ThrasherDge Публикувано Януари 11, 2017 Публикувано Януари 11, 2017 Здравейте, Имам следния проблем - имам наситен шум от педалборда, който изчезва напълно, когато се докосне някоя от металните части на някои от педалите. Имате ли някаква идея на какво се дължи това и как може да се поправи? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 11, 2017 Отговорено Януари 11, 2017 Може да е от множество неща. Пробвай като за начало да махнеш всички педали и да ги включваш един по един, докато се появи проблема. Може да е от някой от педалите, от захранването, от кабелите... Цитирай
ThrasherDge Отговорено Януари 11, 2017 Автор Отговорено Януари 11, 2017 Пробвах педалите по отделно и са ок. с кабели, с на батерии. С китарата с по-хай-гейн пикъпи се чува повече тоя бруум, със "страт"-а го няма проблеми (едвам се чува, в рамките на нормалното). Другата китара - като я хакна директно в ампа го няма тоя проблем. Цитирай
ThrasherDge Отговорено Януари 11, 2017 Автор Отговорено Януари 11, 2017 Та, да поясня, ако някой има идея, да сподели:Guitar -> Tuner (Boss) -> Wah (Berhinger Hellbabe) -> DIstortion (MXR Super Badass) -> Noise Gate (Boss NS-2) -> Looper (Mooer Micro) -> Amp е конфигурацията на педалборда. Всички педали се захранват със power brick на Mooer. Пробвах педалите по отделно, както и да бъдат захранвани от батерия, тези, които могат, а тези които не могат, не ги бях вързал - няма промяна. Когато ползва SSH китара с не много high output pickup-и - няма пращене или то е достатъчно неуловимо/поносимо.Когато ползва HH китара с high ouitput pickup, пращенето е доста шумно и е неприятно, когато се свири. Като си сложа крака на някоя от металните части на педалите, пращенето намалява значително Чудя се дали да пробвам с нови пач кабели, нови инструментални кабели или пък проблемът може да е в заземяването на heavy китарата, но когато я плъгна директно в ампа, проблем няма. Цитирай
Heartman Отговорено Януари 11, 2017 Отговорено Януари 11, 2017 Явно някаква маса е проблема, но не е сигурно. Цитирай
ThrasherDge Отговорено Януари 11, 2017 Автор Отговорено Януари 11, 2017 Какво означава това? Иначе - според ме проблема е свързан с китарата, не с педалборда. След внимателно преслушване, открих, че този шум го има в по-малки количества, дори когато е вързана с усилвателя. Педалборда го увеличава, особено когато ползвам дисторшъна. Дали е свръзано с Ground-инг? Не знам какво да правя, честно казано. С другата китара няма проблем. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 12, 2017 Отговорено Януари 12, 2017 Ми значи е от китарата, отваряй и търси проблема или я носи на някой, който се занимава. Цитирай
ThrasherDge Отговорено Януари 12, 2017 Автор Отговорено Януари 12, 2017 Да, писах на майстор, да видим какво става. Цитирай
panko Отговорено Януари 12, 2017 Отговорено Януари 12, 2017 (Редактирано) Aз лично ползвам isp decimator. Има и поскъпи модели и ракове от 350камъка но си заслужава. гледай това видео всичко е много нагледно показано. Редактирано Януари 12, 2017 от panko Цитирай
Recommended Posts