12 прагче,заради което го върнах малко, сега ще оставя малко да почине да видим . Цитирай
ciriljhonson Отговорено Март 23, 2018 Отговорено Март 23, 2018 Бъжденето при началните позиции, НЕ СЕ коригира с тръсрода, то се дължи на лошо изработен нът. 1 Цитирай
gos Отговорено Март 23, 2018 Отговорено Март 23, 2018 Абсолютно съм съгласен с ciriljhonson , но ако преди това не е имало този проблем както казва колегата ? Цитирай
Ламби Отговорено Март 24, 2018 Отговорено Март 24, 2018 Ами то в даден момент леглото на струните основно тези с оплетка се изтрива струната се приближава с 1 десета към първи праг и готово.Повечето нътове са от мека пластмаса и графит не помага.Може и прага да се е понадигнал. Цитирай
kojota Отговорено Март 24, 2018 Автор Отговорено Март 24, 2018 (Редактирано) Благодаря ви, просто имам китарата от 4 години и това се случи сега, може би сте правиза тът-а, чесно казано и аз си го помислих, че просто струните за прояли още нът-а . Сега ако ми препоръчате някой който може да го смени и да сет-ъпне наново китарата ?! Редактирано Март 24, 2018 от kojota Цитирай
andrianivanov Отговорено Март 24, 2018 Отговорено Март 24, 2018 Каква изработка е? Дърво или ламинат? Според мен китара е подута заради влага и е грешно да прибягваш към тръст род, нудове и т.н. С една дума и разваляш сетъпа! Нормално с идването на лятото трябва да се оправи Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 24, 2018 Отговорено Март 24, 2018 Преди да връткаш тръс рода ей тъй за спорта измери дали наистина има нужда! И както вече казаха той не влияе на първите прагчета. Дали има повдигнато прагче също се мери. С нещо равно и дълго колкото да хване три съседни (не повече и не по-малко) прагчета. Конкретно за началото на грифа става с кредитка или друга подобна карта. Цитирай
Recommended Posts