Fenix Отговорено Януари 19, 2007 Автор Отговорено Януари 19, 2007 Ами той може и да свети Ама е дървен. Пък идеята за китара-лавалампа с плаващи "неща" вътре може да им я пратиш- накъдето са тръгнали- нищо чудно Kитара с гъста течност дето се мота из тялото вече има, идеята не е нова С някакво специално машинно масло е. Цитирай
Flanker Отговорено Януари 19, 2007 Отговорено Януари 19, 2007 Мен пък Джема много ме кефи Само без розови адаптери и веднага давам 5 лева и си го взимам Обаче 5 бона... Цитирай
hellsing Отговорено Януари 19, 2007 Отговорено Януари 19, 2007 ... розовко... зеленко... жълтичко блесва тук таме.... некфи стръкчета треволяк по грифа... хммм... визията на тая китарка е умопомрачителна (в буквалния смисъл)... дори и да извади най-якия саунд на света просто има нещо в нея което е толкова НЕметъл... малеее само като ги гледам тия розови и зелени адаптери чак започва да ми се замотава главата.... Цитирай
Fenix Отговорено Януари 19, 2007 Автор Отговорено Януари 19, 2007 (Редактирано) ... розовко... зеленко... жълтичко блесва тук таме.... некфи стръкчета треволяк по грифа... хммм... визията на тая китарка е умопомрачителна (в буквалния смисъл)... дори и да извади най-якия саунд на света просто има нещо в нея което е толкова НЕметъл... малеее само като ги гледам тия розови и зелени адаптери чак започва да ми се замотава главата.... Хмм, не знам дали си виждал други Jemове, които са далече по-зелено розови от тоя. Не знам и защо си решил, че Джема трябва да е метъл... Стив Вай свири толкоз НЕметъл, колкото и китарата е такава Редактирано Януари 19, 2007 от Fenix Цитирай
daniel.hristov Отговорено Януари 19, 2007 Отговорено Януари 19, 2007 Е JEM-овете винаги са имали по-кретенски вид - в основата на дизайна не е идеята за метъл имидж на инструмента така да се каже На мен ми лично ми изглежда като пиянска изцепка но бих я чул преди да тръгна разправям колко е гадна. Не вярвам на тия от Ibanez да са им изветрели кратуните и да са направили кофти JEM Цитирай
7thString Отговорено Януари 19, 2007 Отговорено Януари 19, 2007 Да бе, представи си Ако можеше да се праи хубава китара от пластмаса, мислиш ли, че производителите щяха да търсят най различни екзотични дървета и да си хабят време/труд/ресурси да ги обработят и т.н. като могат за 5 мин да ливнат китарата от един калъп? Цитирай
X_eNeMy Отговорено Януари 20, 2007 Отговорено Януари 20, 2007 На линка дето е само зелената китарка кефи Ама наистина да не са розови адаптрите. Интересна е и става като за 20тиинт анивърсюри П.С. Както са се засилили, скоро учени ще открият, че слънцето не е кръгло и още помалко е слънце ами е една от изродските китаро ма Ибанез, които светят Цитирай
Mladen Отговорено Януари 20, 2007 Отговорено Януари 20, 2007 (Редактирано) Редактирано Януари 20, 2007 от Mladen Цитирай
hellsing Отговорено Януари 20, 2007 Отговорено Януари 20, 2007 Хмм, не знам дали си виждал други Jemове, които са далече по-зелено розови от тоя. Не знам и защо си решил, че Джема трябва да е метъл... Стив Вай свири толкоз НЕметъл, колкото и китарата е такава ... естествено че съм виждал и други Джемове... не съм решил че Джема непременно трябва да е метъл и че Стив трябва да свири песни на Cannibal Corpse на него... просто моята лична асоциация с китара на име Ibanez е китари които стържат яко, звучат много добре и са супер ако си решил да забиваш твърдо с тях... пак повтарям че това си е лично мое мнение... както си е лично мое мнение че точно този Джем прилича на шарена близалка за малките дечица просто очите ми не могат да се откъснат от тия розови адаптери Цитирай
Fenix Отговорено Януари 20, 2007 Автор Отговорено Януари 20, 2007 Да бе, представи си Ако можеше да се праи хубава китара от пластмаса, мислиш ли, че производителите щяха да търсят най различни екзотични дървета и да си хабят време/труд/ресурси да ги обработят и т.н. като могат за 5 мин да ливнат китарата от един калъп? Tи пък откъде знаеш, че пластмасата не е отлежала и тя? hellsing, и аз съм на същото мнение (това с близалката е много добро сравнение ), просто ня ги свързяам по принцип с метъл и затуй :) Цитирай
Rising_Force Отговорено Януари 20, 2007 Отговорено Януари 20, 2007 (Редактирано) На мен ми се струва, че тая китара е идеална за виртуозния ART стил на Vai - има доста пипнат вид и определено се води като екстравагантно изкуство. Намирам я за доста интересна, но друг е въпросът дали е удобна и дали пее добре. Иначе като външност е резачка от гледна точка на експресионизъм. П.П. Пичове, хващайте си Jackson-ите или ESP-тата и почвайте да жулите и да стържете метъл, докато ушите ви се вдлъбнат навътре. Оставете "свиренето на тия розови близалки" на такива "НЕметъл, НЕправедни и НЕпросветени" хорица като Steve Vai, които са толкоз "прости и безвкусни", че китара не могат да си направят, пък за музика да не говорим ... GO GO GO!! :metalist: Редактирано Януари 20, 2007 от Rising_Force Цитирай
Jordan_J Отговорено Януари 20, 2007 Отговорено Януари 20, 2007 Да бе, представи си Ако можеше да се праи хубава китара от пластмаса, мислиш ли, че производителите щяха да търсят най различни екзотични дървета и да си хабят време/труд/ресурси да ги обработят и т.н. като могат за 5 мин да ливнат китарата от един калъп? Това не е съвсем точна асоциация, защото по същата логика - самолетите щяха да ги правят от дуралуминий още през Първата световна война, или ... цигулките от средновековието щяха да са от карбонови фибри ... Материалознанието все пак е тясно свързано с времето Така че, нека не разсъждаваме тесногръдо ... Освен това, шарките на тая китара недвусмислено напомнят за МУЛТИКАЛЪР оцветката, която беше голям хит преди време и отдавна не се произвежда. А един Джем с милтикалър оцветка в момента е 4000-5000 долара. Тази китара си е екстравагантна и оригинална както самия Вай. Даже бих казал, че е много интересна - милтикалър оцветка, но 3Д -(триизмерна ) личи си, че е намацана в различни слоеве, а не само в една плоскост. С други думи - ново - 3Д поколение мултикалър оцветка На който не му харесва - да не си я купува Пазарна икономика, брат ми Макар, че за себе си съм сигурен, че желаещите да я имат, ще са повече от произведените бройки (които както обикновено ще са ограничени - както за всеки друг анивърсъри модел ...) Цитирай
kazimbutt Отговорено Януари 20, 2007 Отговорено Януари 20, 2007 На мене китарата ми харесва. Тя е неметълска, защото Стив Вай не е метъл. А и колкото невероятно да звучи, има и други стилове освен метъла. П.П. Тялото на китарата не е направено от пластмаса, а от смола. Който не ми вярва - нека прочете какво пише в данните й. Цитирай
Recommended Posts