richi Публикувано Август 29, 2017 Публикувано Август 29, 2017 Имам Пандора включвам я в line на пулта. Нивото на сигнала е много ниско. Когато изцедя всичко на 10 и гейн до край се постига около 0 db. Според мен това не е нормално и навярно допускам грешка но незнам къде. Ако можете дайте някой съвет. Цитирай
musicman Отговорено Август 29, 2017 Отговорено Август 29, 2017 Намали малко пандората и готово. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 29, 2017 Отговорено Август 29, 2017 То оплакванката е, че е тихо. В упътването няма параметрите на изходния сигнал, но като гледам, че е предназначен едновременно за включване в усилвател и миксер... Нормално, де, това си е играчка. В миксер явно трябва да се включи в някой от каналите с преамп и гейн за усилване, а не в линеен вход, тъй като за там се иска високо ниво. Цитирай
musicman Отговорено Август 29, 2017 Отговорено Август 29, 2017 Да, още съм спал.... Добре де 0 дб си е чудесно ниво според мен. Цитирай
richi Отговорено Август 29, 2017 Автор Отговорено Август 29, 2017 Благодаря ви за бързите отговори .... но не ми става ясно къде ми е проблема.... в пулта входа си има гейн него също го усилвам до край...това според мен не е нормално... Аз мисля че имам нужда от нещо което да повиши нивото на сигнала от пандората за да е подходящ за включване към пулт, но незнам как и с какво да пробвам... Цитирай
richi Отговорено Август 29, 2017 Автор Отговорено Август 29, 2017 това го знам......всичко е на 10.. Цитирай
richi Отговорено Август 29, 2017 Автор Отговорено Август 29, 2017 То оплакванката е, че е тихо. В упътването няма параметрите на изходния сигнал, но като гледам, че е предназначен едновременно за включване в усилвател и миксер... Нормално, де, това си е играчка. В миксер явно трябва да се включи в някой от каналите с преамп и гейн за усилване, а не в линеен вход, тъй като за там се иска високо ниво. пулта е allen heath zed-16fx.....включвам пандората в LINE....ако греша кажете да се коригирам.... Цитирай
wiseppman Отговорено Август 29, 2017 Отговорено Август 29, 2017 Ами.. виж кабела и в чейна с ефектите някой да не е намален, компресор, лимитер... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 29, 2017 Отговорено Август 29, 2017 Ще пусна още малко размисли от моя страна с уговорката, че не съм пипал Пандората, нито миксера (макар че той трябва да е стандартен). Според мен Пандората изобщо не е направена да се пуска в пулт или нещо подобно, поне не директно. Това че го пише на сайта нищо не значи, най-малкото в сайта им или в упътването няма параметри на изхода. Това е играчка за свирене на слушалки и толкоз. Някои по-големи процчета имат или отделни изходи за китарен амп/миксер или цъкалка, която превключва нивата. Така с общ изход с фиксирано ниво, както е при Пандора Мини, няма как да работи ОК и в двата вида апаратури. Входът на китарен амп работи с доста по-ниски нива от един линеен вход (около 4 пъти разлика имат). Ако сигналът от изхода на проца е подходящ за включване в линеен вход то тогава при включване в китарен амп ще криви силно. И обратното - ако е подходящ за китарен амп при включване в линеен вход ще е много тихо и немощно. Ако е "общ" няма как да работи добре и на двете места, гаранция! Входният импеданс на тия у-ва също е различен (нещо като 1М за амп и 10к за линеен вход), което може да доведе до загуба на честоти при омешване на типовете сигнали. Пробвай с китарата директно в миксера, мисля че ще се получи същото и пак ще е зле, защото изхода от Пандора като ниво би трябвало да е сходен на този от китарата. Ако имаш под ръка или можеш да вземеш за проба - опитай да сложиш DI Box между Пандората и миксера, като тогава ще ти трябва и балансиран XLR Male XLR Female кабел (микрофонен). Не съм убеден, че ще стане, така че не пазарувай, просто намери начин да тестваш дали ще е ОК. Но и да е по-добре не очаквай чудеса, а и не си струва капиталовложението. По-скоро ще разбереш дали нивата са проблем. Цитирай
richi Отговорено Август 29, 2017 Автор Отговорено Август 29, 2017 Благодаря за изчерпателния отговор. Написали сте достатъчно разбираемо за което мога само да благодаря. С това смятам че получих отговор на въпроса си. Сега остава да направя различни проби и да потърся решение на ситуацията. Цитирай
richi Отговорено Септември 4, 2017 Автор Отговорено Септември 4, 2017 Направих няколко опита които бих искал да споделя с вас. Първо включих Пандората към китарно кубе....нямаше резултат. Втория път включих към караоке колона 12"....излезе сила..по-добре от кубето. Третия път направих следната схема китара - пандора - дистанционно предавател AKG - приемник AKG - от балансирания изход в микрофонен вход на пулта = голяма сила на сигнала...успех. Сега ще пробвам да си наглася ефекти които искам...забелязах че се появиха шумове които явно от слабия сигнал не съм чувал...ако мога да ги подтисна с нещо ще е добре.... Цитирай
Recommended Posts