stefacki Отговорено Май 29, 2010 Отговорено Май 29, 2010 На компютъра имам Windows 7. Отначало си сложих Guitar Rig 4, но на този windows има голям delay. И така инсталирах си VMware, за да си направя виртуален Windows XP за да си сложа Guitar Rig 3, който върви много добре на него, НО! като инсталирах Guitar Rig 3 не ми засича китарата. Все едно не съм я свързал. какво да направя ? Цитирай
dedomito Отговорено Май 29, 2010 Отговорено Май 29, 2010 Инсталирай си ХР. Ще ти спести чуденето и мъките . Цитирай
muzicantini Отговорено Май 29, 2010 Отговорено Май 29, 2010 Провери си от Midi Настройките на гитар риг, от къде приема сигнал. Дали Digital input или analog input и съответно в кой от двата е включена китарата, виж също да не е мутнато от настройките на саундкартата. Цитирай
noflip Отговорено Май 31, 2010 Отговорено Май 31, 2010 това което си направил е без смисъл. единственото което постигаш е да натоварваш допълнително процесора и съответно вдигаш латенцията. с каква карта си? ако има такова голямо закъснение предполагам, че си с вградена саунд карта, откъдето идва целия проблем. независимо с какви драйвери си. аз съм с уиндоус 7 и също предпочитам guitar rig 3 (просто повече ми харесват звуците) но съм с m-audio карта и нямам никаква латенция. оттам ти идва проблема, уиндоуса няма нищо общо. Цитирай
Ex74 Отговорено Май 31, 2010 Отговорено Май 31, 2010 Пък аз съм с двуядрен процесор, 4гб рам, 64 битова система и не ми стига! Цитирай
gooshee Отговорено Юни 1, 2010 Отговорено Юни 1, 2010 Имам проблем с ASIO4ALL или guitar Rig-а. Проблемът се появи преди 5-10 мин. Нещо бъгна и сега когато пусна Guitar Rig-a се появява някакъв неспиращ оглушителен шум, все едно микрофония. Микрофония няма как да е щото нямам микрофон. Any ideas? Цитирай
muzicantini Отговорено Юни 1, 2010 Отговорено Юни 1, 2010 Намали инпута от програмата и се увери, че микрофонът е мутнат от миксера на саундкартата (нищо, че не е свързан). Скайп може да прави проблем, като мутнеш микрофона, спри скайпа. Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Юни 1, 2010 Отговорено Юни 1, 2010 Мute ни микрофона спри скайпа както каза колегата , дай на рекорд и от там на line in . Цитирай
gooshee Отговорено Юни 1, 2010 Отговорено Юни 1, 2010 (Редактирано) Микрофона си е мутн-ат, ся ще проверя другите работи, секудна Не става, намалям инпут-а, не става, спирам скайпа, пак си пищи ;( А тва за Record - Line-in откъде ? сори че съм малко БОТ, ама.. Редактирано Юни 1, 2010 от gooshee Цитирай
d1storted Отговорено Юни 1, 2010 Отговорено Юни 1, 2010 (Редактирано) Първо провери аудио настройките на guitar rig-a дали си избрал асио драйвера на аутпут дивайс. После виж настройките на саунд картата (предполагам, че си с дънна) и дай mute на Line-in и Microphone (най-сигура е да пробваш всичките докато не спре шума В настройките на картата се влиза Start/Accssesories/Entertainment/Volume Control Успех Редактирано Юни 1, 2010 от d1storted Цитирай
dnvelev Отговорено Юни 1, 2010 Отговорено Юни 1, 2010 (Редактирано) При мен беше точно обретното.След като инсталирах седмицата-нещата заспаха.Сега няма абсолютно никакво закъснение,докато с XP то ,макар и малко, но все пак се усещаше.Не съм инсталирал нищо друго освен Guitar rig 4,ASIO4ALL,естествено- всичко за Windows 7.Мисля , че нещо не правиш както трябва в настройките на рига. п.с.Картата ми е Реалтек. Редактирано Юни 1, 2010 от dnvelev Цитирай
dnvelev Отговорено Юни 1, 2010 Отговорено Юни 1, 2010 Докато използвам Guitar rig, немога да чуя никакъв друг звук-в смисъл да речем клип в You tube.Как да стане? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 1, 2010 Отговорено Юни 1, 2010 Зависи от драйверите, някои не позволяват на друг софт да ги ползва. Цитирай
noflip Отговорено Юни 2, 2010 Отговорено Юни 2, 2010 при мен това се получаваше от средната колона на 5.1 системата. когато и давах Mute всичко заспиваше. Цитирай
Freemad Отговорено Юни 4, 2010 Отговорено Юни 4, 2010 Здравейте. От скоро съм с Windows 7 64 bit. Преди това бях с XP 32 bit. и ползвах Turtle beach карта с Guitar Rig 3 и ASIO драйвъри. На тази карта се включвах специално за да свиря, защото през вградената имаше брутален шум и беше ужасно мазало като цяло. За win 7 обаче няма драйвъри за тази карта ( Turtle ) и за мой късмет китарата си тръгна перфектно и на вградената - може би заради новата ОС - незнам. Проблемът обаче е в това че когато Guitar Rig-a е пуснат пръв, след него каквото и да пусна няма звук. И на миналия win имах подобен проблем, но той беше в това че преди Guitar Rig-a ако пусна нещо самия той не работи, но ако го пусна него пръв и после някаква музика - всичко си работи идеално. Сега трябва да гася всичко за да работи GR и съответно да го изгася него за да пусна какъвто и да е звук, което е изключително дразнещо, защото немога да ползвам GR успоредно с каквото и да е било парче. Четох доста и единственото което дават като инфо и от Native Instruments и по форумите е че трябва да съм с карта която поддържа ASIO драйвъри, а след като са тръгнали на тази и всичко работи значи този проблем не ме засяга, а решението е другаде. Ако някой е имал подобен проблем и съответно го е решил моля да сподели Цитирай
Recommended Posts