Jump to content
Българският форум за музиканти


nazgul

Recommended Posts

... не споменах че когато пусна WinAmp примерно и след това Guitar Rig музиката си свири, IN и OUT на Guitar Rig-a отчита визуално че получава сигнал от китарата, но звук не се чува - демек си работи, но не се чува, а ако направя обратното - пусна първо GR и после WinAmp, той дори и не подкарва пуснатото парче, даже и без звук.

 

 

 

;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 1.1k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Проблемът обаче е в това че когато Guitar Rig-a е пуснат пръв, след него каквото и да пусна няма звук.

 

Това означава, че има някакъв конфликт между двете програми, тъй като използват един и същи ресурс(саундкартата). А това, че гитар риг се чува, а всичко останало не, предполагам означава че ГР е с най-голям приоритет, тъй като се изисква ниска латенция(зависи разбира се от това, на колко си настроил големината на буфера и семпълрейта). БТУ, хората с линукс нямат този проблем, защото там си има аудио сървър(jackd), който ти позволява да свържеш аудио изхода на която и да е (аудио)програма във входа, на която и да е друга.

Тъй като разбирам, че искаш да си пуснеш бекграунд акомпанимент, можеш да го направиш и без уинамп. Просто пускаш втория дек на ГР(трябва да се появи отдолу) и отваряш желания файл(той обаче трябва да бъде в .wav формат). Програми за конвертиране от mp3 или ogg/vorbis в wav има в интернет колкото искаш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е само до акомпанимента. А и GR не е с приоритет, защото ако го пусна втори, всичко преди него си свири и работи, но той не. Някъде трябва да се пипне, но незнаем къде. Иначе благодаря за съветите :drummer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китарата я пускам през вградената саунд карта, защото няма драйвъри за Turtle Beach за Win 7. Картата ми е стар модел TB 400 33 55 01 и само на XP тръгва. Изкарах късмет просто че с новата ОС китарата я подкарах на вградената карта без проблеми, като изключим това неудобство че немога да ползвам нещата успоредно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

64-bit drivers - Compatibility

 

All other "Turtle Beach" and "Voyetra" Hardware and Software Products (including the Video Advantage Capture series) were discontinued before the release of these technologies, so they are not supported and they will not function in these systems.

 

Твоята карта се оказва точно модел Voyetra TB400-3355-01 - ами, нямаш късмет. Единствено може да се пробваш да конфигурираш ASIO по някакъв начин, или изтегли asio4all и пробвай с него. От там нататък няма да мога да ти помогна, защото нямам много опит с новия windoofs :drummer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

запомнете, че ASIO4ALL не е ИСТИНСКА ASIO ПОДДРЪЖКА. когато програмата ти казва, че изисква asio драйвери се има в предвид, че картата трябва да има фабрична поддръжка за asio драйвери и те са написани специално за нея (или за този тип карти) за да работи както трябва. в случая ти използваш 2 карти, които са предвидени за мултимедия и игри и нямат asio драйвери, защото са хардуерно слаби за обработка на музика в realtime. това, че с asio4all тръгват на гитар риг или която и да е друга програма означава само, че картата е просто засечена от програмата, а не, че с тези "магически драйвери" ще се превърне във външен китарен интерфейс. за пример ще ти дам моето м-аудио, което с неговите си драйвери работи безотказно, но когато го пусна през asio4all просто не мога да работя.

 

освен това тази тема е за раздела "СОФТУЕР", където ще намериш поне още 50 теми в които хората се оплакват как така с това магическo ASIO4ALL китарата им имала 20 милисекунди закъснение, когато свирят през вградената си карта (или нещо подобно, което завършва със същите думи) и на всички им е отговорено едно и също нещо, а то е ДРАЙВЕРИТЕ СЛУЖАТ САМО ЗА КОМУНИКАЦИЯ МЕЖДУ ХАРДУЕРА И ОПЕРАЦИОННАТА СИСТЕМА. АКО ХАРДУЕРА НЕ ПОДДЪРЖА НЕЩО, ТО ДРАЙВЕРА НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ НИЩО.. Има изключения (Creative Live и Audigy картите, заедно с kXproject драйвери, които обаче си имат хардуерната поддръжка, а оригиналните драйвери са с орязана функционалност), но и това не е занимавка, казвам го защото съм си играл няколко години с тая система и накрая разбрах, че не си струват усилията за да постигна почти задоволителен резултат.

 

не се заяждам, честно.

просто почнах да разбирам другите колеги из форума, които се дразнят, че отговарят ежедневно на едни и същи въпроси.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не става въпрос за заяждане, а просто да се вникне в проблема, а той не е в това което си разбрал че е.

С Win XP нямах нито един от проблемите които имам сега, но така или иначе темата приключи отдавна така че няма смисъл да се говори повече по нея освен ако някой няма решение точно на моя проблем и то не включва минаване на XP или през магазина.

Колкото до дразненето и аз не искам да звуча все едно се заяждам, но дори и като от тия начинаещите, разбирам че хората се дразнят на дебилни въпроси, но в крайна сметка след като не съм намерил решение в Google и в търсачката на форума...... нали това е форум ? ...сметнах за нормално да питам тук имайки предвид че не си взимам питането за дебилно.

 

Така...а на всички подразнили се казвам едно - извинявай - ей така 'щот съм пич :)

 

 

хайде със здраве :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Проблемът обаче е в това че когато Guitar Rig-a е пуснат пръв, след него каквото и да пусна няма звук. И на миналия win имах подобен проблем, но той беше в това че преди Guitar Rig-a ако пусна нещо самия той не работи, но ако го пусна него пръв и после някаква музика - всичко си работи идеално.

 

Сега трябва да гася всичко за да работи GR и съответно да го изгася него за да пусна какъвто и да е звук, което е изключително дразнещо, защото немога да ползвам GR успоредно с каквото и да е било парче.

 

Четох доста и единственото което дават като инфо и от Native Instruments и по форумите е че трябва да съм с карта която поддържа ASIO драйвъри, а след като са тръгнали на тази и всичко работи значи този проблем не ме засяга, а решението е другаде.

 

още тук си сгрешил

 

Китарата я пускам през вградената саунд карта, защото няма драйвъри за Turtle Beach за Win 7. Картата ми е стар модел TB 400 33 55 01 и само на XP тръгва. Изкарах късмет просто че с новата ОС китарата я подкарах на вградената карта без проблеми, като изключим това неудобство че немога да ползвам нещата успоредно.

 

така де, като изключим основния ти проблем, който идва от саунд картата и който е съществувал докато си използвал XP.

 

С ASIO4ALL съм....

 

мисля, че доста добре съм ти разбрал проблема. искаш от карта без поддръжка на pixel shaders да играеш качествено игра от ранга на GTA4 (доста образно казано)

...

а относно изказването ми исках да подчертая, че може да е от всякакво естество проблема, но ако прочетеш по твой избор няколко теми със заглавие guitar rig/amplitube проблем, то 90% от тях ще завършват с "не се свири с вградена саунд карта, защото не става", което от своя страна обезмисля какъвто и да е проблема при теб - пак се пада под същия знаменател.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ок, мерси. С всичко което казваш съм съгласен... иначе решението на проблема е съвсем близо, малко остана до новата китара, а с нея и Hardware, че със сегашния "пакет" тия проблеми изобщо не трябва да ги споменавам, но ...

 

 

 

Хайде :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
jackaudio.org

 

Stephane Letz at GRAME, of JackOSX and jackdmp (multi-processor jackd) fame, has been working on a Windows port of JACK (specifically, jackdmp), and reports early initial success. We apparently need a new ASIO backend, and there is much other work to be done, but the basics appear to work satisfactorily. The original author of JACK is preparing to eat hats, crow and his own left foot as payment for all the times he said it could not be done. Watch this space for more information as it happens.

 

Поправка: Оказа се, че имало експериментална версия на jack за уиндоус. Тъкмо го пробвах и взе, че проработи на ХР(уинамп също си работи успоредно с ГР). Ето какво трябва да направиш, за да го пуснеш (ако ти се занимава де) :

1. Изтегляш следния инсталационен фаил: цък

- Save file to your PC: click here

2. Инсталираш го

3. Отиваш на старт-менюто -> Програми -> Jack v1.9.5 -> Jack command

4. В терминала пишеш следното и натискаш ентър

jackd -R -S -d portaudio -p 256

5. Отиваш на старт меню -> Програми -> Jack v1.9.5 -> Jack Control

6. Отваряш ГР и отиваш на file -> Audio and MIDI settings

7. В менюто Soundcard избираш interface > ASIO и Output Device > JackRouter ; натискаш ОК

8. В прозореца на Jack Control натискаш бутона Connect и трябва да се появи нещо подобно

windowht.jpg

 

Не знам защо но, за да се чува звук микрофона не трябва да бъде mute-нат в настройките на звука на ХР

 

П.П. (За модераторите) Софтуерът, към който има връзка по-горе е лицензиран под лиценза за свобоно разпространение GNU General Public Licence

Редактирано от IsoMorPhiC
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де,толкова ли е зор да се ползва Гитар Риг като VST инструмент в Reaper (да речем),и на останалите 1768816 млрд. писти да вървят N-брой парчета успоредно,вертикално,диагонално или както там е нужно?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.