Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
(...) купете си AKG (...) бил същия като SHURE! (...)

Е именно защото не е го предпочитам пред шур. Лично мнение, просто всяко АКГ ми е по-удобно от който и да бил ШУР. Някой да ми подари някоя бета за Коледа и си променям мнението :green:

Отговорено

Понеже аз много не ги разбирам тия марки и чудеса та се питам за 90-100лв. може ли да си намеря читав микрофон или да посъбера повечко парички.Много ми е интересно също какво трябва да питам като го купувам и такива подробности...,че като вляза в магазин трудно си събирам мисълта а какво остава като я няма :) .

Отговорено (Редактирано)
Понеже аз много не ги разбирам тия марки и чудеса та се питам за 90-100лв. може ли да си намеря читав микрофон или да посъбера повечко парички.

мен ако питаш Смок, събери повече парички... защото когато се занимаваш с музика с цел след това да пееш пред публика ти трябва качествен микрофон /а такива повярвай ми са 200лв и нагоре поне в БГ... ако се купува от Америка примерно цената рязко спада защото там за разлика от тук има голям пазар конкуренция и качество/

аз иначе съм много доволен от shure SM58/труден е за трошене :P /, въпреки че не го използвам само за глас, а и за озвучаване на др. инструменти /духови и тн/... и съм рекламно лице на тази марка :singer:

иначе не съм особено доволен от микрофоните Стаг, но така е то когато се купува ефтино излиза скъпо B) /малко антиреклама да затрия конкуренцията/

Значи Ели... Първата крачка е да влезеш в магазина... отваряйки вратата разбира се... втората питаш за микрофон който има по голям диапазон /поне аз така си мисля, тук спецовете могат да ме опровергаят/ ... трета пробваш и ако ти хареса си го свиваш незабелязано и излизаш... като отваряш вратата разбира се...

иначе Смокич по ел. вариант е влизаш в магазина намигаш на продавача и всичко е ОК... те хората ще ти обяснат и мисля че не хапят /много/ успех :dance:

Редактирано от fragile
  • 3 months later...
Отговорено

Значи и аз пея малко и си мисля от краи време че ми трябва един свестен микрофон за репетиции и за записите у нас...Въпроса ми е, някои запознат да ми даде съвет към какво да се ориентирам...като цена и като качество...Иначе аз поначало се бях спрял на Shure SM58 (маи тва му беше модела,не мога с точност да се сетя...продаваше се в малкия ЦУМ),но тои е 350лв. и все пак искам да знам дали си струва. Иначе в Yamaha ми предложиха един Electrovoice за 200 и нещо, като казаха че е наи-добрия им вокален mic...Пея в общи линии тежки неща - hardcore,metalcore,nu-metal и секви производни и ми се иска микрофона да е много богат като цяло на всякакви честоти...Пял съм с един JBL на един коцерт,които просто ме изуми...в смисъл даже и да не дера и пея мн добре,тои беше толкова наситен със сякакви честоти че напрао леко ми дистортваше гласа и замазваше всякакви грешки...Незнам дали правилно се изразявам,но се надявам да сте ме разбрали или да ме поправите ако всъщност това което смятам за готин ефект, е по-скоро дефект...:drummer: Ае мерси

Отговорено

И аз така си бях наумил че SM58 ще да е...явно в малкия ЦУМ са го надули...или пък може да съм се объркал и да си мисля за един друг Shure които се продаваше там...Не се сещам марката точно пак, такъв като тия старите микрофони от 60те :greenball: Мерси...все пак ако някои има и други предложения,искам да избера правилно...

Отговорено

SHURE SM 58 beta.Не ползваи просто sm 58 използваи модела бета!!!Той е по скъп но помага при пеене ,а не ти пречи.Послушаи човек които с пеене си изкарва хляба.!!! :greenangel::):D

Отговорено

МИКРОФОН СЕ ИЗБИРА С ПРОБВАНЕ :greenangel:

Отиваш в някои магазин взимаш микрофоните, които ти влизат в бюджета и пробваш един по един на линеини корекции н аканала.

Само не ми е ясно що ше даваш 300 лв. за микрофон като търсиш нещо, което да ти замазва пеенето :)

Иначе елктровойс са си добри микрофони.

Според мене ако микрофона е над 150лв. от там нататък за звука значение има само кой пее зад него.

Отговорено

Този, който си гледал за 350 може би е SHURE SM58 - beta. Те са около тази цена. Знам, че е много добър. Аз лично пея със SENNHEISER и също съм доволна. Също бих те посъветвала да пробваш, особено имайки предвид спецификата на музиката, която правиш.

Усмивки!

Отговорено
Според мене ако микрофона е над 150лв. от там нататък за звука значение има само кой пее зад него.

Не мога да се съглася съвсем с това. Микрофоните за тези пари наистина би следвало да са достатъчно добри но все пак има разлики между тях. Не става въпрос че тоя е по-добър от оня - просто са различни. Подкрепям идеята да пробваш наред - така ще откриеш кой е ТВОЯ микрофон.

Отговорено

Абе вие някога изкарвали ли сте си пари с пеене?попадал ли ви е хубав микрофон за пеене?Никога не правета компромис с качеството на микрофона защото това ще влоши цялата ви вокална техника...........Ще ви съсипе като певци по късно.

Лошият микрофон изменя гласа до неузнаваемост в лошия смисъл.

Никакви АКГ та,никакви ниски т.е.евтини модели на SHURE.

ИМА 2 качествени вида микрофона,с които може да се пее

Електровоис,модел Cobalt 11

SHURE SM58

Всички други микрофони са за говорене не за пеене запомнете това.

P.S. Електорвоис вече е на 150лв. тои е кондензаторен микрофон и трябва да се ползва фантом на мишпулта.

Отговорено

Калине айде да не се изхвърляме така, а?

Не си ти единствения дет е хващал микрофон в ръцете с ии е изкарвал пари от тва.

А изречението, че имало 2 свестни микрофона в света няма кво да го коментирам :blink:

Само ще кажа че в света има още няколко свестни марки микрофони които съм опитал- аудиотехника, АКГ, Зенхайзер, Солтън, Баейрдинамик.

Лично аз съм експериментирал и на приличен пулт Ямаха с 4 лентов еквалайзер на канал съм изкарвал един и същи звук от Зенхайзер безжичен който струва над 1000лв. и най-обикновен Елктровойс който струва 200 даже и надолу.

Мекрофона не пее, ако си съсипете гласа тва не е от микрофона B)

Отговорено

Така е,

Но SM58 си е класика.

Моите наблюдения са, че с него гласа(поне моя) звучи като глас, дори без никаква допълнителна обработка.

Високите честоти не изпъкват твърде много, и гласа не звучи така "евтино", както, например(според мен) звучи през онези триъгълните модели на AKG, или разните Stagg, Behringer и други подобни евтини решения.

Отговорено (Редактирано)

Ами да, но SHURE SM 58 не е чак пък най-висококачественият микрофон на SHURE. Най-масовият - да, но ако ще говорим за качество на микрофон, който да помага, а не да пречи на пълноценното представяне на собствения глас, има и по-добри модели.

Специално аз в момента съм запалена по SHURE BETA 58A, с който пея от скоро, и за да го взема направих непосредствено сравнение с SM 58, с който също съм пяла преди това. Ами мога да ти кажа, че основната разлика е именно в това, че BETA много по-добре възпроизвежда истинския звук на гласа ми, а не го замазва и заглушава! Също така е много по-чувствителен към динамиката на пеене, което е още една причина да се пее точно и внимателно, а не да се крещи безнаказано, както когато знаеш, че през микрофона излиза все тая. Само да добавя, че преди да се чуя с този микрофон, бях напълно на мнението на Джерекаров. SM 58 е супер, но този се оказа по-супер :blink:

(Така че в този смисъл и Caruso не е съвсем прав - МОЖЕШ да си съсипеш гласа, ако пееш с микрофон, който те принуждава да се насилваш, за да пробиеш над групата, или който изкарва някакви нежелани звуци от теб и ти се мъчиш да ги изопачиш насилствено и т.н. и т.н.....)

Това е само един пример, който се отнася до мен и моя избор. На друг глас друг микрофон ще "пасне" по-добре, на трети - трети и т.н. Няма такова нещо като "абсолютно единствен"!

Редактирано от Elly