Jump to content
Българският форум за музиканти

Избиране на подходящ микрофон


Valnyr

Recommended Posts

Давам своя глас в полза на АКГ ;-)

Предпочитам го пред Shure SM58, може би пасва по-добре на моя глас. Но и не само...

От микрофоните, които съм ползвал, Shure се нарежда след АКГ... На първо място несъмнено е Neumann - това е микрофона.

Смята се че Shure е най-универсалния микрофон. Не става въпрос само за качеството, с което възпроизвежда гласа...Става въпрос и за устойчивост, смущения и т.н. Тоест, той е най-добрия, в смисъл на широк кръг приложения, но не и защото има най-добри характеристики.

Не съм съгласен, че защото е по-скъп, е по-добър от АКГ. Аз казвам, че АКГ е по-добър ;-) Наскоро убеждавах една девойка да пробва АКГ Д880, преди да си вземе според всеобщите съвети Shure SM58...Не го направи...

Дойде да пеем вкъщи с новия мик...Обаче беше глух, и не ми хареса, за пореден път ;-) Пуснах моя микрофон, и ...о чудо, гласа й можело да звучи и добре..

Това е мнението ми - микрофон, според гласа, и според нуждите, и според условията за ползване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте пак от мен! Elly, Моя микрофон си го взех от Дания, в Германия в Томан магазина го гледах като артикул,за жалост не съм наясно в Бг дали ги предлагат,предполагам в някой добре зареден магазин може да има някой модел.Или пък може да се поръЮа при добро желание на магазинера.Пък и сега много му падна цената на моя,съпер изгоден е.Тия модели на Shure-PG виждам засега само DJ-и да ги ползват,колеги,незнам до колко са добри и как се справят на сцената ама...нали.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Shure-PG

От опит съдя, че серията Performance Gear на Shure се използва само в случай, когато няма други микрофони (ама никакви!) :lol:

Наложи ми се да пея с микрофон от тази серия преди време (Shure PG58) ... много нисък клас!

Класификацията се вижда и в цените на страницата на Shure:

- Beta

- SM

- PG

(студийните модели (KSM) са друга бира)

Редактирано от Ивелин
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе и на мен ми се струва че Акг Д880 обажда по-добре от шура - както за запис, така и да лайв. Не мога да си обясня защо е така, но определено очаквах повече от 58-цата... Че е универсална - универсална е, но имам съмнение относно това какви 58-ци са правели преди 10 години и 58-ците сега..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Мексико ги произвеждат от мноооооого отдавна. Нямам предвид тия китайските шурчета, говоря ти тези който уж са оригиналдъ. Тия за 30 лв са от Китай и нямат нищо общо с мексиканските, ама май и мексиканските не са това, което са били..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Akg ми се струва доста "поокрасяват" гласа и уж го правят по-красив, ама в долния регистър яко са вредни, бучат и мен адски ме дразни тоя факт. Бета американска едва ли някой би могъл да намери да си вземе,трябва да се примирим с тоя факт /но не и да се хвърляме на китайските,моля/.А преди време бях взела 3 Бети да ги сравнявам... и трите бяха много различни,просто трябва да се пробва.Може би пропускаме Зенхайзер да пообсъждаме,която за мен е много стабилна марка,казват, че доближават кондензаторните микрофони.На мен лично не ми пасна нито един от тия,който съм пробвала,но не са за подценяване.Жалкото е чe в България не ти предоставят възможността да вземеш и да пробваш в работна среда и не разполагат с много модели /и различни серии/ в магазините.Пък и да вземеш от колеги да пробваш не е гаранция, че твоя после ще е такъв.Това е според моето виждане.За мене избора на микрофон по едно време се превърна в мисията невъзможна.Ама то въпрос на предпочитания в крайна сметка.Някой се кефят да пеят с Shure PG...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 years later...

Аз съм доста нов и искам да попитам за мнението ви за покупката която направих.

 

The e Sennheiser 835-S is a cardioid lead vocal stage microphone with noiseless on/off switch specially designed to perform under pressure. 

Features: 
Rugged metal body 
Excellent feedback rejection 
High sound pressure handling capability 
Shock-mounted capsule provides excellent suppression of handling noise 
Uniform on- and off-axis response 
Cardioid pick-up pattern provides isolation from other on-stage signals 
Hum compensating coil 
Delivery Includes 
1 e 835 
1 microphone clip 
1 pouch 

Technical Data: 
Transducer principle (Microphone) dynamic 
Pick-up pattern cardioid 
Frequency response (microphone) 40.....16000 Hz 
Sensitivity in free field, no load (1kHz) 2,7 mV/Pa 
Nominal impedance 350 Ohm 
Min. terminating impedance 1000 Ohm 
Connector XLR-3 
Dimensions d 48 x 180 mm 
Weight w/o cable 330 g

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Наскоро взех Blue Encore 200 - активен динамичен микрофон за около 110 евро. На сцена пищи повече от стандартните пасивни, но не особено много - може би 10% разлика в GBF и със сигурност нищо общо с кондензаторните. Лесно може да се избегне проблема, ако на озвучителя му се занимава да отдели няколко минути. Също така има леко по-забележим handling noise в сравнение с, например, SM-58. Иска фантомно захранване, което в някои репетиционни може да е проблем. Но като изключим тези недостатъци определено е най-добрият микрофон, на който съм пял досега. За първи път мога да оставя всичко по EQ-то на 0 и да съм напълно доволен със звученето на гласа си от-до без да го мисля. Пробвахме го и на китарно кубе и на соло барабанче - справи се идеално и в двата случая. Доста съм доволен от вградения поп филтър, макар че има още какво да се иска, импендансът е 25 ома, т.е. за шум от микрофона може да забравите. Тежък и приятен в ръката е, изглежда чудесно, идва с много яко калъфче, ако имаш възможност да го купиш от производителя можеш и името да си гравираш на него. Препоръчвам с две ръце, особено ако не разчитате на други хора да ви правят озвучението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

Една бета 58 и се приключва състезанието. Въртиш, сучеш, на запис, лайв- все става. Имам сериозна колекция от микрофони, но когато ми трябва универсален и добър бетата е моят избор. Трябва и читав преамп след нея де...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 months later...

Какво е впечатлението Ви за Beta58a, струва ли си разликата с sm58? Наистина ли звучи по-добре или просто по скоро синият пръстен е за престиж , как мислите ?

Ако позволите още нещо, дайте и коментари за sm87 и beta87.

  :singer:  :singer:  :singer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.