Jump to content
Българският форум за музиканти


nazgul

Recommended Posts

Странна работа, тоя саунд е толкова компресиран и изрязан от нойз гейт. Единствения вариант е или ти да си правиш ташак с нас, или звуковата ти карта да е неква феноменка. Провери китарата и в кубе. Виж адаптерите, путенциометрите също.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 1.1k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Не си правя "ташак" с вас. Сякаш аз го спирам, пък той така си спира тона сам. Проблема не е от китарата, в момента свиря с кубенцето и си е ок, но пак ми прави тия простотии с гитар рига. Саунд картата е заводска на лаптопа не очаквам много от нея, но поне да беше шитав звука, а не да го реже така. Не намирам логика просто.

 

Ай' наздраве :hysterical: !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, май разбрах къде е проблема, което не го обяснява обаче.

 

Сега се опитах да запиша нещо и осъзнах, че се получава подобен(направо същия) проблем при записа. Реже... и то не само дължината на тона, ами и ниските честоти, което ме озадачава. Аз верно не разбирам от тия неща, ама това си е странно. Не знам и аз.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://img.villagephotos.com/p/2005-5/1015582/151616.JPG

 

Натисни бутон Clear за да изчистиш ефектите, после изключи бутон NR и провери как е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай да увеличиш по някакъв начин входния сигнал.ако не може от картата,промени височината на адаптерите,но почти сигурно е че проблема ти е в звуковата карта,за това са измислени директ боксовете и звуковите карти за инструменти/и не само/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То е ясно, че от нищо нещо не става, но бях длъжен да опитам. На предния лаптоп вярно не режеше така звука, ама за сметка на това шумеше като за световно. Някъде из форума четох, че това било точно поради факта, че китарата не би трябвало да се плъгва в жака за микрофона, ама квото е. Няма да се свири на лаптопа :headbang:.

 

П.П. Пробвах това с нойз редъкшъна както каза BlindVictim, ама пак нищо не стана.

 

П.П.2 Благодаря за съветите. :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Здравейте, първо искам да се извиня ако има такава тема (но аз не открих) или не е за тук, и ако модераторите преценят да я махнат. Та въпросът ми е има ли някакви пресети за Гитар Риг, които да са пуснати във форума. Наскоро по повод пак на гитар риг Baby thomas писа че някой бил пуснал, но както казах аз не успях да ги открия, затова много ще съм благодарен ако някой сподели пресетите си или поне да каже къде по-точно да ги търся. Благодаря! :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

От къде мога да изтегля база с данни за всички неща направени за Гуитар Риг 3. Или примерно за дадена група/албум/песен настройка :cheers2:?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Имам програмката и микрофон по-който може да си говорим. Имам нужда някой да ми помогне един вид да ме обучи как да намирам ефекта, който търся при изпълнението на определени песни. Skype momchilandonov мога да помогна при намираен на софтуерни/хардуерни проблеми и разрешаването им от моя страна :). Аз имах доста проблеми последния месец със свързването на китарата към компа, но се справих :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искаш някой да те научи как да постигаш звучене като от някоя песен ли? Защото за това ти трябват комплексни умения. Най-вече да чуеш по какъв начин е изсвирено, как е направен самият ефект и да можеш и ти да го изсвириш по такъв начин и да си направиш подобен ефект (ако е възможно). За това трябва да мине време, през което ти да напредваш като музикант и същевременно да разцъкваш програмата и да видиш кое как се прави.

 

Иначе в Guitar Rig 3 има и някои пресети, от които може да се постигне готин звук. В папката Jazz Amp - Bright Jazz, Jazzy Chorus и Fusion Drive. В папката Signature Sounds - Always With Satch. Почти само тези ползвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ориентирай се към ревалвер,аз една година се мъча с ГТР3,обаче ревалва е номер едно в естествения звук.Гитар рига все още ме изненадва приятно на моменти,обаче иска много ръчкане и пробване.а това с гейна е много относително-при промяна на височината на адаптерите той пак се променя,така че се досещай че всичко е много индивидуално.И въпреки всичко съм убеден че ГТР 3 крие много неподозирани възможности-просто той е малко заклеймен.Порови за банки в www.guitarampmodeling.com,иска се регистрация за сваляне на банки,лошото е че там банките са за ГТР3.1-ей тук ако можеш да ми помогнеш пък аз ще съм ти много благодарен :D

"

Редактирано от sardaesox
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.