Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ за избор


Slash's Snakepit

Recommended Posts

Искам мнения кой от двата ефекта да си купя, защото са близки по цена, а не съм ги чувал на живо освен демото им в нета. А и от двете по нещо много ми харесва, ако някой ги е пробвал и има мнение ще съм му много благодарен.

Boss RV5 или DigiTech-Digital Reverb

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвал съм ги и съм на мнение ,че е въпрос на личен избор.Аз по-принцип съм пристрастен към босс и повече ми допада като звук. Мисля , че боса е по-скъп с 30%, но това е относително.Така , че ако има къде да ги сравниш чуй ги лично и избери. Във Фактор продават и двете марки , но не знам дали ги има в наличност.Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо си купих Диджитека,не ми хареса особено и го смених с Боса.Аз лично мисля че боса е доста по добър(включително и като байпас).За мен Бос по принцип правят по добри ефекти от Диджитек

Редактирано от kolio_k
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ше започна с това че демотата в нета са направени за да звучат добре и хората да ги харесат от раз... демотата са записани по възможно най-добрия начин т.е. нема шумове и всякви други такива, записани са с добра техника (с която предполагам не разполагаш), а това означаваче че като си купиш ефекта той няма да звучи както този в сайта... сигурен съм че тук няма да получиш отговор на въпроса си т.к. едните ще ти кажат "купи си едното", а другите "купи си другото" ... даже ще се объркаш повече... та за тфа батка ей ся ше ти дам най-добрия съвет, който ще ти го дадат още ена камара хора ама карай...начи:

 

1. намираш в кой магазини се продават съответните ефекти и съответно влизаш в тях

2. караш "любезните" продавач консултанти да ти дадат да посвириш на тях т.е. да ги пробваш

3. вече имаш представа как звучат "Live"

4. взимаш тоя който на теб лично ти допада повече

 

Забележка: ако не пробваш ефекта на живо и се осланяш на чутото в интернет риска да останеш разочарован след като си го купиш е огромен...

 

П.П. аз лично съм фен на DigiTech... за да не плюя по адрес на Boss ше кажа само: чувал съм доста от ефектите им и ЛИЧНО МЕН не ме кефят :) пак подчертавам това си е лично мое мнение и лично мой вкус :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм чувал само ефекта на Босс и не мога да ги сравня директно, а това, че по принцип не съм особено фен на Босс не е критерий.

Искам да кажа обаче, че за мен лично диджитал ревърб е куха идея да си го купи човек. То изобщо ревърба при лайв свирня е малко юзлесс, особено при драйв. Евентуално за практис в къщи на клийн китари и при ниски нива. Но точно по такъв начин тествах педалчето на Босс и не успях да извадя нищо смислено звучащо. Дилея е много по-смислен вариант. ИМХО! :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер сте, сега вече ич нямам представа какво да правя :) , питам ви защото единия е в Рейзинг Форс а другия се продава в Фактор, искаше ми се да избегна пробите, като получа категорични отовори или че единия е класи, класи над другия или че са добри и който да взема няма да сгреша :rolleyes: благодаря на всички, но ако някой има още мнения давайте.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единственото което може да стане ако избегнеш пробите е да свършиш с празен джоб и ефект които не те кефи :rolleyes: Пробата е майката на пазаруването.Отдели един ден да се поразходиш из магазините и толкоз.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер сте, сега вече ич нямам представа какво да правя :greenangel:

Дюд, най-напред трябва да си сигурен, че ти трябва такъв ефект по принцип. За да не го видим след 1 месец в раздела Купувам-Продавам...

Според мен помоли някой фен от Форума да се видите и да тествате с твойта си апаратура. Хем ти да го чуеш как звучи при ТЕБ, хем човека като си му разбира на врътките може да ти помогне и с настройките. Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам да кажа обаче, че за мен лично диджитал ревърб е куха идея да си го купи човек. То изобщо ревърба при лайв свирня е малко юзлесс, особено при драйв. Евентуално за практис в къщи на клийн китари и при ниски нива. Но точно по такъв начин тествах педалчето на Босс и не успях да извадя нищо смислено звучащо. Дилея е много по-смислен вариант. ИМХО! :greenangel:

 

 

Прочети пак това мнение!!!!

За какво ти е ривърб, като залата, в която свири6 има вече такъв?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за мненията, май ще почакам с покупката освен ако не изпадне нещо мноооо изгодно което да е грехота да пропуснеш.

Благодаря още веднъж на всички, и успех :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе много е яко с ривьрб

говорите така защото имате малко опит(или недостатьчен) и не сте наясно с много неща

(тия които си разбират - за тях не се отнася, останалите да се радват на безплатни концултации - не да ми викат ти пьк кой си)

много лампови апаратури ,като глави ,комба - като например моята ал тюб глава, маршал енивьрсьри комбото ,са без пружинен ривьрб

и такьв директно да им се хакне - не е добро решение -да не ви обяснявам електроникa( има и кои да го направи по добре от мен)- приемайте на вяра

има вариант с лампов ривьрб - такьв има на фендер например и струва майка си и баща си - колкото мальк лампов амп ...и и тежьк за носене

като хакна бос рев 3 в лупа на ламповата си глава и става супер яко

е за това е тоя ривьрб - не да го хаквате на трани комбо с пружинен ривьрб - там няма голям смисьл

 

иначе би могло сьщо ако имате голяма педалиера с педалчета - последния да е ривьрба - и кьм лампов амп

може и сносен премп , амп моделер, ефекти ,пак ривьрб и кьм пулт директно или пк за запис

 

такива ми ти работи

ефтино не си го давам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз ще ти кажа, че ревърбът не е толкова забележим ефект, затова каквото и да вземеш няма да сгрешиш. Няма смисъл да даваш сумати пари за ревърб (защото Boss са си скъпа марка примерно, и предполагам че на Boss е по-скъп...) :greenangel: Вземи по-евтиното. Както ти каза Baby Thomas, по-добре взимай delay, всеки такъв може да се използва и като ревърб, ама ревърба не върви да го ползваш като delay :metalist:

Редактирано от SomeoneElse
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.