JerryLee Публикувано Февруари 6, 2007 Публикувано Февруари 6, 2007 http://www.technopolis.bg/big_prod.php?offer=157528 Здравейте! Интересува ме какви са ви отзивите за ето това електрическо пиано. Тоест каква е клавиатурата, какви екстри има(макар че никога не съм имобръщал толкова внимание) и т.н. Само искам да кажа, че шматките от Технополис са сбъркали - инструментите са 5. Знам, защото видях същото пиано в музикален магазин в Хасково, но е забранено пробването му, както и на всички инструменти въобще. Единственото, което направиха, беше да ми го демонстрират - посвириха ми 1 минута и толкова. Инструментите са: две гранд пиана, едно електрично гранд пиано, клавесин и цигулки. Благодаря! Цитирай
Topsun Отговорено Февруари 6, 2007 Отговорено Февруари 6, 2007 абе толкова пари за CASIO не давам.... събери още някой лев и си купи нещо различно от гореспоментатата фирма Цитирай
CyberGene Отговорено Февруари 6, 2007 Отговорено Февруари 6, 2007 Ми аз имам такова и го ползвам за МИДИ клавиатура само. Клавишите са супер, динамиката е добра, подава си всички стойности от 0-127. Вградените инструменти са много зле, но все пак понякога става да го включиш бързо и да изсвириш нещо, което искаш да пробваш, вместо да чакаш да се зареди компа. Мисля, че това е най-евтиният вариант за МИДИ клавиатура с тежки клавиши, при това много добри клавиши! Освен това е и най-лекият вариант - под 12кг. Цитирай
mitkosan Отговорено Февруари 6, 2007 Отговорено Февруари 6, 2007 Здравей Джери, ти си забравил да споменеш най - важното за какво ще използваш свирката. Лоши пиана няма, просто има подходящи и неподходящи . Парите не са малко, но не са и много. Най - важното е да споменеш от какво имаш нужда и от какво не . Мисля, че тук ще се съгласят всички, свирка се купува като костюм - трябва да ти е по мярка Митко Цитирай
JerryLee Отговорено Февруари 6, 2007 Автор Отговорено Февруари 6, 2007 Здравейте, благодаря за съветите до тук. Пианото ми трябва за вкъщи - да се упражнявам. Тоест, за удоволствие. Любимията ми стил е рокендрол, но знам, че ми трябва още много да науча, за да мога да го свиря - през април стават 2 години свирене. Ако въобще успея да свиря нещо по-сериозно от 2-3 редовите упражнения в "Черни", например, това ще е рокендрол. А аз имам намерение да ходя още дълго на уроци, надявам се да не бъде възпрепятстван. Както и да е, ако стане така - ще се обучавам сам - ще си преснимам няколко учебника и ще ги свиря. Но, важното го казах. Никога не съм мислел да свиря техно или каквато и да е ел. музика, че да ми трябват всички ефекти на синт-а, които само го оскъпяват. Това е, благодаря. ПП: CyberGene, продавача, след като ми демонстрира обикновеното пиано, ми каза, че "Elec grand piano"то всъщност си(цитирам" "жив хамънд орган". Така ли е, защото така и не успях да го чуя - дойдоха други клиенти. Цитирай
dany Отговорено Февруари 6, 2007 Отговорено Февруари 6, 2007 ПП: CyberGene, продавача, след като ми демонстрира обикновеното пиано, ми каза, че "Elec grand piano"то всъщност си(цитирам" "жив хамънд орган". Така ли е, защото така и не успях да го чуя - дойдоха други клиенти. пиано музикален магазин в Хасково, но е забранено пробването муЕ..хти и магазина!!!Иначе за хамонда явно не сте се разбрали или човека там нищо не разбира. Клавишите са супер, динамиката е добра, подава си всички стойности от 0-127 Срещал ли си машини, които не подават всичките 0-127 стойности? И изобщо в какъв смисъл, например ти дава в някакво ограничение да кажем от 20 до 100, или пък няма ограничение, а стъпката м/у стойностите е по-голяма, например през 5? Цитирай
CyberGene Отговорено Февруари 6, 2007 Отговорено Февруари 6, 2007 Има 5 инструмента - основното пиано, дето горе-долу става, едно друго пиано, което според мен е моно пиано, за да има по-голяма полифония, електрическо пиано, което е имитация на Фендър Роудс пиано (не на Хамънд орган, тоя нищо не разбира очевидно), клавесин и стрингс. Това са му инструментите и когато искам да си посвиря набързо нещо, обикновено пускам електрическото пиано, което май е с най-добрия звук. Акустичното не е лошо, но говорителчетата са малки и не е много реалистично. Но аз ползвам това пиано като МИДИ клавиатура вече една година и съм супер доволен за тази му цел. Ако ще ползваш вградените звуци, ти препоръчвам да си вземеш Casio Privia PX-110, която е със 100 или 200 лева по-скъпа, но има доста по-добър звук, говорителите са малко по-мощни и като цяло е по-добър модел. На мен ми трябваше само заради клавиатурата, затова и взех възможно най-евтиното. Цитирай
CyberGene Отговорено Февруари 6, 2007 Отговорено Февруари 6, 2007 Срещал ли си машини, които не подават всичките 0-127 стойности? И изобщо в какъв смисъл, например ти дава в някакво ограничение да кажем от 20 до 100, или пък няма ограничение, а стъпката м/у стойностите е по-голяма, например през 5? Да, имал съм две такива машини, които продадох точно заради това. Едното е електронното ми пиано Korg SP-200, което имаше супер орязан и неравномерен МИДИ диапазон, пращаше не повече от 100, като дори не реагираше съвсем плавно, другото е следващото ми електронно пиано Yamaha P-90, което също пращаше накъде до 100. Можеше да се извади и 127, но само ако изпраскаш с юмрук, което не е изобщо реалистично. При нормално свирене абсурд да излезе нещо над 100. При Касиото ми вади 127 при сила на удара, с която на акустичното ми пиано вади най-силен звук - постижим при нормално свирене, не говорим тук за допълнителни удари с нещо тежко. Особено за Ямаха е много известен тоя проблем с електронните им пиана - че пращат МИДИ стойности до 100. Цитирай
CyberGene Отговорено Февруари 6, 2007 Отговорено Февруари 6, 2007 Малко офтопик става, но Касиото има един лек дефект - колкото и леко да натиснеш клавиша, праща стойност 1, т.е. чува се най-тихият звук. Най-добрият хамър контролер от такава гледна точка ми беше Roland FP-5. Клавиатурата беше перфектна - най-доброто, на което някога съм свирил, пращаше всички стойности, включително 0, когато го натискаш супер-супер леко (т.е. не излиза звук изобщо) и изобщо машина, правена от музиканти за музиканти, но за съжаление се наложи да я продам, понеже нямаше как да си я пренеса до България Цитирай
yamaha Отговорено Февруари 7, 2007 Отговорено Февруари 7, 2007 (Редактирано) Имам Roland RD600, което подава всичките стойности (0...127), но при по-дълга работа с него се забеляват някои недостатъци... Сега ще взимам PX110 или PX310 за жена ми, защото й трябва нещо лекичко (и двете са по 12 кг.). Саундът и на двата е добър (има демо файлове на сайта им), не съм пробвал клавиатурата, но тези дни ще намина към "Фактор" да я пробвам. И аз мисля, че CDP 100 не е добре да се взима, защото саундът му е леко архаичен - в PX серията има доста нововъведения. Редактирано Февруари 7, 2007 от yamaha Цитирай
Aiel Отговорено Февруари 13, 2007 Отговорено Февруари 13, 2007 Само от любопитство - защо искаш непременно тежка клавиатура? За рок енд рол леката е добър вариант - спестява ти доста време за усвояване на бързина... Цитирай
CyberGene Отговорено Април 4, 2007 Отговорено Април 4, 2007 Ако все още не си купил пиано, продавам моето за 600 лева, виж темата в раздела за продажби. Цитирай
Recommended Posts