Jump to content
Българският форум за музиканти

A~l~a~d~i~n

новаци
  • Мнения

    6
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    drums

Profile Information

  • Gender
    Male

A~l~a~d~i~n's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Ами много зависи от това как точно изписваш цялата песен един от начините е:за 1.-което е римшот със R над нотата и 2.-което е латински перваз със R заградено в кръгче над нотата. Пак казвам има разли4ни начини за изписване в зависимост как нотираш цялата песен.
  2. ее то кво стана кв.Надежда ->tarambuka-town както се казва да живее центъра и НДК
  3. А кое е твоето село? Ами ако си така "по-мързелив" и не ти се обикаля по други градове за школи или учители ,може да отидеш до близката библиотека и да земеш някоя школа за барабани/или по ел.теория/и ще ги научиш. между другото то няма кой знае колко много ноти само 7 са. До, Ре, Ми, Фа, Сол, Ла, Си.
  4. Ами принципно така нареченото изравняване на едната ръка по сила и сръчност със другата се нарича амбидекстрия! Основния принцип за изравняването на ръцете е винаги да започваш пасаж,музикална фраза /или каквото там започваш/ със не доминиращата ръка. Ако пишеш със дясната значи почваш винаги с лявата ,ако левичар започваш винаги с дясната. Обикновенно барабанисти които не са свирили от бг-школи или направо са се учили по слух на барабаните имат подобни трудноси за всички останали "слабата ръка " не е проблем.
  5. А също така Тъпан можете да си поръчате и от тук: http://www.antonko.com/antonko/tapan.html Каде можете да взимате уроци по тъпан?-освен по-горе изброените варианти може да опитате в музикалното у4илище там могат да ви нау4ат както да свирите хора , така и перкусии и импровизационни техники. Освен това може да пробвате със: "Школа за Тъпан"-Добри Палиев там вси4ко е обяснено нагледо а има и много картинки.
  6. Stumble сниимката която си дал е на Джембе! По вапроса за Тарамбуката и Джембето и в двата случая си говорим за хенд-драминг. Какви са разликите: 1.Произхода и употреба им: Джембето е африкански инструмент, Тарамбуката-арабски, единия се употребява в музиката на Южна Африка и в популярните напоследък в Америка драм-съркълз,а другия в ориенталската музика/арабска,турска вкл. българския фолклор и тн/. 2.Тембърът и звукът: При Джембето баса /или този удар който е в центъра/ е по нисък в сравнение със този на Тарамбуката, самия звук е по дълбок и по мек. 3.Материалите и изработката: Тарамбуките най-често са с метален корпус или керамичен,Джембетата са от дърво или пласмаса. 4.Начина на настройване и диаметъра на кожата. 5.Техниките на звукоизвличане: Има разлика между ударите които се използват като при при Джембето така и при Тарамбуката. ------------------------- Аладин
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.