Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте!Сдобих се с три адаптера Dimarzio Super Distortion S(Bridge),The Cruiser Bridge(Middle) и The Chopper(Neck).От Dimarzio ми пратиха следната схема,но има голяма разлика в силата между бриджа и средните позиции и нека и средните позиции.Някакви идеи?

9113272n.jpg

Отговорено

Бридж адаптерът ти има аутпут 425, а другите са с 260 и 143. Вероятно оттам идва и голямата разлика в силата.

Отговорено

Dimarzio Super Distortion S гледам, че е 325 mV, не са толкова огромни разликите май.

Според мен идеалният вариант за използване на три 4-кабелни хъмбъкера за стандартните 5 позиции би бил следния:
3HBStrat-Postitions.png
Плюс с допълнителна цъкалка да прави всички адаптри сингли. Ще има общо 8 бленди. С наличния стандартен 5-way switch обаче не мисля, че може да се направи. Трябва да помисля, но надали. С някой от онези 24-пиновите вероятно ще стане:

3200_01terminalmap.gif

На последната китара, която си окабелявах, от два хъмбъкера докарах 7 различни бленди с подобен суич + push-pull pot.

Тъя горната схема от DiMarzio нещо странна ми се струва. Изглежда ми, че в едната позиция на допълнителната DPDT щракалка няма сигнал (тип kill-switch). Или съм прост и не мога да я схвана... :)

Отговорено

DPDT щракалката е само да сплитва мидъл адаптера,тоест дава на маса двете кабелчета,които са заедно(Split) или не ги дава на маса(целия адаптер).

Отговорено (Редактирано)

Нормално е да има разлика във силата ,тъй като се сплитват адаптерите при средните позиции.

Пробвай тези схеми:

http://www.dimarzio.com/sites/default/files/diagrams/fs_3hmbtone.pdf

http://www.dimarzio.com/sites/default/files/diagrams/3h_bridgetone.pdf

Редактирано от jorog
Отговорено

В сплит позициите трябва винаги да имаш Северна с Южна намотка. Проблемът с елементарен сплит на средния адаптер от ДПДТ щракалката е, че в едната от позициите 2/4 свързването ще е дефектно:

• Ако се направи ДПДТ щракалката така, че да замасява южната намотка (към бриджа която е, по дефолт е така на повечето адаптри) - позиция 4 ще е ОК, но при 2 ще имаш две северни;
  • Ако ДПДТ щракалката замасява северната намотка - позиция 2 ще е ОК, но при 4 ще имаш две южни.

В момента пък както е свързана тази ДПДТ щракалка се замасява и началото и края на хъмбъкера, поне типично както се свързват. Пише червено+зелено на маса, а бялото към изхода. Тоест връзват половината среден хъмбъкер наопаки. Би трябвало да звучи по-тихо и по-хахаво. Някои може и да се кефят на такъв звук, но за мен е смотан. :)

Ако свържеш средният "правилно" ще се получи проблемът описан в първия абзац. И няма да имаш хъмбъкинг ефект на позиции 2 и 4. Ако помня вярно какъв беше дефекта... :)

Винаги може да пробваш варианти и да видиш какво ти допада. Но трябват четене и проби. Особено с 24-пинов суич вариантите са МНОГО. :)

Отговорено

Ето един добър вариант с 24-пинов суич:

wdu_hhh5l11_01__00397.1470694539.1280.12

Слагаш един пуш-пул волюм (или тон) потенциометър да сплитва бридж/мидъл/нек в позиции 1/3/5 и си в джаза с 8 бленди. ;)

Отговорено

Благодаря на всички,които се отзоваха.След много опити реших да не разделям средния адаптер,тъй като и без това е слаб в сравнение с другите.ДПДТ щракалката направих да включва и изключва автоматичното разделяне на бриджа и нека на 2и4 позиция.Така не губя фендерския саунд на тези позиции когато са разделени бриджа и нека,макар и да не са hum canceling.Но на мен ми трябват за чист тон.Поздрави на всички!