the_gorer Отговорено Февруари 9, 2007 Автор Отговорено Февруари 9, 2007 а ако е толкова добра, колкото се предполага - според рекламатада взема да си порьчам и аз, си мисля Да, по всичко изглежда, че е добра. Разни ентусиасти ми пратиха видеота и звукови семпли на техни китари от този модел и звучи доста сносно като за евтина дъска. Това е заради супер безшумните Quad Rails и зарди неколкократно по-силния им сигнал - адски са Hot за пасивни адаптери. Две октави на струна, американски адаптери, готина и уникална външност (няма нищо общо с Jackson RR), джъмбо фретс, гибсънски бридж, ключове на Gotoh... Просто това е талпа за свирене на метъл, на безумно ниска цена акто се има предвид качествения хардуер, който е вкаран в нея. Предполагам, че няма по-добро в ниския клас и, всъщност, доста хора в ревютата си определят талпата като инструмент от висок клас, който се предлага под цената на тези от ниския. Предполагам, че от Крамер просто зарибяват пазара с готини евтини дъски, за да припомнят на света за себе си и, за да могат после да си шиткат скъпите модели. Щом можеш, аз те насърчавам да си поръчаш, а междудругото поръчай и един за мен. При тази смешна цена няма как да сбъркаме. Цитирай
TONY Отговорено Март 14, 2007 Отговорено Март 14, 2007 а ако е толкова добра, колкото се предполага - според рекламатада взема да си порьчам и аз, си мисля . Разни ентусиасти ми пратиха видеота и звукови семпли на техни китари от този модел и звучи доста сносно като за евтина дъска. . При тази смешна цена няма как да сбъркаме. http://media.putfile.com/Kramer-Vanguard ето тук някакьв ентусиаст свири с такава но не ме кфи особенно много е и до китариста предполагам, че друг по добре ще се справи така че , окончателно решение бих взел само ако я пипна сьс собствените си рьце - и реша - дали персонално ме устройва Цитирай
the_gorer Отговорено Март 14, 2007 Автор Отговорено Март 14, 2007 Тони, този фен от твоя линк аз го накарах да запише клипчето. Пича е точен, но не е много по свиренето на метъл. Свири повече Bluegrass и други стилове с акустична китара. Този клип го записа повече за да покаже, че се правят добри изкуствени флажолети, затова свиренето му е малко калпаво - просто набляга на тремолото и на флажолетите. Цитирай
stanbog Отговорено Март 14, 2007 Отговорено Март 14, 2007 (Редактирано) всъщност е тва е Крамер за тебе, ама... няма как да ти го взема: цък оригинал м/у '87-'89. то аз исках да си я взема за мене, ама много китари и нямам кинти в момента. изглежда ми направо муцка за годините си... а в интерес на истината за МюзикЙо-Крамерите съм чувал предимно лоши работи, особено за тия четворните адаптери казват е били доста зле. мисълта ми е да не о4акваш някво супер качество, но за цената е екстра. Редактирано Март 14, 2007 от stanbog Цитирай
the_gorer Отговорено Ноември 26, 2008 Автор Отговорено Ноември 26, 2008 (Редактирано) Честито! Най-после има как да си купи човек дъска на Крамер (или по-точно на MusicYo, понеже от години те произвеждат марката). Евтините Крамери вече се продават в Томанн. ЦЪК Като цяло предлагат модели, които по дизайн са близки до моделите от най-ниската серия на Джаксън, само че с 30-40 евро по-евтини от тях. Не са зле като цени, но са поскъпнали почти двойно спрямо това, което струваха само преди една година. _ Редактирано Ноември 26, 2008 от the_gorer Цитирай
edgecrusher Отговорено Ноември 26, 2008 Отговорено Ноември 26, 2008 Не са поскъпнали, на сайта им са си същите цифри в долари, швабите ги оскъпяват! От най-евтин томан.де се превърна в един от най-скъпите онлайн магазини. Не бих си купил нищо от там! Цитирай
Slide Отговорено Ноември 26, 2008 Отговорено Ноември 26, 2008 (Редактирано) Бтв, тая тема и мен ме интересува също, щото имах достъп в последно време до един Kramer, копие на Страт. Да, знаем сички, че китарите сега не са това, което са били преди... Харесах си Pacer FT211S и в първия момент не обърнах внимание на цената, като очаквах нещо около 300 евро, после обаче видях 149. WTF? Тва са 280-290 кинта. Колкото един Squier, а най-малкото, получаваш китара, която със сигурност е на тва ниво, а и е много вероятно дори и малко на Squier-a... Според мен си е подарък тва... Тъпото е, разбира се, че трябва да поръчваш и да ти го носят... време, пари още отгоре... и нерви, не на последно място... Трябва да видя обаче кви са транспортните разходи, накрая ше зема един такъв Kramer, да си начеша тъпата краста и да мирясам най-накрая... PP: Само Томан ли ги предлагат из Европата, че нещо из Мюзикстор не мога да ги намеря... или аз не се оправям с иначе тъпата им търсачка. Пък предполагам, ако внасяш от САЩ трябва да си поемеш мито...? (Сори, не съм поръчвал до сега и не съм наясно процеса.) Редактирано Ноември 26, 2008 от Slide Цитирай
stanbog Отговорено Ноември 27, 2008 Отговорено Ноември 27, 2008 още една интересна новина относно Крамър: Гари Крамър отново се занимава с производство на китарки. продава ги под името "Гари Крамър", щото "Крамър" както всички знаем е собственост на Гибсън. Ето сайт за плакнене на очите:http://www.garykramerguitar.com/index.html доколкото знам, моделите които не са "УСА" ги правят в Корея - видях вече няколко по ибей. Цитирай
the_gorer Отговорено Ноември 27, 2008 Автор Отговорено Ноември 27, 2008 (Редактирано) Не са поскъпнали, на сайта им са си същите цифри в долари, швабите ги оскъпяват Абсолютно НЕ Е така! :( Китарите Kramer са поскъпнали още на ниво производител. Точно в официалния им сайт (www.MusicYo.com) цените са скочили ДРАСТИЧНО. Миналата година бяха на фантастично смешни цени, доста по ниски от на който и да било Скуайър. Аз затова и бях тръгнал да си търся Крамер - изкефи ме безумно ниската цена. Модлеът, който исках да купя (Vanguard S-440S) тогава струваше $240, а сега е $330 - със 110 долара по-скъп. Това са около 200 лева увеличение само за една година. На всичкото отгоре в момента Томан ги продават МНОГО ПО-ЕВТИНО дори от MusicYo. Веднага давам пример: В MusicYo моделът "Vanguard S-440S" струва 330 долара. А в Томан същият модел струва 209 Евро, което е 270 долара. Демек - Томан продават китарата с 60 долара по-евтино. Да не говорим, че при закупуване от Томан доставката ти е в пъти по-евтина, отколкото да купиш от САЩ и отделно скатаваш 20% ДДС, плюс 5% мито, котио държавата иска да ти вземе с кеф. _ Редактирано Ноември 27, 2008 от the_gorer Цитирай
patzo Отговорено Ноември 27, 2008 Отговорено Ноември 27, 2008 (Редактирано) Ами аз съм си поръчал Striker Custom FR-424CM и някъде след 2 седмици чакам да пристигне. Между другото в този сайт (www.MusicYo.com), като гледам цените са бая надути. Аз мойта я поръчах за 270$ а там е 380$. Като я взема ще драсна някой друг ред със впечатления, не че очаквам нещо кой знае какво за тези пари. Редактирано Ноември 27, 2008 от patzo Цитирай
sevenstring Отговорено Ноември 27, 2008 Отговорено Ноември 27, 2008 Доколкото съм чел по хамериканските сайтове, quad-rail адаптерите не са върха на сладоледа, а тремолата са малко на късмет. Нищо необичайно за този ценови клас. Иначе, общо взето се водят добра изработка. Симпатични китари са, определено и мен ме гъделичка да си взема една някой ден, а и за тези пари изкушението е сериозно ... но предварително бих заделил допълнителни пари за сетъп и ъпгрейди. Цитирай
edgecrusher Отговорено Ноември 27, 2008 Отговорено Ноември 27, 2008 Не са поскъпнали, на сайта им са си същите цифри в долари, швабите ги оскъпяват Абсолютно НЕ Е така! :) _ пОследно когато провервах сайта за Крамери,не беше така. А изявлението ми относно томан.де е по-скоро във връзка с установени от мен драстични разлики в цените на други марки китари. Цитирай
the_gorer Отговорено Ноември 28, 2008 Автор Отговорено Ноември 28, 2008 Краткият извод е: на официалния сайт на производителите (www.MusicYo.com) китарите Крамер са много по-скъпи, отколкото в Томан.де. Купувайте от швабите - много по-далаверно е и като доставка и като цена на китарата. Относно качеството: съдейки по ревютата на хора, са доста над Скуайър. А като цени са доста под. Идеалната комбинация. Цитирай
Slide Отговорено Ноември 30, 2008 Отговорено Ноември 30, 2008 Здравейте, малко да ъпна тая тема, че имам един въпрос, относно поръчката и доставката от Томан. Та значи, гледам за България е 30 евро доставката. Ок. Обаче тва ли е крайния разход от Томан? Други разни куриерски такси, докато стигне до България? И от там нататък какава е процедурата или зависи според поръчката? Предполагам, че като пратката пристигне до БГ (София), от там се праща чрез Българските пощи до населеното място, където е крайния адрес (да речем с. Разстрелци) и от там нататък вече се изпраща уведомление на получателя, че има пратка, която трябва да отиде да си вземе... И всичко приключва розово... Или всъщност не е розово, щото четох някви теми за забавяния по митниците, неизпратени уведомления, че има чакаща пратка и тн... ПП: Извинявам се за тъпия въпрос, но просто никога не съм поръчвал по интернет, камо ли пък и от чужбина и искам, ако евентуално реша да поръчвам, да съм подготвен за възможните варианти. Цитирай
the_gorer Отговорено Ноември 30, 2008 Автор Отговорено Ноември 30, 2008 Аз редовно пазарувам от интернет и принципно нещата са така както ги описваш - плащаш си, ония ти пращат нещото по пощата или с куриер и го получаваш в пощенския клон, или в редки случаи направо във вас. На мен не ми с ее случвало след плащане за доставка д ами иска допълнително някакви пари. Обикновено, ако има някакъв допълнителен разход, научаваш за него по време на самото купуване и плащане, а не след това. Досега не съм пазарувал точно от Томан, но вярвам, че няма да е по-различно - всички онлайн магазини са еднакви. Във форума има доста теми за Томан и предостатъчно хора, които са техни редовни клиенти. Свържи се с някой от тях на ЛС и питай за подробности. Цитирай
Recommended Posts