Jump to content
Българският форум за музиканти

Ефекти


SonneR

Recommended Posts

Привет, хора. Знам, че форума е тъпкан-претъпкан с подобни теми, но просто не мога да намеря точно каквото ми трябва, а и всеки който си търси някакви камиончета/процесори си има различни претенции.. Ако темата пречи особено много не е проблем да бъде изтрита.. Но нека да не е веднага ;)

Та сега съм представен пред ГОЛЕМИЯ въпрос какъв процерсор или ефект да си взема... Първоначално мислех да си взема Behringer V-Amp 2, защото си го хвалят доста, а и цената му не е лоша.. После обаче някакъв любезен чичка в един магазин ми каза, че вече не го докарвали, защото бил доста поостарял и "не особено добър". Препоръча ми Zoom G2 вместо него.. Та сега не знам. Беерингера изчезна и от интернет-магазините след нова година.. И сега, кое мислите е по-добре - някакъв процесор "Колкото да не е без хич" + някое-друго камионче, или някой сравнително добър процесор без други джаджи. Кой е най-добрият вариант за 200 евро да кажем? В момента съм в чужбина, по-точно в Германия, така че и и-беят е под ръка... Ще бъда благодарен за всякаква помощ :lol::)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти с какво по-точно искаш да разполагаш?Трябва да си го изясниш това да решиш кое ти е нужно и с кое ще експериментираш.Ако просто искаш да "поразцъкаш" малко бленди колкото да докараш странни и различни звуци и В-ампа и ЗУМА ще ти свършат работа и най-вероятно ще ти омръзнат за няколко седмици и ще се чудиш на кой да ги пробуташ.Ако не вкарваш ексцентризъм в музиката с помоща на странно електронно звучене по-добре се снабди с класиката :добро камионче дисторжън/оувърдрайв и един ревърб най-много един корус и даже няма да е нужен.За 200евро мисля че може да си земеш дист и ревърб.Успех!

Редактирано от Zlatyio
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-важен е АМР-а. 1-2-3 ефектчета според вкуса и нуждите могат само да дооформят звука. Разбира се има и доста добри процесори, които са по-скъпи от китарата и АМР-а ми всети заедно и не мисля, че е оправдано. Пук и тогава пак си трябва АМР или поне читава РА система. И отново сложност. Мое мнение... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

SonneR, да наитина първо уточни какво искаш да свириш за да можем да те посъветваме максимално точно... ако нямаш отговор на тоя въпрос то тогава си взимаш просто някакво процесорче в което има всичко и се радваш на разнообразие от звуци (но както каза колегата това ще бъде временно, по-яко е да си изградиш свой собствен звук спрямо стила на свирене и предпочитанията ти и той да бъде качествен - сиреч хубав амп с няколко камиончета, без ник'ви процесори) но на този етап неможе да се каже нищо по-конкретно, издай тайната, какво мислиш че ще свириш и че даже можеш да уточниш на кои артисти най-много се оприличаваш

 

П.С. на твое място не бих се замислил да си купя нищо на което пише ZOOM (лично мнение)

Редактирано от SPAF`
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей и от мен, или понеже си в Германия, сервус! Няма да повтарям колегите, че трябва да си наясно какво искаш да свириш и т.н., това се подразбира. Ти понеже явно не си наясно, си отворил темата в този форум, така че ние ще се опитаме да ти покажем някои вратички, а пък ти ще избереш откъде да минеш. По принцип процесорите имат големи възможности откъм моделиране на звука, така с малко настройване от твоя страна можеш да постигнеш разнообразно звучене. Ако досега не си имал опит с ефекти ти препоръчвам да си вземеш процесор, защото те имат големи възможности и постепенно ще можеш да се ориентираш какво търсиш в звука. Камиончетата са по-скъпата алтернатива на процесорите. Ще ти трябавт обаче доста камиончета, за да имаш възможностите, които ти дава процесора. Така че наистина трябва да си решиш какъв стил смяташ да свириш. Да кажем, че с процесорите можеш да направиш по-модерно звучене, можеш да моделираш "космически звуци". Но ако ще свириш само тресня са ти достатъчни един дист, един хорус, дилей и ревърб, 4 камиончета. Понеже си в Германия, ще ти дам линк към един сайт с голям избора на камиончета и процесори. Междудругото там все още се продава В-Амп Берингер, но искрено не ти го препоръчвам, понеже се получава забавяне докато сменяш ефектите..и като свириш наживо е грозна картинка..инак той е 100 евро в този магазин. Камиончетата на Диджитек вървят между 60-80 евро горе долу, Бос- 80 евро, разбира се има и по сто и нещо, и по 40, така че за 200 евро можеш да си вземеш 3 макс 4 камиончета. Ако вземаш камиончета задължително си вземи ревърб, за останеш доволен от звука на китарата си, пък другите вече по твой вкус. От процесорите ти препоръчвам два: РП250 http://www.musik-service.de/digitech-rp-25...95757297de.aspx за 160 евро и РП350 http://www.musik-service.de/digitech-rp-35...95757298de.aspx за почти 200 евро. Това е новата РП серия на Диджитек, подобрена откъм звук и възможности, и двата имат USB връзка с компютъра ти, така че разгледай ги хубаво..Точно Диджитек имах предвид, казвайки, че с процесорите постигаш космически звук. А ето го обещания линк за магазин в Германия, доколкото знам с безплатна и бърза доставка: http://www.musik-service.de/default.aspx

Erfolgreiches Spielen!

П.П. Разгледай и в и-бей, може да попаднеш на нещо изгодно..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако питаш мен,зимай направо 3-4 камиончета на Бос - най - необходимите ефекти и си свиркай :blink: Който и да питаш ще ти каже че по-добро от аналоговите ефекти няма...дигиталните (процесори) са някък си изкуствени...е,има доста добри процесори,ама ...пък и за какво ти са 30 ефекта,като ще ползваш 3-4?

1 приличен дист, 1 digital delay, 1 chorus и си готов...B)..ако искаш можеш да си вземеш и 1 wah wah педал...и готово..а щом си в Германия може и да попаднеш на някоя промоция...;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако питаш мен,зимай направо 3-4 камиончета на Бос - най - необходимите ефекти и си свиркай :blink: Който и да питаш ще ти каже че по-добро от аналоговите ефекти няма...дигиталните (процесори) са някък си изкуствени...е,има доста добри процесори,ама ...пък и за какво ти са 30 ефекта,като ще ползваш 3-4?

1 приличен дист, 1 digital delay, 1 chorus и си готов...B)..ако искаш можеш да си вземеш и 1 wah wah педал...и готово..а щом си в Германия може и да попаднеш на някоя промоция...;)

 

Защо другите ефекти да са излишни? Винаги е по-добре да имаш възможности и да варираш...ми то и с един крак можеш да подскачаш, ма ходиш с двата нали, щото ги имаш...Наистина SonneR ти си прецени какво ти трябва...ако съдя по ника ти си фен на Рамщайн или греша? Те свирят с доста ефекти имай го в предвид, с един дист само няма да ги докараш на звук..ползват и уами и тремоло и какво ли още не..Направи си един разчет на тия 200 евро и виж реално за кои камиончета ще ти стигнат, щото ако вземеш от по сто евро камиончетата става сложно...Ние забравихме да споменем, че ще ти трябва и волум педалче, експрешън педалче, за да си контролираш камиончетата а относно аналоговия звук..вярно е, всеки ще ти каже че е по-добър, но обикновено малцина говорят от личен и реален опит с аналоговите и дигиталните ефекти..повечето говорят наизуст. Така заставаш пред дилемата качественото(щото така ми казват), обаче ограничен откъм възможности, или "некачественото"(дигиталното) обаче с много възможности..В крайна сметка процесора ще го базикаш доста време преди да ти омръзне, пък и разликата аналогово дигитално ще я разбереш ако свириш на сцена с хубава апаратура, инак ме съмнява...въпроса е да свикнеш да си правиш настройките на процесора, защото там е фатката. А ето ти една снимка да видиш, че и известните ползват процесори, това долу вдясно лилавото мисля че е БП300 а музикантът е Дъг Уимбиш (Doug Wimbish) - Living Colour: http://photo.ludost.net/living_colour/bass_rig_05.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пиша си аз, пиша си, а дори не съм забелязал, че не съм споменал какво точно искам да свиря :greenball: Sorry.

Мдам, и на Рамщайн се радвам, на групички като Металика и Dream Theater също, но като цяло си падам по по-леките стилчета - рок като Scorpions, Guns and Roses. Китарата е Squier Showmaster, и като цяло ми върши перфектна работа за момента (свиря от година), засега определено не чувствам нужда да я сменям. Иначе досега бия жица предимно на клиин, особено като го карам на разни джазменски акорди :greenangel:

Иначе мерси за всичкото инфо, особено на Tannen - сайтовете са наистина доста яки и си струва да им се обърне внимание. Така като ви слушам ми се струва, че един добър процесор би ми свършил перфектна работа, към него току съм и навързал някое-друго камионче след време (някой ден). Тъкмо ще добия и обща представа какво ми харесва и какво не, какво ми трябва и прочие.

Дигитеците ли са най-доброто предложение за въпросната цена? Толкова ли са разпространени предрасъдъците относно зуум-овете?

А иначе на V-Ampa явно просто са му спряли производството за някой0друг месец, от средата на февруари щели да го пускат пак..

И още едно бързо въпросче - какво прави експрешън педала?

Редактирано от SonneR
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Вампа- те сега изкарват нови неща, можеби ще го сменят с нещо..

иди виж на сайта им

а експрешън педала на моя x-вамп е за каквото си го нагласиш

при мен- Уа-Уа, Волюм, и гейн мога да контролирам с него

кот си избера

доста е удобно..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хмм, значи... зуумския дистър е неповторимо гаден, аз лично адски много му се дразня, един цвилещ такъв и поради същото си убеждение не ти препоръчвам тази марка... иначе Диджитека в твоя случай е добра оферта... В-Амп 2-ката също не е зле... аз свиря с процесор на Корг и според мен това нещо също не е за изпускане... а ако наистина се кефиш на тежка музика - камионче като Boss MT-2 ще ти допадне много, но за по-леки неща просто не става :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич ако в Германско немож намери Вамп.. еби му меча :greenball:

на тове място бих заебал и бай и директно от който и да е музикален магазин.

Колкото и недостатъци да имат процесорите,мисля че са най доброто като за първа покупка.Кеф ти ехо,кеф ти фленджър кеф ти хорус кеф ти уа уа.. и други работи.. пък било то и да чуеш как звучат.:greenball:

Зимай еидн Вамп без да се плашункаш не мисля че ще съжеляваш.Все пак из Европа имаш 15 дена пробен срок след който можеш да го върнеш и да си вземеш другия.поне малко по на юг е така :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

V-ampa мисля ,че е по-добрия избор в сравнение със зумчето. Дижитех също не са за пренебрегване. Но моят съвет е лично да пробваш и да избереш.Също при тези марки има зависи дали ще го използваш за директен запис в компа или за свирене в кубе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Що го карате човека да си взема вамп не разбирам. Бтв вампа няма експрешън педал така че уа уа само през крив макарон. Вампа е ташак, защо да си троши главата с него..освен това толкоз често дава грешки и ти заебава и изтрива пресетите които си си направил...да не говорим че диджитек са в метална кутия...което няма да обяснявам що е по-добре от пластмасата на вампа...и си има експрешън педал...пресети на известни китаристи и т.н. мисля че стига толкова сме писали по тая тема, то е ясно вече, остава само Зонер да си направи избора. Нека си прочете маенюълите на едните и на другите процесори, да отиде да пробва, пък да си избере което по го кефи.

Айде със здраве!

П.П. Както един приятел китарист се беше изказал: В-Ампа на Берингер е така конструиран, че да си е самодостатъчен, туи усилватели туи миксер забрави...аз допълвам, че той е просто играчка

Редактирано от Tannen
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Подкрепям мнението за Digitech. Имам последното поколение RP250 и съм удивен от звукът, който вади. Няма нищо общо с предишните серии RP***. Много е солиден като изработка - метална кутия и метален екпрешън педал, който е просто прекрасен. Може да контролира практически всичко. Освен това УА-то е най-доброто за този клас процесори, както и Whammy-то си е просто перфектно. Друг плюс е X-edit което е софтуер, с който можеш да си правиш пачовете на компа, чрез USB (което става и за записи е перфектно). Хубавато в случая е, че Digitech имат форум, в който хората си качват пачове и е доста пълен с различни саундове :greenangel:. Паузата при смяна на пачове е изключително малка, практически незабележима :greenball:.

Искам да отбележа, че мнението ми не е насочено да рекламира продукта, просто изразявам моето впечатление от него :greenball:. Човека сам решава какво да вземе. Ако се интересува нещо от този процесор да ме пита на РМ :rockband:

Редактирано от lyubenski
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.