black_waltz Отговорено Януари 31, 2007 Отговорено Януари 31, 2007 аз съм имал и зуум и вамп и съм свирил на доста диджитеци и да ти кажа честно зуум изобщо не може да се мери с ви-ампа и диджитеците(лично мнение) екс-виампа като ефекти е горе-долу същия като ви-амп но настроиването е по кофти аз бих заложил на Диджитека. На Рп200А съм свирил през някви компютърни колонки и за няма 1-2 минути ръчкане си докара бленда ала-малмстийн която ми е от най-любимите, а с други процесори така и не успявам колкото и да ръчкам Предимствата на в-ампа и диджитека са че имат прилични симулации, демек и да свириш директно в хай-фай или друг не-китарен усилвател си звучат сравнително добре Цитирай
Tannen Отговорено Януари 31, 2007 Отговорено Януари 31, 2007 Здравей! Аз съм горд притежател на РП200А и те съветвам да избереш него пред В-Амп на берингер. От втория ще останеш неприятно изненадан, както някой каза по-рано а и аз съм го казвал в др тема, В-ампа забавя звука като сменяш ефектите...което е мн неприятно, освен това мисля че диджитек има по-хубав звук, има експрешън педал, в метална кутия е...Разрови се наскоро сме писали теми за тях...някои се чудеше дали камиончета или процесори...дискутирани са вече тези процесори. Поздрави Цитирай
Enchant Отговорено Февруари 1, 2007 Отговорено Февруари 1, 2007 На този етап можеш да си вземеш Digitech RP-200 A. А-то накрая обозначава,че е от така наречените "артист серии"-тоест имаш банки с готови бленди на различни китаристи.Може да ти послужат като основа за правене на собствени вече.Просто съвет.В ефекта има и симулации на някои от най-популярните кубета,доколкото си спомням.Иначе ще мине време и каквото и да купиш сега ще го подмениш. Цитирай
drizzt Отговорено Февруари 1, 2007 Отговорено Февруари 1, 2007 Аз ползвам Х-вамп и съм доволен не е вярно че става само за тежка музика има акустична симулация, симулации на два фендерски и един Роланд ампове които звучат перфектно за блус да речем с малко драйв.. има си симулация на маршал амп, на меса буги.. не казвам че изобщо се доближават до тея ампове- няма как да знам- но определено заемат ролята им за определения тип звук.. Диджитека съм чувал че е по добър но си e и по скъп от Вамповете основни плюсове за мен са че има дръм машина и няма закъснение при превключване между банките. като звук вече не мога да ги сравнявам но просто се водят един клас.. ако нямаш амп и ще вириш вкъщи, като ги пробваш гледай да ги чуеш със техните амп симове не единия през някой скъп амп в магазина, пък вкъщи що не звучал така.. Цитирай
bir4o Отговорено Февруари 13, 2007 Отговорено Февруари 13, 2007 Здравейте на всички, имам нужда от помощ относно един проблем. От известно време свиря на китара и сега реших да си взема ефекти т.е. процесор с ефекти. Основно вниманието ми бе грабнато от три ефекта, разбира се и съобразно с парите с които разполагам, те са следните GUITARFX на Alesys, ZOOM505 и V-AMP 2 на BEHRINGER, та ако може да ми дадете съвет кой да си взема, като цяло много ми харесва V-AMP 2 на BEHRINGER.Разбира се приемам и други предложения, защото не съм много наясно. Благодарско...... В никакъв случай на Алесис , купих си го и е гола вода като звук , два пъти за една година го препрограмират в сервиза на Динакорд а го ползвам само с акумолаторни батирии Цитирай
AFTER-THE-RAIN Отговорено Февруари 13, 2007 Отговорено Февруари 13, 2007 Айде ново 20 Steves, ако имаш интерес към BOSS ME-50 драсни едно ЛС Цитирай
Old_Shetarhand Отговорено Февруари 13, 2007 Отговорено Февруари 13, 2007 Ооо аз пък давам глас за В-амп2 ного яко процесорче е!Особенно ф тоя ценови клас толко'а як соунд вади.... на зоома сом свирил 1-2 пъти....не бих казъл изобщо че е лош!ного яка машинка е и то... се пак Опитай / посвири на тях ако можеш и после.... "the choice is yours, my padawan" Цитирай
Tannen Отговорено Февруари 13, 2007 Отговорено Февруари 13, 2007 Ооо аз пък давам глас за В-амп2 ного яко процесорче е!Особенно ф тоя ценови клас толко'а як соунд вади.... на зоома сом свирил 1-2 пъти....не бих казъл изобщо че е лош!ного яка машинка е и то... се пак Опитай / посвири на тях ако можеш и после.... "the choice is yours, my padawan" Ооо, пък аз съм свирил на метла, мн яко е, въобще не е лошо, почти като китара, една тънка дръжка такава, къде ше намерите токова тесен гриф... Цитирай
Sieger Отговорено Февруари 13, 2007 Отговорено Февруари 13, 2007 Някой по-горе добре го каза че така или иначе ще го смениш скоро... имал съм вамп 2 и бях много доволен в началото, после осъзнах че какъвто и да е процесора звука си остава дигитален... става за тежка музика /но не е брутал/, не се разбира добре с аутборд гиър /примерно не става да ръгнеш едно МТ2 и да ползваш само чистите симулации - пръц!/. За записи - хммм - само за някое демо евентуално. Като за първи процесор /и то от този клас/ аз съм с две гласа за него! Цитирай
jj_rady Отговорено Март 18, 2007 Отговорено Март 18, 2007 А да знаете случайно от къде може да се купи в БГ RP200A Modeling Guitar Processor или нещо друго на Диджитек като едно дисторшънче например. И дали може да се поръчва че съм от Русе? Цитирай
a_panov Отговорено Март 18, 2007 Отговорено Март 18, 2007 А да знаете случайно от къде може да се купи в БГ RP200A Modeling Guitar Processor или нещо друго на Диджитек като едно дисторшънче например. И дали може да се поръчва че съм от Русе? http://www.thomann.de/gb/guitars_and_basses.html http://www.musicstorekoeln.de И от двата магазина може да си поръчаш и ще ти го докарат, само че транспорта е 40-50 лева. Но за сметка на тоза имаш много голямо разнообразие!!! Цитирай
daniel.hristov Отговорено Март 18, 2007 Отговорено Март 18, 2007 А да знаете случайно от къде може да се купи в БГ RP200A Modeling Guitar Processor или нещо друго на Диджитек като едно дисторшънче например. И дали може да се поръчва че съм от Русе? http://www.thomann.de/gb/guitars_and_basses.html http://www.musicstorekoeln.de И от двата магазина може да си поръчаш и ще ти го докарат, само че транспорта е 40-50 лева. Но за сметка на тоза имаш много голямо разнообразие!!! А за БГ може да провериш във Фактор. Не знам дали могат да пратят нещо но нищо не пречи да дръннеш един телефон и да питаш ... Цитирай
jj_rady Отговорено Март 18, 2007 Отговорено Март 18, 2007 А да знаете случайно от къде може да се купи в БГ RP200A Modeling Guitar Processor или нещо друго на Диджитек като едно дисторшънче например. И дали може да се поръчва че съм от Русе? http://www.thomann.de/gb/guitars_and_basses.html http://www.musicstorekoeln.de И от двата магазина може да си поръчаш и ще ти го докарат, само че транспорта е 40-50 лева. Но за сметка на тоза имаш много голямо разнообразие!!! А за БГ може да провериш във Фактор. Не знам дали могат да пратят нещо но нищо не пречи да дръннеш един телефон и да питаш ... Мерси ама като им прегледах ценовата листа на Фактор тоя RP200 е 336лв. а в amazon.com e 87 долара. не сам толкоз богат и пак излиза повече дори и с доставките. Мерси се пак. Цитирай
BuGZ Отговорено Март 18, 2007 Отговорено Март 18, 2007 А да знаете случайно от къде може да се купи в БГ RP200A Modeling Guitar Processor или нещо друго на Диджитек като едно дисторшънче например. И дали може да се поръчва че съм от Русе? http://www.thomann.de/gb/guitars_and_basses.html http://www.musicstorekoeln.de И от двата магазина може да си поръчаш и ще ти го докарат, само че транспорта е 40-50 лева. Но за сметка на тоза имаш много голямо разнообразие!!! А за БГ може да провериш във Фактор. Не знам дали могат да пратят нещо но нищо не пречи да дръннеш един телефон и да питаш ... Мерси ама като им прегледах ценовата листа на Фактор тоя RP200 е 336лв. а в amazon.com e 87 долара. не сам толкоз богат и пак излиза повече дори и с доставките. Мерси се пак. Ако не си забелязал, на ценовата листа във сайта на Фактор пише "Ценовата листа влиза в сила от 10.02.2005г. Т.е цените са леко Out of date. Диджитек вадят доволно добър звук, а и РП150 ( за което събирам кинти ) е само 250лв. ( всички екстри, lol ), педали, глупости според мен не трябват за първи процесор. Цитирай
edgecrusher Отговорено Март 18, 2007 Отговорено Март 18, 2007 Ооо аз пък давам глас за В-амп2 ного яко процесорче е!Особенно ф тоя ценови клас толко'а як соунд вади.... на зоома сом свирил 1-2 пъти....не бих казъл изобщо че е лош!ного яка машинка е и то... се пак Опитай / посвири на тях ако можеш и после.... "the choice is yours, my padawan" Ооо, пък аз съм свирил на метла, мн яко е, въобще не е лошо, почти като китара, една тънка дръжка такава, къде ше намерите токова тесен гриф... На калпавия *уй и космите му пречат! Който има слух за звук и знае какво точно иска да да постигне, това какъв точно е процесора е най-малкия проблем. Чувал съм чудесии сътворени на V-amp, X-Vamp, Zoom 505 и т.н. Аз лично преди години бях записал доста прилични ритъм китари за траш/дет метъл парчета точно с V-map 2. После преминах на Line 6, но и до ден днещен не мога да кажа че съм недоволен от това, което направих тогава. Освен това , доколкото разбирам на човека му трябва нещо за начало. Някой по-горе спомена че само "някое демо можело да се запише с този процесор".. вярно! Но честно колко от нас тук правят сериозни записи с цел масово разпространение и имат договор със звукозаписни компании? Я да излязат една крачка пред строя и да си покажат гиъра и записите Защото аз знам за една група (Dark Tranquillity) ,дето използва Vamp и продава десетки хиляди албума, а вие можете ли го това? Цитирай
Recommended Posts