AXE Публикувано Октомври 28, 2004 Публикувано Октомври 28, 2004 Гледам че има доста линкове и инфо за професионални записи, но май няма нищо за хората които не са много навътре в нещата. Затова имам молба към по напредналите в записите да напишат нещо като основни съвети към тези които сега започват да се занимават със звукозапис, без да се задълбава в големи подробности и тарикатлъци. Просто информацията нужна, за да може човек да си запише едно хубаво демо на домашния компютър. Мерси 8) Цитирай
Slinky Отговорено Октомври 28, 2004 Отговорено Октомври 28, 2004 Ами така си е, ама просто ме мързи да пиша някакви подробности. А и макар че се занимавам с това да си правя демота на РС-то, винаги прибягвам до помощ - все пак си имам двама тон-режисьори в групата. Най-добре да експериментираш и малко по малко ще се научиш на много неща. Аз така правя. От време на време обменям опит с моите пичове и научавам по нещо ново. Понякога и аз си правя разни гаври и ги споделям с тях. То много от тези неща не са наука, а изкуство - някой си прави гавра със звука и изведнъж се получава нещо готино и всички го използуват. Аре ако се видим утре вечер ще споделяме опит :wink: Цитирай
synchu Отговорено Октомври 28, 2004 Отговорено Октомври 28, 2004 Идеята не е лоша, НО - в нета е пълно с DYI, демек "направи си сам" инструкции за начинаещи, по-малко начинаещи, най-начинаещи и т.н. линкове и инфо за професионални записи Хе хе хе мисля, че по-голяма част от линковете и инфото, които са пуснати тук са по-точно дефинируеми като как с любителски средства и по професионален начин или с трик да направиш добър запис. От записите, които се въртят наоколо едва ли има някой, който може да се нарече "професионален"..... И добре си го написал "хубав демо запис". За да е хубав трябват доста умения и има някой неща, които освен ако не си се гърчил, или случайно открил някъде няма как да ги научиш, а се оказват много полезни и добри трикове. Иначе как да си пуснат софтуера и да запишат една две писти, мисля всички знаят. По-нататък е сложното. Аз все още съм доста назад в този занаят, но съм понаучил това-онова. Все таки силно подкрепям идеята, най-малкото поради факта, че такова на Български няма, няма такова съобразено с нашенските си условия, където е много по-трудно да дадеш 200-300 долара за микрофон (средна хубост) или 400 за карта!!! С квото мога ще помагам.... за съжаление нямам времето да почна отначало или за пълно такова, може би добрата идея е да се раздели на няколко части едно такова и секи да пусне някоя част... или някой да почне другите да допълват...??? Цитирай
AXE Отговорено Януари 23, 2005 Автор Отговорено Януари 23, 2005 Я да върна темата аз Та да кажем че не разбирам нищо от звукозапис, пък ми се иска да разбирам малко повече Откъде да започна - най основните практически работи ме интересуват. Ако знаете разни книжки и линкове като за начинаещи - Мерси на всички. Цитирай
IvanDTr Отговорено Януари 23, 2005 Отговорено Януари 23, 2005 (Редактирано) Ето това мисля, че изчерпва темата. Ако има неясноти ще помагаме :read: Четете и приятни записи. И да не забравите! Аз обичам бирата! Редактирано Януари 23, 2005 от AXE Цитирай
AXE Отговорено Януари 23, 2005 Автор Отговорено Януари 23, 2005 Лелей, тая книга е страхотна!!! Цитирай
IvanDTr Отговорено Януари 24, 2005 Отговорено Януари 24, 2005 Лелей, тая книга е страхотна!!! Моля премести я някъде и едитни поста защото на моя сървър ще я държа най-много още 5,6 дни. Благодаря! Цитирай
AXE Отговорено Януари 24, 2005 Автор Отговорено Януари 24, 2005 Книгата може да бъде намерена тук и тук. Ако нещо не бачка обаждайте се (не че иначе ще си мълчите... ) Цитирай
Recommended Posts