Stoyan88 Публикувано Август 10, 2017 Публикувано Август 10, 2017 Здравейте,интересно ми е каква е точно ролята на phase бутона на ел.акустичните китари,и по добре ли е да се свири без него? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 10, 2017 Отговорено Август 10, 2017 Би трябвало в упътването да пише. Вероятно обръща фазата на микрофона или пиезото. Ако имаш един източник на звук няма значение, файдата е когато са два и изпаднат в противофаза. За съжаление в реалния свят рядко фазите са точно на 0/180*, но все пак помага. Цитирай
Stoyan88 Отговорено Август 10, 2017 Автор Отговорено Август 10, 2017 Имам само един saddle адаптер,китарата ми влиза директно в пулт,значи по добре е да не се ползва фазата ако е един адаптер Цитирай
Dirk Отговорено Август 10, 2017 Отговорено Август 10, 2017 Когато ползваш акустичен амп,около тебе има и монитори плюс "блийдване" на звука от централното към твоята посока се получават различни вълни които се преплитат в различна посока в зависимост от разположението на всичко около теб ,в което присъства твоята китара.Ако усищаш,че звукът ти е необичайно гаден и озвучителят не можа да помогне ,опитай да смениш фазата на която се намираш в момента. Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Август 11, 2017 Отговорено Август 11, 2017 И най-простото приложение - ако китарата ти започне да микрофонира, цъкни фазата. Направено е, за да можеш да свириш и с монитор пред теб. Цитирай
Stoyan88 Отговорено Август 11, 2017 Автор Отговорено Август 11, 2017 Да но звука не е хубав когато е натисната фазата Цитирай
Dirk Отговорено Август 11, 2017 Отговорено Август 11, 2017 Няма значение дали е натисната или не.Ако е натиснат просто обръщаш фазата ,като изключиш бутона. Цитирай
DaftFunk Отговорено Септември 26, 2017 Отговорено Септември 26, 2017 Общъщане на фазата е крайна мярка ако нищо не помага срещу микрофонията от китарата ти. Това е нещо което вероятно никога няма да ползваш но е серийно включено във Fishman Isys и Presys системите за вграждане. Малко скофтва звука, но ако ти помогне при микрофония едва ли ще ти пука, че звука ти не е брилянтен. Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Септември 27, 2017 Отговорено Септември 27, 2017 Корекция на фазата, както и notch филтър има на много електроники, не само на Fishman. По-кофти звук може да чуваш само ти, ако чуваш едновременно от монитора и китарата примерно. Влиянието на фазата може да се усети само ако чуваш китарата от два източника - единия с една фаза, другия с друга. Ако скапва звука, значи самата корекция е тъпо направена. 1 Цитирай
Stoyan88 Отговорено Септември 28, 2017 Автор Отговорено Септември 28, 2017 Да така е,дал съм ви грешна информация,с натиснат бутон на фазата по-мек става звука на китарата,затова винаги ми е натиснат бутона. Цитирай
Jordan_J Отговорено Септември 28, 2017 Отговорено Септември 28, 2017 (Редактирано) Бутонът за обръщане на фазата би имал смисъл (и) когато свириш озвучен с микрофон и едновременно включен DI с пиезото. Тогава, взависимост от отдалечеността ти от микрофона - задължително ще има фазови проблем между микрофона и директния сигнал. Бутонът за фаза ще намали този проблем в известен смисъл (в една от двете си позиции). Но за същаление, както спомена колегата по-горе - в реалния свят фазите най-често не са на 180 градуса и този бутон (най-често) ще реши частично появили се фазови проблеми. С малко повече експериментиране, и в зависимост от начина ти на работа, ще намериш най-правилното и полезно приложение на тази функция. Редактирано Септември 28, 2017 от visiondann Цитирай
Stoyan88 Отговорено Септември 28, 2017 Автор Отговорено Септември 28, 2017 Търся по сайтовете гумено покритие за отвора на китарата ми но никаде няма моя размер,незнам защо така.Почти навсякъде търсех и няма такъв размер Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Септември 29, 2017 Отговорено Септември 29, 2017 Спрямо моят скромен опит, тази гума няма да ти допадне. При мен поне значително убива звука на китарата, а и не помага особено много срещу микрофония. Цитирай
Stoyan88 Отговорено Септември 29, 2017 Автор Отговорено Септември 29, 2017 Ясно,значи по-добре без нея Цитирай
Recommended Posts