me6 Публикувано Ноември 9, 2017 Публикувано Ноември 9, 2017 Здравейте колеги , някой да се е сблъсквал с шум и брум на изхода на Таскам 1884. Включих един такъв и се оказа с голям шум. И питането е дали си е от самия модел. Цитирай
me6 Отговорено Ноември 20, 2017 Автор Отговорено Ноември 20, 2017 Здравейте колеги , някой да се е сблъсквал с шум и брум на изхода на Таскам 1884. Включих един такъв и се оказа с голям шум. И питането е дали си е от самия модел. Да споделя все пак се оправиха нещата , ако някой му дойде до главата. В двата разклонителя които ползвам изолирах с изолирбанд крачето което влиза във фазата и така се получиха нещата. Иначе инсталацията си беше ОК. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Ноември 21, 2017 Отговорено Ноември 21, 2017 Без фаза как имаш захранване? 2 Цитирай
yamaha Отговорено Ноември 21, 2017 Отговорено Ноември 21, 2017 (Редактирано) Без фаза как имаш захранване? Той само го е изолирал, а иначе пак се предава (по wifi). П.П. Вероятно иска да каже, че е изолирал масата. Редактирано Ноември 21, 2017 от yamaha Цитирай
me6 Отговорено Ноември 21, 2017 Автор Отговорено Ноември 21, 2017 Ами изолирах не е точната дума , просто на щепсела който влиза в контакта на крачето, което контактува с фазата сложих изолирбанда. Трудно се пъхва така но свърши работа , само където не мога да си го обясня. Цитирай
yamaha Отговорено Ноември 21, 2017 Отговорено Ноември 21, 2017 Ами изолирах не е точната дума , просто на щепсела който влиза в контакта на крачето, което контактува с фазата сложих изолирбанда. Трудно се пъхва така но свърши работа , само където не мога да си го обясня. Нали си наясно какво всъщност представлява фазата? Там дето са 220-те волта, така че ако я изолираш, уредът просто няма да тръгне. Това на снимката дето е посочено с червената стрелка (масата), определено не контактува с фазата. Цитирай
exxct Отговорено Ноември 21, 2017 Отговорено Ноември 21, 2017 Тия неща въобще не са шега работа :excl: https://www.youtube.com/watch?v=KZyLiYLJASU Цитирай
me6 Отговорено Ноември 22, 2017 Автор Отговорено Ноември 22, 2017 Ами колеги може и да имам неясна дикция но правописа ми е добър. Господин Ямаха , специално за вас се поствам сега. Сложили сте перфектна снимка на контакт " Шуко" - дори проверих в Гугала специално за Вас , дали се пише с "О" или с "У". Сега четете внимателно! Тази хубава червена стрелкичка , която сте поставили на пластинките за заземяване я плъзгате малко надолу между двата медни накрайника Пак специално за вас може и да не са медни но на снимката ви са такива. И си избирате единия ако сте левак левия , ако сте нормално ориентиран десния. И после го увивате с един път с изолирбанд и това краче да отиде във фазата на контакта. Ако и сега не сте разбрал , следващия път ще помоля някой детски педиатър да ви го поясни. Успех , виждам че фотото ви се удава ! Цитирай
yamaha Отговорено Ноември 22, 2017 Отговорено Ноември 22, 2017 Вместо толкова много остроумни писания, нямаше ли да е по-подходящо просто да сложиш като мен една снимка да видим каква фаза точно си изолирал, понеже по начина, по който го обясни първоначално, човек остава с впечатлението за някакъв много специален модел Таскам, на който не му е необходима фаза и работи само с нулата. Както и да е, нищо лично - всички тук се радваме, че си си разрешил проблема. 3 Цитирай
exxct Отговорено Ноември 22, 2017 Отговорено Ноември 22, 2017 Ами колеги може и да имам неясна дикция но правописа ми е добър. Господин Ямаха , специално за вас се поствам сега. Сложили сте перфектна снимка на контакт " Шуко" - дори проверих в Гугала специално за Вас , дали се пише с "О" или с "У". Сега четете внимателно! Тази хубава червена стрелкичка , която сте поставили на пластинките за заземяване я плъзгате малко надолу между двата медни накрайника Пак специално за вас може и да не са медни но на снимката ви са такива. И си избирате единия ако сте левак левия , ако сте нормално ориентиран десния. И после го увивате с един път с изолирбанд и това краче да отиде във фазата на контакта. Ако и сега не сте разбрал , следващия път ще помоля някой детски педиатър да ви го поясни. Успех , виждам че фотото ви се удава ! Пич, изключвай всичко и викай специалист. Така както го обясняваш, излиза че уреда взима захранване през заземяването на щепсела или още по-страшно през аудио кабелите включени в него. И в двата случая някой може наистина да изтръпне. Sent from my E2105 using Tapatalk 3 Цитирай
me6 Отговорено Ноември 22, 2017 Автор Отговорено Ноември 22, 2017 Оффффф , затварям темата проблема ми е решен. Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Ноември 23, 2017 Отговорено Ноември 23, 2017 Не че нещо, ама доста си докачлив. Написал си и си направил доста глупости, но въпреки това продължаваш да се дръвчиш като хората ти обясняват. Решението, което си постигнал, най-вероятно ще доведе до други "проблеми", които трябва да ги решават от пожарната или бърза помощ после. 4 Цитирай
me6 Отговорено Ноември 23, 2017 Автор Отговорено Ноември 23, 2017 (Редактирано) Човече как да не си докачлив. Имах проблем , никой нищо не ме посъветва. Реших си проблема и то по дискусии от други форуми И веднага се намериха 100 професора да ми обясняват кое било фаза , кое нула. Пък единия даже ми свърза фазата по Wi-fi . Къде бяха , когато исках съвет. Прегледай дискусията и виж дали някой обяснява нещо само мерене кой бил по по-най. Между другото тук само един ми е помогнал за едно DIGI 003 , за което съм му благодарен. Уж сме българи , пишем на български и не се разбираме , а си реших проблема от сайтове в , който ползвах гугала за превод. Това е трагедията тук . Ако някой има с какво да помогне да го направи , ако не знае или няма желание просто отминава. Редактирано Ноември 23, 2017 от me6 Цитирай
yamaha Отговорено Ноември 23, 2017 Отговорено Ноември 23, 2017 (Редактирано) Чакай малко сега, ние дискусията си я прегледахме, но защо и ти не направиш същото? Пуснал си въпрос и веднага във втория пост обясняваш как вече си си решил проблема и дори го даваш като решение за другите, така че от там нататък ние разсъждаваме само върху това, което си написал във втория пост, а така написано, то е доста смущаващо... P.S. И да - докачлив си и това се вижда даже и в последния ти пост. Ние знаем как се маха брум, но явно ти държиш да се оправяш сам. Редактирано Ноември 23, 2017 от yamaha 4 Цитирай
Лими Отговорено Ноември 23, 2017 Отговорено Ноември 23, 2017 (Редактирано) Понеже никъде до тук не се спомена за бластер оръжието "фазомер", то аз стигам до следното заключение. Ако МИ6 не е използвал бластера - фазомер то няма как да разбере къде е фазата(освен ако за радост на КГБ не бръкне с пръст ) и предполагам, че за негов късмет е изолирал не фазата а нулевият пин на щепсела, което би довело до изолиране на масата, а нулата да си "тече" по ширмовката на кабелите. При това положение брум може и да изчезне, но ако обърне щепсела обратно, то и захранването на тайнственият ТАСКАМ ще изчезне, освен ако при тези манипулации не се е прокъсала въпросната изолация. Най-вероятно точно това е направил МИ6 и опасността от КГБ(Кретенска Гибелна Беля) отпада. Съвет - вместо горните манипулации да се използва малък разклонител без нулеви странични клеми - не шуко! http://www.praktiker.bg/bg/Switches%2C-sockets%2C-couplers/%D0%9F%D0%A0%D0%95%D0%A5%D0%9E%D0%94-%D0%A8%D0%A3%D0%9A%D0%9E-2-%D0%9D%D0%95-%D0%A8%D0%A3%D0%9A%D0%9E-STNB/p/472920 Редактирано Ноември 23, 2017 от Лими Цитирай
Recommended Posts