beatle Отговорено Януари 25, 2007 Отговорено Януари 25, 2007 Пробвал съм естествено,но не ми е удобно,вече година и малко се самоубочавам така!За прогреса-прав си донякъде,но знам ли не съм ходил на уроци и няма от кой да гледамкое е правилно и кое не е. Ще се види дали ще стане нещо от мене-както съм я подкарал,но колкото повече свиря толкова повече ми се свири. Цитирай
Egon Отговорено Януари 25, 2007 Отговорено Януари 25, 2007 Щом не си ходил на уроци си вземи школи. Щото ако заучаваш грешно постановки и пр. си е таковало мамата. Цитирай
sads Отговорено Януари 25, 2007 Отговорено Януари 25, 2007 Шафъл е термин - както парадидъл - нищо общо с Бъркли.Шафъл е бийта на Розана на Тото или пък на почти всички Рок&Рол-и..... Ето го най-полезното за мен ! Ако се упражнявате да свирите този бийт с лява водеща,ще дръпнете мнооого бързо ! ае пич били разеснил кое точно какво означава и как се свири( говоря за тези тотички), защото и аз сам новак и аз имам същия проблем с лявата пачица?! Цитирай
eXile Отговорено Януари 26, 2007 Автор Отговорено Януари 26, 2007 Много книжки се изброиха в темата, но никой не ме светна къде мога да ги намеря А тва за забавлението с лявата ръка - интересна идея, ама докато даде резултат е доста вероятно да ми се амортизира... акхм, палката. Цитирай
eL_NinYo Отговорено Януари 26, 2007 Отговорено Януари 26, 2007 От това което съм забелязал,основния проблем на младите барабанистите в Бг(вкл. и аз в това число) е,че не сме започнали правилно като барабанисти. Повечето сме самоуки и сме "просвирили" първо кавъри и т.н. Затова и имаме проблеми...-постановка,много по-слаба ръка и т.н. Тези неща се оправят с ходене на уроци и със свирене на рудименти. Знам,че повечето от нас(вас) отричат свиренето по школи,но по-полезно - няма ! За това - намирате Стик Контрол и почвате да упражнявате ръцете ! Цитирай
eXile Отговорено Януари 26, 2007 Автор Отговорено Януари 26, 2007 Изобщо не отричам школите и правилната постановка и т.н., барабаните са ми втори инструмент и вече знам, че трябва да наблягам на тези неща в началото. Уроците не са опция де, но поне някоя школа бих погледнал, ако ме светнете откъде да си намеря въпросните помагала. В Пловдив специално. Или пък от нета? Цитирай
eL_NinYo Отговорено Януари 26, 2007 Отговорено Януари 26, 2007 След 20тина мин. ще пусна линк ! Цитирай
Atrumnoctis Отговорено Януари 26, 2007 Отговорено Януари 26, 2007 Гледам по-нагоре споменавате парадидли, но си мисля, че с парадидлите са за двете ръце => И двете надобряват, но лявата пак си остава по-слаба, в сравнение с другата... Не знам дали е така, но аз това си мисля... Цитирай
imperor Отговорено Януари 27, 2007 Отговорено Януари 27, 2007 (Редактирано) Парадидлите са много и различни, като има такива, които приоритетно товарят повече едната ръка. За изравняване на ръцете, лично на мене, много ми помага свиренето на триоли с акценти, както и свиренето на неравноделни размери. И двете обръщат непрекъснато ръцете и няма слаба или силна ръка. Сега да не вземете да си помислите, че съм с перфектно изравнени ръце?! Хайде холан... Редактирано Януари 27, 2007 от imperor Цитирай
F.I.N.E. Отговорено Януари 27, 2007 Отговорено Януари 27, 2007 Ами аз вече съм го казвал в предишна тема, но да се повторя. На мен много благотворно ми влияе употребата на по-тежка палка в лявата (по-слаба ръка), разбира се в комбинация с парадидли. Цитирай
makedonetsa Отговорено Януари 27, 2007 Отговорено Януари 27, 2007 Изобщо не отричам школите и правилната постановка и т.н., барабаните са ми втори инструмент и вече знам, че трябва да наблягам на тези неща в началото.Уроците не са опция де, но поне някоя школа бих погледнал, ако ме светнете откъде да си намеря въпросните помагала. В Пловдив специално. Или пък от нета? Казах ти вече коя е школата, а вече можеш да си я истеглиш и тук от форума- Jim Chapin - Advanced Techniques for the modern drummer ! Е, не е от най-лесните, ама наистина си струва ! Ако пък искаш ми пиши едно съобщение, и ще ти я дам да си я преснимаш ! Цитирай
THE_INEXORABLE Отговорено Февруари 1, 2007 Отговорено Февруари 1, 2007 Uuuu беее, и картинка с ноти ви пуснаха! Е нема такива хора! Шъфълът звучи като ... бе като влак бе!!! Нали сте се возили! Тъ-дъм-тъ-дъм----тъ-дъм-тъ-дъм, само че без големи паузи м/у фиругите. Така достатъчно ммм .. ПРОСТО ли е? Цитирай
eXile Отговорено Февруари 1, 2007 Автор Отговорено Февруари 1, 2007 Схванах де, не чета ноти от вчера Цитирай
Хр_Христов Отговорено Февруари 10, 2007 Отговорено Февруари 10, 2007 Аз лично за лява ръка тренирам само с че**ии : ) Много време съм се мъчил да ги оеднаквява но ... с дясната повече ми харесва А и в крайна сметака... лявата ръка си е лява, дясната си е дясна. Преди време бях гледал някакви видеота на Майк Портной - емии според мен и той си ги има тия проблеми... Цитирай
A~l~a~d~i~n Отговорено Февруари 21, 2007 Отговорено Февруари 21, 2007 И на мен като на повечето десничари лявата ръка е по-слаба. Още повече че преди време я бяха контузил яко и не е особено раздвижена. Бързина, динамика, всичко куца. И викам дай отрано да направя нещо по въпроса Няма ли някакви пинизи в раздвижването на слабата ръка и "изравняването" и със силната? Примерно някъде прочетох да се ползва по-тежка палка в слабата ръка. Друго нещо? Ами принципно така нареченото изравняване на едната ръка по сила и сръчност със другата се нарича амбидекстрия! Основния принцип за изравняването на ръцете е винаги да започваш пасаж,музикална фраза /или каквото там започваш/ със не доминиращата ръка. Ако пишеш със дясната значи почваш винаги с лявата ,ако левичар започваш винаги с дясната. Обикновенно барабанисти които не са свирили от бг-школи или направо са се учили по слух на барабаните имат подобни трудноси за всички останали "слабата ръка " не е проблем. Цитирай
Recommended Posts