Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
Вземи си амплификация ман .. ше почувстваш че свириш на китара .. което дъблоко ме съмнява през ТВ-то... Дет се вика ше дадеш някой лев ама няма да съжаляваш.

И колко ще са тия няколко лева, които ще дам :cheers:

• Отговори 129
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
Вземи си амплификация ман .. ше почувстваш че свириш на китара .. което дъблоко ме съмнява през ТВ-то... Дет се вика ше дадеш някой лев ама няма да съжаляваш.

И колко ще са тия няколко лева, които ще дам :cheers:

те ще са право пропорционални на качеството на звука, което ще постигнеш. не че неможе да дадеш торба мангизи за боклуци, но за без пари да звучиш добре е трудно постижимо. случва се (не и случайно), но усилията и знанията, които ще вкараш могат да бъдат впрегнати в изкарването на пари и купуването на апаратура с тях - и да се кефиш още по-качествено :-)

Отговорено

Ето го решението на тоз велик проблем. Комбинация от дигитален преамп с ефекти (V-amp или POD) с лампов пауър амп и с 12 инчов говорител.

тук

Отговорено (Редактирано)

Доста идейно решение , и все хубави отзиви съм чул за тоя амп , може би единствения му недостатък е че мощноста му е само 18 вата.Доколкото знам има разработен вариант с два говорителя , така че май и този недостатък е изчистен :P) .... проблема е ценичката му ... доста солено, пък и в БГ трудна работа да го купиш.Абе Маршала си е Маршал ......... e въпрос и до вкус е все пак ......

Редактирано от DeathZone
Отговорено
Ето го решението на тоз велик проблем. Комбинация от дигитален преамп с ефекти (V-amp или POD) с лампов пауър амп и с 12 инчов говорител.

тук

Е на тва му се вика 3 в 1..Става сутринта металиста ,търка гурливи очички и с глас на прегракнал Леми Килмистър промърморва:

-Ех да имах В-амп с предусилвател и 12" говорител

п>п Много яка комбинация..баси..

Отговорено

И все пак като завършек на темата предлагам да направим анкета и да видим

какъв ще е крайния резултат Лично за мене тва ще представлява доста качествена извадка какви хора пишат във този форум

Отговорено
И все пак като завършек на темата предлагам да направим анкета и да видим

какъв ще е крайния резултат  Лично за мене тва ще представлява доста качествена извадка какви хора пишат във този форум

Няма нищо по-добро и по-удобно от продуктите на LINE 6 !

Традиционалистите да продължават да се мъчат с ефтини процесорчета и транзисторни усилвателчета!

За Големия лампов звук на скъпите Големи Marshall, Mesa,Soldano i Fender може само да си мечтаете,щото за да ги използвате първо трябват няколко хилядарки с които да се разделите, после трябва да нямате съседи за да репетирате, а когато влезете в студио за запис ще имате само звука на усилвателя си ,което в повечето случаи е крайно недостатачно!

Да не говорим ,че цялата "Гюрултия" и шумотевица в студиото трябва да се запише с още толкова скъпи Микрофони , ако изобщо помещението,със своята акустика позволи!

... иначе Система за концерт от Marshall, Mesa,Soldano или примерно Peavey 5150 е мечта !

затова LINE 6 RULLZ !

Отговорено

Тъй като вече се сдобих и с усилвател мисля да добавя още нещо по тази тема. Сравнявайки естествения звук на ампа с този , който мога да постинга с процесора ми стигнах до извода, че най добрия вариант е да ползваш предимно амп, било то за репетиций вкъщи или с група на живо.Просто само с амп китарата се усеща много много по добре, разлика от земята до небето.Но когато решиш да зпишеш нещо или да постигнеш звук , който със сигурност само с ампа няма да стане (не е толкова гъвкав) , е мога да кажа че процесора е незаменим.Така че за момента съм много радостен че притежавам и двата варианта , които поне за сега много успешно мога да комбинирам.И все пак ако накрая трябва да избера .... избирам амп .... най малкото не мисля толкова за звука , колкото нещата да се свирят чисто и това което човек усеща и иска да каже с китарата да го каже с по малко "пудра" ;)

Отговорено
И все пак ако накрая трябва да избера .... избирам амп .... най малкото не мисля толкова за звука , колкото нещата да се свирят чисто и това което човек усеща и иска да каже с китарата да го каже с по малко "пудра" :godbless:

Амин! ;)

:godbless:

п.с. Към "ЧернияКорсар" - тва с n*хилядарките не знам откъде точно все още ти е останало, като заблуда, но можеш да се снабдиш с приличен лампов усилвател + приличен микрофон за по-малко от 1000 лв. Съседите виж вече са проблем (да са живи и здрави моите по този случай, че са толкоз готини;)).

Отговорено (Редактирано)
Просто само с амп китарата се усеща много много по добре, разлика от земята до небето.Но когато решиш да зпишеш нещо или да постигнеш звук , който със сигурност само с ампа няма да стане (не е толкова гъвкав) , е мога да кажа че процесора е незаменим.Така че за момента съм много радостен че притежавам и двата варианта , които поне за сега много успешно мога да  комбинирам.

И аз наскоро се сдобих с един лампов преамп и съм 100% съгласен с това което казва DeathZone - просто китарата и дистортнатият звук са като едно цяло, нямам усещането че свиря с "ефект", но наистина за записи ми се струва че е по-добър вариант процесора (аз съм с vamp2) или пък камиончета следвани от спийкър симулации (моите са с вградени такива). Просто амп-а си има своя специфичен звук и той може страхотно да пасне за един тип звук, но не може да пасне за всичко - пичовете за това ползват по няколко амп-а - нещо което не можем да си позволим, а и аз лично не искам към момента.

Както казва Satch - "не исках да служа като реклама на някой производител на усилватели и да бъда ограничен в избора си - просто не мога да запиша един албум с един усилвател".

Да не говорим ,че цялата "Гюрултия" и шумотевица в студиото трябва да се запише с още толкова скъпи Микрофони , ако изобщо помещението,със своята акустика позволи!

BlackCorsair хем си прав, хем не си прав :godbless: Не е задължително да дигаш гюрлутия. Това което изкарва основно звука на един амп е неговият предусилвател (тук е мястото да полетят доматите и обясненията за крайното стъпало, как му се клатят лампите и колко е важно да се запише после с микрофон вибрацията на хартийката на високоговорителя - по възможност Селесчън :godbless: ). Има доста добри такива, за съжаление струват в пъти повече от амп симулатори на Line6. Та един такъв предусилвател прекаран през спийкър симулатор - например Palmer Speaker Simulator (бате Satch го ползва) може да извади много як звук. Е да - трябват пари за такава техника, но хубавият звук в общи линии е функция на отделените финансови средства.

Неа да казвам амин ;)

пп. В същност техниката мисля че няма особено значение - важна е музиката. А колкото до звука - и vamp да дадем на Satch или Vai ще се справят и ще ни изкъртят като звук ;)

Редактирано от niki123bg
Отговорено
Та един такъв предусилвател прекаран през спийкър симулатор - например Palmer Speaker Simulator (бате Satch го ползва)

..и не само....Палмър са станали известни из китарните среди най-вече от Eddie Van Halen ;)

p.s. Пасивен ДИ/спикър емулатор Palmer PDI09 т.нар. "Дъ Джънкшън" е около 90 евро, но пък е много добър, направо страхотен според мен (личен опит).

Отговорено
Тъй като вече се сдобих и с усилвател мисля да добавя още нещо по тази тема. Сравнявайки естествения звук на ампа с този , който мога да постинга с процесора ми стигнах до извода, че най добрия вариант е да ползваш предимно амп, било то за репетиций вкъщи или с група на живо.Просто само с амп китарата се усеща много много по добре, разлика от земята до небето.Но когато решиш да зпишеш нещо или да постигнеш звук , който със сигурност само с ампа няма да стане (не е толкова гъвкав) , е мога да кажа че процесора е незаменим.Така че за момента съм много радостен че притежавам и двата варианта , които поне за сега много успешно мога да комбинирам.И все пак ако накрая трябва да избера .... избирам амп .... най малкото не мисля толкова за звука , колкото нещата да се свирят чисто и това което човек усеща и иска да каже с китарата да го каже с по малко "пудра" :D

DeathZone

Радвам се че и ти минаваш към моя отбор - китара кабел амп форева

Отговорено
... иначе Система за концерт от Marshall, Mesa,Soldano или примерно Peavey 5150 е мечта !

затова LINE 6 RULLZ !

батка, спри да мечтаеш & сейв сам кеш :-)))

тези системи не са нищо неземно! скъпото в рига на някой гитар год не е амповета, а суичинг системите! лесно е да се сдобиеш с амп на някоя от горните марки, малко по-трудно ще ти е да попаднеш на богнер трипъл екстази например, но слагайки глава и кабинет зад гърба си ти се лишаваш от многообразие .... в най-общия случай ще разполагаш с 3-4 типа саунд и то с помощта на камиончета към усилвателя. тук процесора има предимство - за никакви пари имаш много видове саунд - проблема не е в количеството, а в качеството. на някои им харесва такова нещо, на други не - все лично мнение.

докато при процесора с едно ритане на суича сменяш пресета и "минаваш" от маршал на фендер, то при ампа ще ти е трудно да изкараш на сцената абсолютно същия саунд като в студиото (кабинета звучи според пространството, в което е поставен и взаимодейства с китарата), пък ще трябва да играеш и с волюма на китарата - това не са неудобства, ако е практика за китариста да свири така. и саундът му винаги ще е по-жив от емулациите на процесори.

не мога да разбера какво сте се хванали за тази линия 6 - ако някога реша да ползвам емулации на усилватели - ще се сдобия с Johnson Millenium. :-)