eXile Публикувано Януари 27, 2007 Share Публикувано Януари 27, 2007 Как стои въпросът със захранването на техника от Америка? Гледам, че има някакви адаптери, ама не ми вдъхват много доверие. Става въпрос за синтезатор и не искам фалове (като например да ми го донесат от щатско и да не мога да го включа или пък да го повредя) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Da_Fuse Отговорено Януари 27, 2007 Share Отговорено Януари 27, 2007 Значи, най грубо казано има два случея: 1. Ако синтезатора иам вход за адаптер и се захранва по този начин просто копуваш такъв със същото напрежение, разположение на фазата и нулата на входния жак, но за 220 волта. 2. Ако синтезатора е със вграден трансформатор и има директен кабел към мрежата (без външен трансформатор-адаптер) Тогава ако можеш сам го сменяш или го даваш в някой сервиз да ти го сменят със същия но за 220 волта. Това е най общо казано все пак се надявам да съм бил полезен :unsure: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Януари 28, 2007 Share Отговорено Януари 28, 2007 Продават се трафове 220->110 в. Цената е 13-15 лева, има ги в Конрад. Аз имам два - за АМР-а и за миксера ми и всичко е 6!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Януари 28, 2007 Share Отговорено Януари 28, 2007 ^ а конрад в Пловдви се намира като минеш моста на Герджика от нашета махала преди булевард Дунав (май така се казваше) в една кооперация на ъгъла долу в дясно Какъв синт ще зимаш ? я се похвали ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Януари 28, 2007 Share Отговорено Януари 28, 2007 Продават се трафове 220->110 в. Цената е 13-15 лева, има ги в Конрад. Аз имам два - за АМР-а и за миксера ми и всичко е 6!!! Баси, кви са тез цени? Колко вата е тоя траф? Аз дадох 300 лв. за 1 kW траф на K.E.R.T. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eXile Отговорено Януари 28, 2007 Автор Share Отговорено Януари 28, 2007 (Редактирано) Всичко хубуу, ама виждам, че има различни трафове с различна мощност. Какво е значението? Синта, към който съм се насочил има Power Consumption: 13 W (when EXB-SMPL and 2/32 MB SIMMs are installed) - т.е. всяка мощност над 13W ще ми свърши работа, или? Също така тук-таме прочетох, че има значение за какво се ползва - т.е. тези трафове по 15 кинта трябва да си едва ли не самоубиец да ги ползваш за чувстителна електроника като един синтезатор. Ама все си мисля, че в захранването на самия синт (а аз то пъхам в трафа, нали?) трябва да има някаква защита. А оригиналните захранвания са по 70-80 и нагоре доколкото знам Nikifena, шсе похваля като му дойде времето Редактирано Януари 28, 2007 от eXile Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Януари 28, 2007 Share Отговорено Януари 28, 2007 Първо вземи синта и после ще го мислиш с трафа.. Иначе аз ти препоръчвам 2 неща: (същите с Da_Fuse) Едното е да си намериш 1 трафче с привидно здрави пласмаси, като гледаш следните параметри на оргиналният траф: колко волта е изходното напрежение и на колко милиампера (или ампера) Другото е да вземеш едни трафчета които преобразуват (както каза Da_Fuse) напрежението от 220 на 110. И сега за "чувствителните очи на електрониката" не се плаши. Всички синтове имат стабилизатори и добре направени захранващи части. Големите не могат да си позволят да не направят добро захранване, че нали знаеш музикантите не са техници.. или поне не всички.. Всички синтезатори които съм отварял са били с вградени стабилизиращи и филтриращи схеми, така че не се плаши Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Януари 28, 2007 Share Отговорено Януари 28, 2007 ...Аз дадох 300 лв. за 1 kW траф на K.E.R.T. Моите са 45 Вата за миксера и 200 Вата за АМР-а. Марка - китайска. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eXile Отговорено Януари 28, 2007 Автор Share Отговорено Януари 28, 2007 Еми щом Никифена казва да не се плаша - няа се плаша Просто искам да съм сигурен, че всичко ще е тип-топ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steff Отговорено Януари 31, 2007 Share Отговорено Януари 31, 2007 Както е споменато по-горе, като го вземеш, иди в един сервиз да проверят дали не може да се обърне отвътре на 220V. Моя Галиен-Кругер беше на 110V, но се оказа, че схемата е направена да работи на 220, а вътре минава през "намалител" и става на 110. Тоест - много от продуктите от USA се правят стандартни, само трябва да се види схема. На моето му се смениха 2 кондензатора, премести се един джъмпер и готово. Иаче и аз мисля, че китайски траф от 15-20лв ще свърши работа. Само го пази да не пада, че им се чупят пластмасите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts