Лими Публикувано Януари 17, 2018 Публикувано Януари 17, 2018 (Редактирано) Ето една интересна видео илюстрация за хората с много педалчета. На десетата минута е цитирано и мнението на Джо Бонамаса. А и дискусията под видеоклипа е интнересна и забавна. Can you still play guitar with a pedalboard this big? Редактирано Януари 17, 2018 от Лими Цитирай
musicman Отговорено Януари 17, 2018 Отговорено Януари 17, 2018 Това ще е темата за лупърите. За момента е при китарите, но няма да се ограничаваме от към инструментариум и техника. Цитирай
Лими Отговорено Януари 22, 2018 Автор Отговорено Януари 22, 2018 (Редактирано) Ето един туториъл как да се използва лупер за песента на Ед Шийрън Shape of You и как той изпълнява на живо с лупер същата песен. Аз използвам лупер по два-три начина. Най-простият е когато предварително в къщи съм си изсвирил и записал някаква подложка върху която след това на живо свиря соло или пея, като си добавям акомпанираща китара без да правя никакъв лууп запис в момента. Другият начин е когато съм записъл предварително някаква подложка, но при живо изпълнение добавям/записвам още линии/рифове. И третият начин е най-труден, когато изграждам/записвам в лупера дадена тема от нулата, защото има опасност от грешки, които налагат триене(undo) в момента на изпълнението. Най-често практикувам вторият начин, но зависи каква е ситуацията. С една дума - трябват си много упражнения за едновременно свирене/пеене и натискане на педалчета. Никога не ползвам на живо други("фабрични") подложки, освен такива правени/изсвирени лично от мен и нарочно с леки грешки без студийна обработка за да звучат като "на живо". Но въпреки това понякога се случва да ме подозират, че всичко ми е на плейбек и само имитирам свирене/пеене. Редактирано Януари 22, 2018 от Лими 3 Цитирай
ultramega Отговорено Февруари 1, 2018 Отговорено Февруари 1, 2018 Имам един успешен опит да използвам лупър при свирене на сцена с банда . Имахме няколко инструментални парчета и се престраших да използвам лупър на живо , което си крие сериозни рискове , поне за мен. Успях да си запиша подложка докато примерно свирим нещо , което образно може да се нарече куплет, да го пусна да се просвирва и да вляза със соло . За по сложни наслагвания не посмях, но и не мисля , че имаше нужда. Направихме това на няколко парчета, които се оказа че са били записани от озвучителя, така , че после имах възможност и да чуя резултата и останах доволен, Преди това доста се притеснявах дали барабаниста може да следва записа от лупъра , дали ще го чува добре, дали аз ще направя добър синхрон с превключванията докато свиря, ще успявам ли да го спра когато трябва и т.н. 3 Цитирай
Heartman Отговорено Февруари 1, 2018 Отговорено Февруари 1, 2018 Имах RC-2, сега RC-3.Общо взето го взех за да си записвам предварително ритъм китара, само където е солото в песента.Но с двойката не ми стигаха 11 записа.В тройката може да се запишат 99 което е крайно достатъчно.Става дума за акустична китара и певец.Тоест свиря и пея беквокали.Вокалиста си пее само, а на солото пускам ритъм китарата и си импровизирам отгоре, после спирам луупа и продължавам да свиря ритъм.Хубавото на тройката е и че може да изпълнява веднъж записа, one shot така наречен и не се налага да го спирам аз.Другото готино е че може да си репетираш с луупъра или да си наслагваш някакви идеи.Също може да си пускаш бекинг тракове и да свириш върху тях или само ритъм за упражнения като с метроном. 3 Цитирай
Caprycorn Отговорено Януари 24, 2019 Отговорено Януари 24, 2019 Да споделя и моят скромен опит с RC-3 BOSS По мое мнение изключително удобен за свирене на живо, съвсем малко тренировки са нужни за да се уцели началото на записа на силно време. както и края. Оттам нататък кефът е пълен! https://www.youtube.com/watch?v=FTbID0RwqBs&feature=youtu.be Цитирай
evernas Отговорено Януари 25, 2019 Отговорено Януари 25, 2019 И аз съм на тема лупър-тема сега,BTW ей този модел много ми хареса,ако бях китарист щях да си го купя. Цитирай
Recommended Posts