byron Отговорено Май 17, 2008 Отговорено Май 17, 2008 Давам своя глас в полза на АКГ ;-) Предпочитам го пред Shure SM58, може би пасва по-добре на моя глас. Но и не само... От микрофоните, които съм ползвал, Shure се нарежда след АКГ... На първо място несъмнено е Neumann - това е микрофона. Смята се че Shure е най-универсалния микрофон. Не става въпрос само за качеството, с което възпроизвежда гласа...Става въпрос и за устойчивост, смущения и т.н. Тоест, той е най-добрия, в смисъл на широк кръг приложения, но не и защото има най-добри характеристики. Не съм съгласен, че защото е по-скъп, е по-добър от АКГ. Аз казвам, че АКГ е по-добър ;-) Наскоро убеждавах една девойка да пробва АКГ Д880, преди да си вземе според всеобщите съвети Shure SM58...Не го направи... Дойде да пеем вкъщи с новия мик...Обаче беше глух, и не ми хареса, за пореден път ;-) Пуснах моя микрофон, и ...о чудо, гласа й можело да звучи и добре.. Това е мнението ми - микрофон, според гласа, и според нуждите, и според условията за ползване. Цитирай
Lee Отговорено Май 18, 2008 Отговорено Май 18, 2008 Здравейте пак от мен! Elly, Моя микрофон си го взех от Дания, в Германия в Томан магазина го гледах като артикул,за жалост не съм наясно в Бг дали ги предлагат,предполагам в някой добре зареден магазин може да има някой модел.Или пък може да се поръЮа при добро желание на магазинера.Пък и сега много му падна цената на моя,съпер изгоден е.Тия модели на Shure-PG виждам засега само DJ-и да ги ползват,колеги,незнам до колко са добри и как се справят на сцената ама...нали. Цитирай
Ивелин Отговорено Май 19, 2008 Отговорено Май 19, 2008 (Редактирано) Shure-PG От опит съдя, че серията Performance Gear на Shure се използва само в случай, когато няма други микрофони (ама никакви!) Наложи ми се да пея с микрофон от тази серия преди време (Shure PG58) ... много нисък клас! Класификацията се вижда и в цените на страницата на Shure: - Beta - SM - PG (студийните модели (KSM) са друга бира) Редактирано Май 19, 2008 от Ивелин Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Май 19, 2008 Отговорено Май 19, 2008 Абе и на мен ми се струва че Акг Д880 обажда по-добре от шура - както за запис, така и да лайв. Не мога да си обясня защо е така, но определено очаквах повече от 58-цата... Че е универсална - универсална е, но имам съмнение относно това какви 58-ци са правели преди 10 години и 58-ците сега.. Цитирай
Ивелин Отговорено Май 19, 2008 Отговорено Май 19, 2008 Стойко, съмнението ти се нарича Made in Mexico, братле! Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Май 19, 2008 Отговорено Май 19, 2008 В Мексико ги произвеждат от мноооооого отдавна. Нямам предвид тия китайските шурчета, говоря ти тези който уж са оригиналдъ. Тия за 30 лв са от Китай и нямат нищо общо с мексиканските, ама май и мексиканските не са това, което са били.. Цитирай
Lee Отговорено Май 21, 2008 Отговорено Май 21, 2008 Akg ми се струва доста "поокрасяват" гласа и уж го правят по-красив, ама в долния регистър яко са вредни, бучат и мен адски ме дразни тоя факт. Бета американска едва ли някой би могъл да намери да си вземе,трябва да се примирим с тоя факт /но не и да се хвърляме на китайските,моля/.А преди време бях взела 3 Бети да ги сравнявам... и трите бяха много различни,просто трябва да се пробва.Може би пропускаме Зенхайзер да пообсъждаме,която за мен е много стабилна марка,казват, че доближават кондензаторните микрофони.На мен лично не ми пасна нито един от тия,който съм пробвала,но не са за подценяване.Жалкото е чe в България не ти предоставят възможността да вземеш и да пробваш в работна среда и не разполагат с много модели /и различни серии/ в магазините.Пък и да вземеш от колеги да пробваш не е гаранция, че твоя после ще е такъв.Това е според моето виждане.За мене избора на микрофон по едно време се превърна в мисията невъзможна.Ама то въпрос на предпочитания в крайна сметка.Някой се кефят да пеят с Shure PG... Цитирай
Иван паралийчев Отговорено Февруари 23, 2014 Отговорено Февруари 23, 2014 Аз съм доста нов и искам да попитам за мнението ви за покупката която направих. The e Sennheiser 835-S is a cardioid lead vocal stage microphone with noiseless on/off switch specially designed to perform under pressure. Features: Rugged metal body Excellent feedback rejection High sound pressure handling capability Shock-mounted capsule provides excellent suppression of handling noise Uniform on- and off-axis response Cardioid pick-up pattern provides isolation from other on-stage signals Hum compensating coil Delivery Includes 1 e 835 1 microphone clip 1 pouch Technical Data: Transducer principle (Microphone) dynamic Pick-up pattern cardioid Frequency response (microphone) 40.....16000 Hz Sensitivity in free field, no load (1kHz) 2,7 mV/Pa Nominal impedance 350 Ohm Min. terminating impedance 1000 Ohm Connector XLR-3 Dimensions d 48 x 180 mm Weight w/o cable 330 g Цитирай
legop4o Отговорено Март 18, 2014 Отговорено Март 18, 2014 Наскоро взех Blue Encore 200 - активен динамичен микрофон за около 110 евро. На сцена пищи повече от стандартните пасивни, но не особено много - може би 10% разлика в GBF и със сигурност нищо общо с кондензаторните. Лесно може да се избегне проблема, ако на озвучителя му се занимава да отдели няколко минути. Също така има леко по-забележим handling noise в сравнение с, например, SM-58. Иска фантомно захранване, което в някои репетиционни може да е проблем. Но като изключим тези недостатъци определено е най-добрият микрофон, на който съм пял досега. За първи път мога да оставя всичко по EQ-то на 0 и да съм напълно доволен със звученето на гласа си от-до без да го мисля. Пробвахме го и на китарно кубе и на соло барабанче - справи се идеално и в двата случая. Доста съм доволен от вградения поп филтър, макар че има още какво да се иска, импендансът е 25 ома, т.е. за шум от микрофона може да забравите. Тежък и приятен в ръката е, изглежда чудесно, идва с много яко калъфче, ако имаш възможност да го купиш от производителя можеш и името да си гравираш на него. Препоръчвам с две ръце, особено ако не разчитате на други хора да ви правят озвучението. Цитирай
anomandrus Отговорено Август 2, 2014 Отговорено Август 2, 2014 Една бета 58 и се приключва състезанието. Въртиш, сучеш, на запис, лайв- все става. Имам сериозна колекция от микрофони, но когато ми трябва универсален и добър бетата е моят избор. Трябва и читав преамп след нея де... 1 Цитирай
LP1 Отговорено Януари 10, 2015 Отговорено Януари 10, 2015 Какво е впечатлението Ви за Beta58a, струва ли си разликата с sm58? Наистина ли звучи по-добре или просто по скоро синият пръстен е за престиж , как мислите ? Ако позволите още нещо, дайте и коментари за sm87 и beta87. Цитирай
Recommended Posts