Baby Thomas Отговорено Юни 3, 2009 Отговорено Юни 3, 2009 Ха, тук слушам музика супер тихо и пак на 4-6-8 КХц чувам при -90 дБ... Довечера ще пробвам в нас на тихо и с истинската апаратура, че в това помещение бръмчат 2 сървъра и още 3 компа... Edit: Ей го на резултата (ше ме изкара глух тоя сайт): Цитирай
Angelina Sekulova Отговорено Юни 3, 2009 Отговорено Юни 3, 2009 Тая тема па не я бях открила (10х на последнопишещия се привлече внимането ми към нея). Нещо рязко "загубвам говор и картина" на 16 kHz. От хардуера ше да е (дали от мене, дали от бръкмите...) Ето аз как го чух: Цитирай
SomeoneElse Отговорено Юни 3, 2009 Отговорено Юни 3, 2009 За мен това е прагът на чуваемост: А това ми е възприемането на честотите. Бая flat response го давам В стаята ми има доста шумове (хипермаркет в задния двор с доста шумна климатизация, вентилатори на компютъра...), а и за мен явно "не чак некомфортно, но и значително по-силно от околните шумове" е доста силно Цитирай
johniebgood Отговорено Юни 4, 2009 Отговорено Юни 4, 2009 А това е моят праг на чувствителност V Меренето на прага ми изглежда по-интересно, зщото другият тест е доста субективен. За едни комфортната сила на звука е една, а за други- друга. Идеята, може би по-скоро е, как улавяме другите честоти, спрямо зададения от нас еталон за 1КНz. И въпреки всичко, хората са си го написали - влияе хардуера, слушалките, нивото на сила, околната среда и т.н. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 4, 2009 Отговорено Юни 4, 2009 Няма нищо интересно - зависи колко ще усилиш!!! Апаратурата и околната среда влияят и на "оригиналната" методика, но не чак толкова. Меренето на прага е абсолютно безмислено! Цитирай
johniebgood Отговорено Юни 4, 2009 Отговорено Юни 4, 2009 ^Аз не виждам особен смисъл и в двете мерения, но това не пречи да ми е интересно, а при меренето на прага, под определено ниво на децибелите, поне аз нищо не чувам, колкото и да съм увеличил. Цитирай
johniebgood Отговорено Юни 4, 2009 Отговорено Юни 4, 2009 (Редактирано) грешка Редактирано Юни 4, 2009 от johniebgood Цитирай
MARK B Отговорено Юни 4, 2009 Отговорено Юни 4, 2009 (Редактирано) Трябва да внимавате със слуха! Редактирано Юни 4, 2009 от MARK B Цитирай
noti4ka Отговорено Юни 17, 2009 Отговорено Юни 17, 2009 (Редактирано) Ето това беше моя резултат... Редактирано Юни 17, 2009 от noti4ka Цитирай
Recommended Posts