Jump to content
Българският форум за музиканти

Калин Кирилов

Members
  • Мнения

    18
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    sax,clarinet,vokal,piano

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    България,Норвегия

Калин Кирилов's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. майстора от Асеновград ми е правил кларинета преди 10 год. и едн сaкс,но му изгубих координатите....Владо се казваше май та ако някои знае как да го открия ще съм задължен. скайп - kompi77 благодаря предварително.
  2. @ivan.най добрата физическа подготовка която помага при пеене е бягането.
  3. Значи по скоро ще трябва да се задоволим с мр3 кариоки фаиловете от нета.аз лично съм намирал някои но те все пак са мр3...,което значи че не са върха. Даите линкове кам кариоки без вокал,желателно free ,но май няма да ни огрее скоро да намерим качествен продукт
  4. Някой знае ли музикална програма, която да премахва вокала от аудио файлове,разбира се по добра от COOL EDIT PRO и опцията Vocal cut , и ако няма такава има ли сайт в инетрнет, от който безплатно да се теглят аудио кариоки файлове ,разбира се без вокал. нямам в предвид midi файловете,който и през най-добрия саун модул не могат да заменят аудио файла с акустични инструменти,та дори той да е на mp3 формат. Благодаря предварително.Ако някой знеа отговора на тези въпроси би помогнал на много певци и музиканти.!!!
  5. Абе вие някога изкарвали ли сте си пари с пеене?попадал ли ви е хубав микрофон за пеене?Никога не правета компромис с качеството на микрофона защото това ще влоши цялата ви вокална техника...........Ще ви съсипе като певци по късно. Лошият микрофон изменя гласа до неузнаваемост в лошия смисъл. Никакви АКГ та,никакви ниски т.е.евтини модели на SHURE. ИМА 2 качествени вида микрофона,с които може да се пее Електровоис,модел Cobalt 11 SHURE SM58 Всички други микрофони са за говорене не за пеене запомнете това. P.S. Електорвоис вече е на 150лв. тои е кондензаторен микрофон и трябва да се ползва фантом на мишпулта.
  6. най много помага бягането и коремните преси.Не че фитнеса пречи,но ако искаш някакво физическо натоварване да ти помага на пеенето това е бягането.Знам го от личен опит/с пеене си изкарвам хляба от доста време насам.опитай и можеш да го споделиш с всички.Разбира се не очаквай да запееш веднага след бягането след около 3 4 часа.Просто тогава гласа излиза по лесно и има по добър тембър.Успех
  7. Tова е само началото.Няма нищо невъзможно.Запомнете ,че не трябва да прикалявате с упражненията,важен е ритъма,напредвайте постепенно .Имам още много сериозни неща за дишането да ви казвам само изчаквам коментари ви по въпроса.
  8. Следното упражнение по ритмично дишане трябва да бъде овладяно много добре, тъй като образува основата за безброй други упражнения, за които ще стане дума по-късно. 1. Седнете изправени, в някоя удобна за вас поза, като се стараете да държите гръдния кош, врата и главата колкото е възможно по-близо до мислената права линия, която минава през тях. Раменете са леко изтеглени назад, а ръцете лежат удобно в скута. В тази позиция тежестта на тялото се поема главно от ребрата и позицията може да се поддържа с лекота. Йогите са открили, че човек не може да получи максималния ефект от ритмичното дишане с хлътнали гърди и изпъкнал корем. 2. Бавно изпълнете пълно вдишване, отброявайки шест единици сърдечен пулс. 3. Задръжте, отброявайки три единици сърдечен пулс. 4. Бавно издишайте през носа, отброявайки шест единици сърдечен пулс. 5. Пребройте три единици пулс между дишанията. 6. Повторете няколко пъти, но внимавайте да не се уморите в началото. 7. Когато сте готови да приключите с упражнението, изпълнете очистващо дишане, което ще ви успокои и ще изчисти белите дробове. След известна практика ще можете да увеличите времето на издишването и вдишването, докато не достигнете до около петнадесет единици сърдечен пулс. При това увеличение не забравяйте, че единиците за задържане на дишането и за интервала между две дишания трябва да са наполовина от тези за вдишването и издишването. Не се изтощавайте в стремежа си да увеличите времетраенето на дишането, а обърнете колкото се може по-голямо внимание на усвояването на "ритъма", тъй като той е много по-важен от продължителността на дишането. Упражнявайте се и опитвайте, докато не придобиете отмерения "мах" на движението и докато не успеете почти да "почувствате" ритъма на вибриращото движение в цялото си тяло. Ще се нуждаете от практика и постоянство, но удоволствието от отбелязания от вас напредък ще улесни изпълнението на тази задача. Йогата е най-търпеливият и упорит човек и великите му постижения се дължат главно на наличието на тези качества. ПП Тези дихателни упражнения биха ви помогнали не само в пеенето ,но и значително да подобрят цялото ви здравословно състояние.!!! Ако ги намирате интересни ще ви предложа доста повече и по подробни разяснения за дишането,само кажете.
  9. ЙОГИСТКО ОЧИСТВАЩО ДИШАНЕ Йогите имат една предпочитана форма на дишане, която упражняват, ако изпитват необходимост от вентилиране и почистване на белите дробове. Те приключват много от своите дихателни упражнения с това дишане и в настоящата книга се придържаме към тази практика. Това очистващо дишане вентилира и очиства белите дробове, стимулира алвеолите, създава един общ тонус на дихателните органи и съдейства за подобряване на общото им здравословно състояние. Наред с посочените ефекти то има и твърде освежително действие върху цялата система. Оратори, певци и други ще намерят това дишане за особено полезно за тях в случаите, когато са изтощили и уморили своите дихателни органи. 1. Поемете дълбоко въздух. 2. Задръжте въздуха за няколко секунди. 3. Свийте устните, като че ли се каните да свирнете (но не издувайте бузите), след това издишайте малко въздух през така оформения отвор със значителна сила. После спрете за момент, задържайки въздуха, и след това издишайте още малко въздух. Повтаряйте, докато не издишате всичкия въздух. Помнете, че трябва да използвате значителна сила при издишването на въздуха през отвора между устните. Ще установите, че това дишане е доста освежаващо, когато сте уморени и "изразходвани". Ако ученикът го опита, ще се убеди в неговата полза. Това упражнение трябва да се практикува, докато вече се изпълнява естествено и с лекота, тъй като се използва като завършек на няколко други упражнения, дадени в тази книга, и трябва да бъде много добре отработено.
  10. ЙОГИСТКО ВОКАЛНО ДИШАНЕ Йогите имат една форма на дишане за развиване на гласа. Те са забележителни със своите чудесни гласове, които са силни, спокойни и ясни и притежават удивителна, подобна на тромпет, проникваща сила. Упражняват тази специфична форма на дишане, която е направила гласовете им меки, красиви и гъвкави, придавайки им неописуемото, специфично качество на подвижност, комбинирано с голяма сила. Даденото по-долу упражнение след време ще осигури описаните качества или йогистки глас на ученика, който го практикува усърдно. Нека да стане ясно, че тази форма на дишане трябва да се практикува от време на време, а не да се прави като редовно упражнение по дишане. 1. Много бавно, но равномерно поемете дълбоко дъх през ноздрите за пълно вдишване, като удължите времето на вдишването колкото може повече. 2. Задръжте за няколко секунди. 3. Издишайте енергично с едно мощно издишване през широко отворената уста. 4. Успокойте белите дробове с очистващо дишане. Без да навлизаме дълбоко в йогистките теории за пораждането на звука при говорене и пеене, бихме искали да кажем, че опитът ги е научил, че тембърът, качеството и силата на гласа зависят не само от вокалните органи в гърлото, а и от лицевите мускули, които са тясно свързани със свойствата на гласа. Някои мъже с огромни гърди издават твърде слаб глас, докато други, с относително малък гръден кош, произвеждат звукове с удивителна сила и качество. Ето един интересен експеримент, който си заслужава да се опита: Застанете пред огледалото, свийте устни и свирнете, като обърнете внимание на формата на устата и на общото изражение на лицето. След това кажете нещо или изпейте нещо по начина, по който обикновено го правите, и забележете разликата. След това започнете отново да свирите в продължение на няколко секунди, а после, без да променяте положението на устните или лицето, изпейте няколко тона и обърнете внимание на това какъв резониращ, звучен, чист и красив тон произнасяте. П П разбира се не трябва да се прекалява!!!
  11. SHURE SM 58 beta.Не ползваи просто sm 58 използваи модела бета!!!Той е по скъп но помага при пеене ,а не ти пречи.Послушаи човек които с пеене си изкарва хляба.!!!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.