Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Здравейте ! Имам проблем с този овърдрайв от няколко месеца ,когато го взех и го включих към педалиерата,която оттогава не съм променял(използвам BOSS - BCB-60) нямаше почти никакъв шум и в последствие изведнъж започна да шуми доста,пробвах да намеря теми из интернет относно проблема ,но не намерих почти нищо ..Не е от кабелите,с нови и хубави кабели съм ..  Ако някой ползва този ефект или е имал подобен проблем с друг и има идея как да се разреши ще съм благодарен да сподели. :) 

Edited by DANEV

Share this post


Link to post
Share on other sites

Причините може да са различни:

 

- захранващ кабел към педалерата (мой качествен микрофонен преамп шумеше зверски от известно време, и се оказа, че погрешка съм разменил оригиналния захранващ кабел с китайски боклук; след като сложих оригиналния кабел отново - шумът изчезна); 

- захранващата мрежа в помещението - при участията ни на различни места установих, че иначе супер безшумни апаратури могат да шумят зверски заради лоши мрежи тук и там;

- лоша връзка в китарата - слаба спойка, разбит потенциометър и подобни;

- аудио кабел (нов кабел не означава хубав кабел; а хубав кабел не означава работещ към момента кабел);

- електро-магнитни излъчвания в помещението - невидим, но важен фактор; може да причини безобразни шумове.

 

Много е трудно от разстояние да се каже каква е причината при теб. Трябва методично и последователно да я откриеш и решиш проблема. 

 

Вероятно не съм изброил и много други възможни причини.

Edited by visiondann
 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Открих проблема .. Една от лампите на усилвателя ми ( диода 5Y3GT) е правил проблеми,оттам се е появил шума,скоро изгоря напълно и усилвателя не можеше да работи на 5 и 15 вата,само на максимална мощност(30),като смених лампата всички проблеми се оправиха . :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By pepislang
   Здравейте!
   В края на Август 2019 бях включен в артист листата на една от най-любимите ми бутикова марки за ампове-https://friedmanamplification.com/friedman-artists
   За мен е огромна чест че съм избран да фигурирам в този малък списък сред имена като  Joe Bonamassa, Steve Stevens, Phil X, George Lynch, Pete Thorn, Jery Cantrell, Neil Schon... и не мога да не споделя това с всички хора които обичат музиката. Може да разгледате това на линка който съм предоставил, като аз се намирам най-долу в списъка и ако кликнете върху името ми ще влезете в моя уебсайт където също има интересни неща за китарните манияци!
   Поздрави на всички 
   Петър Главанов
   www.peterglavanov.com
    
  • By Радослав Кочев
   Здравейте,
    
   Имам малък проблем с китарата, появи се някакъв шум... 
    
   Почти съм сигурен че е от кабелите и се нуждае от екраниране.
    
   Мога да дам и доста повече подробности, но въпроса ми е към по-разбиращите и тези които са екранирали, презапойвали кабелите и т.н.
    
   Дали на някой от вас му се занимава да ми обърне малко внимание и да погледнем китарата? Срещу заплащане разбира се, или най-малкото да ме насочите към някой добър лютиер в София?
    
   Знам че в нета има достатъчно информация, но просто не ми се занимава сам, да не стане по-лошо, пък и може проблема да не е чак толкова голям или пък да е по-голям кой знае...
    
   Та ако има някой навитак за утре/другиден (за София става въпрос), ще съм много благодарен.
    
   (Не съм сигурен дали поста е за този раздел, ако не е се извинявам, може да го преместите)
    
   Поздрави,
   Радо
  • By ivoilievmusic
   Здравейте, имам от доста време този проблем като свиря свободни струни предимно на 5 и 6-та струна започват вибрират ключовете на китарата и да издават неприятен шум, казаха ми да ги затегна при смяна на струните но стана дори и по зле. Ако и вие сте имали подобен проблем и сте го решили ще се радвам да го чуя.
   Китарата е Vintage V100 Les Paul без никакви модификации.
  • By DaftFunk
   Привет от мен.
   Реших да поръчам от Томан някакъв требъл буустър за оцветяване на чистия канал от ампа. Нещо като бюджетен tube scremer. / бих си взел и тюб скриймър ... но просто нямам 200-300 лв излишни /
    
   Въпросът ми е : някой да е пробвал бюджетни драйвове като:
   1.East River Drive / EHX /?
   2.OD Glove / пак EHX /?
   или
   3.TC Electronic MojoMojo ?
   Благодаря за отзивите предварително.
   Поздрави!
  • By Raphy
   Здравейте,
   От около пет месеца се уча да свиря на китара чрез интернет и използвам доста евтина, а именно Ibanez V50NJP-NT. Та проблемът при мен е, че на места колкото и близо да съм до прагчето се чува бучене (buzz), супер неприятно. Почетох малко и разбрах, че проблемът ми е това, че или струните са много високи, или тръсрод-ът е зле настроен. Четох как стават нещата, но ме е страх да не направя нещо, което не искам, ако ме разбирате  , и после да не свири въобще. Искам да попитам хората от Бургас, знаете ли къде могат да ми направят сет-ъп и на каква цена.
   Благодаря за отделеното внимание
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.