Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Търся някой да направи 20W китарен усилвател (solid state - TDA 2040)

След като смених

Маршал 40W

Фендър 15W

Безименен 25W

Laney 120W

Реших че бих искал кубе, мой модел, и понеже ще е за домашно и репетиционна и ще го размъквам напред - назад, нагоре - надолу се ориентирах в следните параметри:

Jenson MOD 8-20, 4 ома, 8 инча

усилвател TDA 2040 (използва се в бая заводски кубета)

TDA-то ще включвам Диджитеч RPx400, така че не ми трябва буфериране и предусилвател.

Моля за връзка използвайте лични съобщения във форума, или мога да дам телефон да ми се обадите ако искате!

Отговорено

ами преампа... Ти слушаш диджитека дефакто. Намира ми се един зуум 505-2, ако ще и в пулта да го включиш директно - си звучи както си звучи той.

Почти няма разлика. Става горе долу :)

Отговорено (Редактирано)

https://sahhar.bandcamp.com/

Едва ли ми трябва нещо повече от Диджитека да си чувам! Може би Корг-а или Зуум-а... Не ми трябва засега!

Пее се на старо-Сирийски, ако въобще може да се каже пеене! А музиката ако може да се нарече музика си е обикновено чегъртане, колкото да надвикаме барабаниста...

Редактирано от a_panov
Отговорено

Аз не мога да разбера защо за обикновено чегъртане трябва да се събере не обикновеният TDA2040 при това 20 вата присъстващи в едно изречение с репетиционна. :)

1. Ако смяташ да ползваш 20W транзисторен усилвател в репетиционна с барабанист по добре да не ходиш на репетиция, освен ако барабаниста бие върху кашони или е болен от анорексия или не сте го заключили в съседната стая.

2. Как стигна до извода, че някой тук ще накара едно TDA2040 да свири по-добре от Маршал 40W, Фендър 15W, Безименен 25W, Laney 120W,

които си сменил?

3. И какъв е общото със старо-Сирийския и TDA-то.

Въпросче:

Вие тоя старо-Сирийски от де го научихте, или вокала ви е от бежанските лагери? Шегичка  :blush:

Никой тук няма да се захване с тая задача, аз лично мога до го направя но няма да се захвана защото заданието е изключително не сериозно и не виждам ама грам смисъл в цялото упражнение! Захвани се сам, ще ти е интересно не е изобщо трудно да подкараш един "chip amp" да свирне а и ще научиш някои неща. От въпросните "chip amp" що не разгледаш LM3886 

Отговорено (Редактирано)

20вата с една 12-ка горе долу трябва да стане нещо. Въпроса е, ако се ползва до дупка, дали няма да криви от крайното, и да е гадно.

В малка репетиционна ни са били достатъчни 15-20 вата, една китара.

Ако иска просто да си усили процесора, тр. да е ок. Той звука си му излиза направен от изхода. :).

Ама с осмица, не знам. Трябва да е само една китара в групата, и сигурно ще е измъчено с истински барабани.

Редактирано от emosms
Отговорено

15В-20w се тая, крайно недостатъчни са!

При мен преди 15 години за репетиция ми беше напълно достатъчен усилвателя на един стар грамофон с неговата си колона, определено се чуваше нещо въпроса е дали това нещо те устройва!

Отговорено

Ако ще е само кутия със стъпало: 

http://www.ebay.com/itm/TDA7293-AC-12v-50V-100W-Digital-Audio-Amplifier-Board-Mono-Single-Channel-/321900259457?hash=item4af2c02881:g:XyMAAOSw5ZBWKK7-

Вече зависи трансформатора с който разполагаш, дали е ок. Това е сглобено, ще се оправиш и сам.

Също, ако репетициите включват истински барабани, аз не бих се занимавал с говорител 8''. Ще го пържиш яко и ще звучи... като малко нещо.

За фънки акорди, солиране с прозрачен акомпанимент може и да стане евентуално. И пак, ще е напържено, измъчено. За рок и метъл със стабилни ритъм китари..... Не го вярвам :).

Отговорено

Аз имам пари, до парите не е въпрос! Това е че не ми харесва звука на кубетата! Трябва ми нещо за вкъщи което да не дразня съседите! Със Laney 120W идва полиция и ми писаха предупреждение.

От лаптопа в line-in на процесора, и от там в колонката. Laney-то съм го мъкнал само веднъж на репетиция и им отрязах главите със звук щото помещението е 2.50 на 3.50 а може и по-малко. Отделно че втори път никога не съм го мъкнал с неговите 40 кила и китара на гръб!

Трябва ми нещо за вкъщи, и което евентуално да не ме "прекинва" като го разнасям. Имам кой да ми направи затворен обем колона за говорителя, трябва ми усилвател.

• 3 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

Marshall MG10 ползва TDA2030, а Marshall MG30FX - TDA2050. MG50DFX ползва TDA7293.

Освен това имат специфичен current feedback, което им намалява дампинг фактора и малко повече ги доближава до звученето на лампово крайно стъпало, оставяйки малко от бумтенето на говорителя около резонансна честота.

Редактирано от Evtim Djerekarov